Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 659
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 1 185
И аз така, Нати, не си единствена. Направо изключвам като го чуя.
Нещо взех да качвам...чудя се дали не е от киселото зеле и туршиите да задържам вода, че са доста солени.. Май трябва да ги спра за малко, да видя ще източа ли нещо.

Може да опиташ чая на Ламрев за бъбреци. Има на пакетчета.
Неоринал и ренохелп също отводняват.
Но да, може да задържиш вода от тези неща.
Спри ги.

# 1 186
  • на острова на мечтите
Откакто цяла Европа се вдигна срещу руснаците,си цапнах на екранчето Червеният площад😜Много мразим да ми налагат някакво мнение. И на мен някои изявления, включително и езици не ми се нравят, но гледам да не правя крайни изказвания. Езиците ако не се упражняват се забравят.
Според мен, дълги гладувания искат внимателна подготовка. И ако може следени от компетентни лица.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 15:26 от danilu

# 1 187
Аз днес започнах захранване след дълъг фаст от почти 22 дни (над 21 дни и 19 часа).🙂 Дотук всичко върви добре, както беше и по време на фаста. Ако на някой му се чете повече, слагам линк към съответната тема:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1555564.new#new
Не се сещам кой писа за метформин и алкохол, но добре че Беки го е написала: метформин и алкохол не са добра комбинация!

22 дни БЕЗ  храна. Това просто не го вярвам . Съжалявам
Той и шопа видял жирафа в зоопарка и казал "Е те такова животно нЕма" Satisfied

Витилигото не беше ли и то автоимунно?
За 2ри път се опитваш нещо да ме иронизира Невър
Достатъчно интелигентно съм и няма да ти отговоря само бих добавила
Ако нещо не ти допада мой пост премини на другата страница!!!
Ще спра дотук не защото не мога да продължа, а защото уважавам пишещите и тяхното мнение!

Елора аз нямам капаци незнам дали си го забелязала 😃
И друг път Долче е излизала с подобни заявлетия за фасове та свикнала съм 😃
То си е за нейна сметка.
Не Лидия Ковачева д-р Емилова се се казваше тази докторка. Тя лекува с плодове чай и мед. Чувала съм за Ковачева но мисля че при нея беше гладолечение не плодово сигурно съм в грешка не съм се интересувала честно казано.
Дани
Това зеле е шедьовър. Яде ли се или е като цвете.  Не съм виждала подобно 😃

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 11:58 от Dara20

# 1 188
Всъщност за първи път. Предишния път беше приятелски съвет.

# 1 189
Д-р Емилова е последовател на Лидия Ковачева - и двете се занимават с гладуване, но едната го нарича лечение с плодове.
Майка ми е правила на Емилова плодолечението (не за отслабване), дори съм пускала назад в темите захранването след това.

# 1 190
Емилова се води последователка на Лидия Ковачева, но Емилова много ги комерсиализира нещата. Освен че е рядко нагло същество, наскоро се беше изцепила по телевизията по недопустим начин как оцелели от концлагерите били живели до 100 години понеже там са гладували... За мен тази жена не трябва да има право да си слага "доктор" пред името.

За руския - никога не съм го използвала извън часовете в училище, много ясно че не ми върши работа. Но в резултат на това че през 10 от 11те си години ходене на училище бях принудена да имам часове по руски, в момента ми е меко казано неприятен и ако зависи от мен ще стоя настрани от него. Аз друго исках да уча, но тогава много не са ме питали, иначе от втори клас го имах "по избор"... Мерси, ще мина и без да изслушам руското клипче, аз и без това нямам достатъчно време за тези дето съм набелязала за слушане.

При такова дълго гладуване правилното захранване наистина е супер важно, буквално може да е въпрос на живот и смърт. Много хора не си дават сметка че това което го прави потенциално опасно е периодът на захранване, а не че ще умрат без храна за някакви дни или дори седмици. Такова нещо не се прави ей тъй чул накой че било хубаво и давай, това би било повече от безотговорно... Първо е  много четене и проучване, гледаш и когато си в правилното състояние на духа, че чак тогава. Определено не е за всеки и не бива всеки да се захваща. Идеалният случай би бил подплекарско наблюдение, разбира се - ясно ни е на всички че това не е точно постижимо, както и повечето идеални неща.

# 1 191
Проблем е и че не можеш или е много трудно, най-малкото, да намериш лекар за подобно нещо.

Толкова дълго гладуване задължително изисква сериозна поготовка и знания какво се случва с тялото и какви са потенциалните проблеми, които могат да възникнат.
Естествено не е за всеки, не е и нужно, но омаловажаването на това което подава като информация всеки преминал през такова и коментарите "не ти вярвам" просто ей така за спорта, не са продуктивни, нито добавят нещо ценно към дискусията и за мен са опит да се омаловажи това което човек е постигнал и е решил да сподели с други. С каква цел, не ми е ясно.

