Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 681
  • 1 519
  •   3
Отговори
# 1 155
Ти голям купон си спретнал Grinning 42 не е ли малко топло за кефира? То и без това не се знае кое с кое как се конкурира де и кои ще надделеят накрая. Силно се съмнявам да се размножат в същото съотношение ама пък все полезни неща си нахвърлял, все нещо полезно ще изядеш Grinning

# 1 156
Аз днес започнах захранване след дълъг фаст от почти 22 дни (над 21 дни и 19 часа).🙂 Дотук всичко върви добре, както беше и по време на фаста. Ако на някой му се чете повече, слагам линк към съответната тема:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1555564.new#new
Не се сещам кой писа за метформин и алкохол, но добре че Беки го е написала: метформин и алкохол не са добра комбинация!

# 1 157
Браво Долче, истински шампион си!

# 1 158
Беки, 🤗

# 1 159
Аз днес започнах захранване след дълъг фаст от почти 22 дни (над 21 дни и 19 часа).🙂 Дотук всичко върви добре, както беше и по време на фаста. Ако на някой му се чете повече, слагам линк към съответната тема:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1555564.new#new
Не се сещам кой писа за метформин и алкохол, но добре че Беки го е написала: метформин и алкохол не са добра комбинация!

22 дни БЕЗ  храна. Това просто не го вярвам . Съжалявам

# 1 160
  • на острова на мечтите
Дом Домат , благодаря! Проблемът е, че аз мога да меря само до час след ставане. На работа няма как. Там и вода не успявам да пия. Добрият резултат 4,44 е след седем часа. Ще пробвам в сряда, когато започвам по-късно работа. Иначе, както вече писах преди, и майка и баба бяха с диабет2, та затуй се стряскам.
Долче, 🤗
Дара, добре че се появи! Отдавна не се беше весвала. Този стрес тест го правят или с някаква доза адреналин, ако пациентът е на възраст, или с физическо натоварване и съответно диоди за кардиограмата. Не се шашкай🤗
Натка, с Гугъл преводача ми казва " прехвърлени"/trasferiti! Прехвърлени на какво се питам?Иначе защо ще им променят заглавието? Те покрай създаването на ковид ваксини кой знае какви опити са си правили! Дано греша!
Алкохолът не върви с никакви лЮкарства! Това е правило за всички Хапчета😜

# 1 161
Ако си науми човек достатъчно, си се прави толкова дълъг фаст, макар че наистина на повечето хора не им се вярва и естествено повечето не биха се и опитали. Моя приятелка прави такива дълги поне веднъж годишно, понякога и два. Не с цел отслабване, разбира се, отслабването става и с по-кратки и по-чести фастове. Но си укротява псориазиса с това, буквално няма никакви плаки после с месеци наред.
Хем тя поначало не се храни НВ а си яде и хляб, и сладко, и картофи, и бири... а така е доста тегаво първите дни, тя не влиза в кетоза за часове и да й мине глад и прочие, както предполагам че става при Долче. Че и без кафе ги прави тя, ей това вече не е човешко... Падаше й кръвното отначало, докато откри какво може да направи за нея малка бучка сол в такъв момент. После вече нищо не я спираше Grinning
Не са й всичките фастове такива над 20 дни де, но и такива има зад гърба си. Аз не знам дали бих се навила, но пък и не знам ако имах автоимунно дали нямаше друго да говоря.

# 1 162
  • на острова на мечтите
Въх, аз няма да си мъча любимото Псори с глад! Ми и то душа носи 😁Абе шегата настрана, ама с режима Псорито нещо взе да не се обажда! Плаки почти нямам. По принцип и не съм имала много. По скалпа и лактите. Преди година се бяха появили едно такива гадни гнойни мехурчета, ама минаха бързо. На работа ходя, шофирам, ниско кръвно редовно си поддържам ,ако припадна на път и катастрофирам, на кой ще оставя Роби? Аз заради него ограничих скоростта на 140 😂А може и да не съм узряла за такъв дълъг фаст! Кой знае?

# 1 163
Тихо Нати, тихо.
Че и сега и на теб ще ти кажат, че не ти вярват Grinning
Ми и аз имам двама родини, които правят такива гладувания.
Втора братовчедка с витилиго и редовно го прави.
Само дето няма нужда, тя е слаба. Как издържа не знам, явно си има мазнини някакви.
Петната и изчезват напълно след такъв глад.
Другия роднина е мъж и всяка години прави по 20 дни.

