Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 654
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 1 215
Аз съм я пила, но не ми е уау. Спокойно можеш да минеш и без нея.

# 1 216
  • на острова на мечтите

Тадаааам... Ето ме бе! В неделя, баня 🤣
Ами на гладно мерих. Час и половина след ставане и преди обяд. Абе, майната му.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 18:14 от danilu

# 1 217
Ще го готвиш ли? Satisfied

# 1 218
Ако захарта на Дани стои висока, не бих я съветвала точно сега да пробва плодове с/без тахани.
Грийн колата ми се отразяваше на инсулиновия глад и не беше подходяща за мен (отделно, че не харесвам стевия и изобщо вкуса), но на диабетик с висока захар (без прием на инсулин) не му влияеше нито на захарта, нито на енергията (не му се доспиваше както след други въгл храни).

# 1 219
Stryper, не се сещам коя точно е тази зелена кола, но и аз не бих я пила с тези подсладители. Вероятно не вдигат КЗ, но за инсулина и други последствия кой знае...
Ох, Папчо😂😍

# 1 220
Това е колата:

Тоника повече ми харесва, но със същата уговорка - влияе на инсулина и съм си позволявала само по време на продължителна разходка с денивелация - да се чете изключително рядко, най-много 2 пъти за цялото лято.

# 1 221
Има с лимон, портокал и череша.

# 1 222
Благодаря на Тайс, че обяви за малкото прасенце 🐷 в Лидл!
Взех едно бутче 2,2 кг. и понеже ми малееше, добавих към 7-800 гр. гърди в зелето. Сега, знам, че ако няма снимки със сечение в три равнини някой може да каже "Не вярвам!", ама много бръже го разровихме. Сори, за което! Wink

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 18:55 от Гущера

# 1 223
Гущер, домашно кисело зеле ли имаш? Или пък беше с прясно зеле?
Приемам препоръки за кисело зеле, защото си нямам домашно, предложения? Не искам да попадна на някое лигаво в буркан...

# 1 224
Домашно. Сложих около 25 кг. и вече свършва. Нещо покрай режима много му се хвърлям. Преди 2 седмици добавих 5 зелки в бидона, да видя дали нещо ще стане. То сега е бая студено, но в началото на март се надявам да започнат бурни ферментационни процеси и да го натъпча в буркани. Simple Smile

# 1 225
  • на острова на мечтите
Хе, Долче,аз имам буркани с кисело зеле, ама не давам. Тази вечер ще си го отворя. А може да си купя утре свинско и да си направя свинско със зеле.
Аз преди си правех нарязано прясно зеле със саламура. Получава се нелошо кисело зеле. Пробвай!

# 1 226
Дани, да, правила съм си кисело зеле в тенджера, просто сега нямам такова. Не е занимавка, но ще отнеме към две седмици сигурно при настоящите температури.
Иначе най-гадното купешко кисело зеле съм го купувала от супермаркет в Италия😂, някакво в консерва, не в буркан. Имаше немска жилка май в него, не можех да го определя кисело ли е, сладко ли е...🤭

# 1 227
Фаст на плодове не съществува. Only in Bulgaria.

В хранително отношение, плодовете са за развлечение в моя тефтер.

# 1 228
На пазара тук съм улучвала много хубаво кисело зеле, от магазин не съм убедена че би ми харесало да е като истинско. То май това е едно от малкото неща дето останаха да предпочитам да купувам от там, ако изобщо. Зеленчуците като гледам са не по-различни от в супермаркета, че и почват да се карат ако поискаш да си ги избереш... че и на цени също не са по-добре от магазина.

# 1 229
Освен стандартното кисело зеле,  от вчера съм заложил и КИМЧИ.
А от няколко дена ритуал ми става с вечерята да си сипваме по една чаша КОМБУЧА, докарал съм я като делиборан долу-горе, защото я ферментирам втори път със сушени берита, демек боровинки, арония и т.н.
За свежест слагам и малко джинджифил...

Ще споделя и един полезен Лайфхак.

Преди да си легнете нали си миете зъбите? Е, за тези, които си ги мият де...
След като си ги измиете... вземете 1-2 лъжички млечен пробиотик на базата на лактобацилите, изжабуркайте добре, дръжте няколко минути и гълтайте или плюйте, ваша работа.
Но след няколко дена устната ви кухина ще почувства подобрение.
И дъхът ви няма да мирише, ако разбира се "надолу" към стомашно-чревния нямате проблеми...

те така...

Общи условия

Активация на акаунт