# 1 192
Не е и само до намиране кой да те наблюдава, нали се сещаш че това си има и финансово изражение и за повечето българи няма как да стане. Ако имаше повече "пазар" за такова нещо, нямаше да е само на Емилова дебелариумът а щеше да има и кой да го върши като истински лекар това.
Минди нали и клиника има, и точно с фастове действат и там, не че и тя за Мерси работи, разбира се. Но има кой да ходи и да ги дава тия пари.

# 1 193
Абсолютно съгласна съм, че захранването е много, много важно. Ще добавя и че, колкото е важно захранването след дълъг период без храна, толкова е и важно човек да има добра предварителна подготовка за фаста и за отделните му етапи.
Karen, свалих 12-13 кг за този период.
Дара, не те карам да ходиш на работа и да гладуваш 22 дни.😀 Когато говориш за нещо, което не можеш да направиш ти самата е здрав разум (защото явно си преценяваш добре собствените възможности и е хубаво да не ги надскачаш, за да не ти пада кръвното например). Когато хвърляш в пространството изрази като "Не го вярвам", си е чист негативизъм.
Била съм на "плодолечение" като тийн. Майка ми правеше и по 20 дни. Аз между седмица и 10 дни издържах.😂 Да, издържах е точната дума, защото уж не си гладен след втори-трети ден с тези до 800 грама плод и чайове с мед, обаче пък при захранването го намирам за много по-трудно от фаст само на вода и кафе! Единият път се чувствах като вълк и едвам се удържах да не ям по повече. Другият път съм ви разказвала и преди как "артистично" припаднах в един автобус.😃 Добре че не се случи 2 секунди по-късно, докато слизах по стъпалата, защото вероятно щях да се пльосна по глава на острия ръб на бордюра...🤪 Едва помня как се добрах до павилионче, за да си купя вода. Но помня ясно как автобусът постоя на спирката повече от обичайното и как всички гледаха в мен (кой знае колко зле съм изглеждала).☺️
Та, освен разликата в начина, по който се чувства човек на фаст без храна и на "плодолечение", има и една прилика: и в двата случая един вид ядеш нещо, просто на фаст без храна се "храниш" със собствените си складирани мазнини и не дъвчеш.🙂

# 1 194
Когато хвърляш в пространството изрази като "Не го вярвам", си е чист негативизъм.

Негативизъм и още нещо Wink
Ха, такива думи съм слушала от дебели жени  като кажа, че съм свалила 50 кг.
Подхвърлено с един тон....Grinning

Аз  пък в тръбата на парното си забих главата един път на плодов ден.
Това беше последното.
Ама аз нали магаре голямо, бях вече в темата, вече бях минала на нв, но имах и след започването 2 плодови дни мисля.
Помня, че споменах това тук и ме направиха на пет стотинки. Яко дълго конско.

# 1 195
Елора, аз си мислех, че ти си основател на темата! Брей, как са се променили нещата - сега конското ти го четеш! Joy
Помните ли в Чили едни миньори, дето бяха блокирани под земята? Сондаж направиха да се свържат с тях и да им спуснат припаси, а после по-широк за да им направят импровизиран асансьор. Един от миньорите, бая дебел, другите плюскат, а той 3-4 седмици на глад.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 15:56 от Гущера

# 1 196
Всички сме си променили вижданията - ние ако тия неща сме си ги знаели винаги, мислиш ли че щяхме да се озовем пишейки тук? 😁 Поне повечето - не мисля.
Обаче пък я каква компанийка сме се събрали, това не се намира току така.

# 1 197
Харесвах да чета Невена, ама я няма сега, явно и е втръснало да се обяснява 😁
Аз като надебелея и се появявам като отслабна и някак си се успокоявам, и влизам само да чета... 🤣😁

# 1 198
Елора, аз си мислех, че ти си основател на темата! Брей, как са се променили нещата - сега конското ти го четеш! Joy
Помните ли в Чили едни миньори, дето бяха блокорани под земята? Сондаж направиха да се свържат с тях и да им спуснат припаси, а после по-широк за да им направят импровизиран асансьор. Един от миньорите, бая дебел, другите плюскат, а той 3-4 седмици на глад.

Не съм бре. Виж първата тема.
Аз почнах да я водя, че никой не искаше.
Никой не щеше и първи  пост да води.
А на мен ми писна да обяснявам едно и също.
Ама много конско тук съм отнесла докато мина на режима.
Как са ме изтърпяли не знам.

# 1 199
Тия дето идват тепърва не всички осъзнават колко време и лутане им спестява това всичкото в началото на темата. Ако решат да се възползват от него, разбира се.
Аз се присъединих 2018та, преди това само четях известно време че още не знаех за тук ли съм. Развитие има огромно - и ние, и темата, и наличната и събраната информация.

Общи условия

Активация на акаунт