Преди няколко месеца пък колега направи 15.
Абе мазохизъм е за мен, ама щом им харесва на хората Joy

# 1 164
Абе колко да ѝ харесва, тегаво си е... Но псориазисът изобщо не е само козметичен проблем ами може и стави да се възпаляват от него като артрит, гадна работа си е и терапиите също са гадни ако се стигне до тях. Което тя иска да не стига до там ако може да го предотврати. По същия начин както ние тук искаме да не стигаме до диабет, щом можем да не го допуснем. Сигурно и това нашето на много хора звучи страшно Grinning
Това за витилигото ме впечатли много, не знаех че могат да се повлияват петна които вече са се появили.

Дани, Limosilactobacillus е род който го е нямало в класификацията до преди няколко години. Като го слагат него там, прехвърлят и тези бактерии да са под него а не под lactobacillus.

# 1 165
А Дани❤ ти си от моята порода 😃
Под 200 не падам. Ама и актове имам 🙄 то като си на педал и видиш ограничението как да намалиш веднагически😃
А и тук на магистрали се кара бързо. Много мразя разни бабички като ми застанат в бързата лента и едва вдигат 60. Нервят ме. Тези коли с крила да ги правят че не върви да ги изпреварвам отляво😃
Мен кръвното ми е високо
Е не е виче 170-180
Но държи 150-160
Оня ден така се ядосах и като скочи на почти 190 си седнах на банката 🤣

# 1 166
Пак си е високо това... Тия доктори там само толкова ли успяха да те оправят?

# 1 167
Вярно е, че толкова дълъг фаст не е за всеки и не всеки ще се наеме. То и аз първоначално бях решила да са 14 дни и "в движение" ги удължих с още. Сега...някои хора и един ден фаст няма да могат, ама не е и нужно всички да правят фаст /казвала съм го и друг път/.🙂
Дара, фастът го направих за мен самата и ползите от него също ще са си само за мен. За мен няма никакво значение кой вярва и кой не, ползите няма да изчезнат.😉 То не е и случайно, че предпочетох да не споделям тук ден по ден, исках да съм откъсната от всякакъв негативизъм.😂
Дани, аз също мисля, че смисълът е на преместени, класифицирани на друго място (по име, вид, подвид, а не физически преместени).
Витилигото мисля, че има някаква връзка и с вит. Д и/или вит. Б 12. Но не си спомням в каква посока...

# 1 168
  • на острова на мечтите
Ами Дара ❤️ ти на високи скорости високо кръвно😆
Повече от 36 часа фаст не ми се е случвало да направя. ММ всичко може да преживее, ама че няма да ям в катастрофа. Успявам да осущ

осъществя дълъг фаст, като съм на разни съвещания веднага след занятия и не мога да се върна в къщи.
Дара, аз знам къде могат да застанат с радарите и досега не са ме глобявали🙏
 ММ получи глоба за превишение с два километра- 70 км позволена, той карал със 72. От диша видях показателите. Ама това северна Италия
 По нашите земи не са толкова фискални.

# 1 169
Абе колко да ѝ харесва, тегаво си е... Но псориазисът изобщо не е само козметичен проблем ами може и стави да се възпаляват от него като артрит, гадна работа си е и терапиите също са гадни ако се стигне до тях. Което тя иска да не стига до там ако може да го предотврати. По същия начин както ние тук искаме да не стигаме до диабет, щом можем да не го допуснем. Сигурно и това нашето на много хора звучи страшно Grinning
Това за витилигото ме впечатли много, не знаех че могат да се повлияват петна които вече са се появили.

Дани, Limosilactobacillus е род който го е нямало в класификацията до преди няколко години. Като го слагат него там, прехвърлят и тези бактерии да са под него а не под lactobacillus.

Не знам много за него, мислех, че само е кожен проблем.
Помня, че майка и  като се прибираше в България и редовно се оплакваше, че отново тя е на поредното дълго гладуване.
Но ми каза, че изчезват за известно време от глада, но после след време пак се връщат, не е завинаги.

Абе фастче на водица е лесно. Я пробвайте двадесет дни на плодове. Ще виете.
Като бях глупав тийн май 7 дни издържах най-много.
Не помня вече. 6 или 7.

Общи условия

Активация на акаунт