Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 648
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 1 260
Ами бойни сме😁😆 Виж Гущера, понесе си всичките съвети, не се фръцна и на сега какви постижения, хем здрав хем Убав.
Дара, страхотна новина 🥳 Ако не помня зле, на работа сем месеца е вече и малко отгоре 🤗
Папчо е много смешен като се къпе.

Гущера е свикнал да му мелят на главата. Все пак е 15-16 години щастливо женен! Joy

# 1 261
Натка, как се отразява кърменето на ИР? За себе си питам, че се замислих за мои предишни изследвания.

# 1 262
  • В центъра на моретата
Не съм Натка, ама при доста бременнни се получава гестационен диабет. При кърмене с по-висока КЗ се променя качеството и количеството на кърмата. Обикновено в посока намаляване. Нямам представа при нормална КЗ и ИР какво се получава. Но трябва и щитовидните да се гледат, че доста се разбутват и то в двете посоки.

# 1 263
Като начало, при бременните и кърмещите жени нуждите от вит. Д, Б 12, йод, желязо и др. са завишени. Специално за вит. Д  най-много трябва по време на кърмене, май и с Б 12 беше така. Аз кърмих почти 3 години и 8 месеца (до 1 година и 7 месеца дъщеря ми отказваше да пие вода). Нищо чудно че цъфнаха разни дефицити, тежка анемия. Ако имах читав лекар, щях да ги открия не сама и не в напреднала фаза...🙄

# 1 264
Минавам да ви кажа, че на Шарпи баницата става страшна с най-различни добавки. Сложих й пръжки, малко шунка и синьо сирене. Трябваше да обера хладилника от разни остатъци. Стана трепач, направо като пица. Ръснах и шарена сол. Аз я пека на тънък слой, че да е хрупкава на следващия ден.
Умрялата хлебарка я правя с 0.6кг тежести на глезените и с 3кг гири в ръцете. Трябва да има прогресивно натоварване, другари Hug

# 1 265
Натка, как се отразява кърменето на ИР? За себе си питам, че се замислих за мои предишни изследвания.
Докато още кърми може и да има тепърва да й се донаместват хормоните още, там не е баш да си се върнала съвсем в "изходно състояние" в това отношение. Отделно и въпросът с евентуални дефицити.

Битка нямаше, развяха се бойни байраци само Grinning Нищо ново.

# 1 266
Руски / не руски, ама си мисля, че това видео трябва да се изгледа и да се направи някаква самооценка и практическо решение... аджеба в действителност какво заквасваме, какво се получава и какво ядем.

Това е мнение касаещо само тези, дето си правим йогурт с л.ройтери и аз съм твърдо убеден, че обогатен с този пробиотик продукт трябва да получа и да консумирам. И за тези 3 месеца е имало партиди, а и като цяло, продукцията ми с ройтери винаги се получава с доста кисел вкус и мирис и аз лактобацили вътре имам...
Остава да се убедя, че са ройтери или да намеря начин и среда, която да развива успешно този бацил.

Разбира се и микроскоп ще ми е нужен... но това е друга тема Simple Smile

# 1 267
Знам че има варианти и да не е в мляко, за който не консумира млечни. Ако пак е тая песен че в мляко не ставало (не разбрах защо, като уж не ядяло фибри а лактоза и глюкоза това ройтери), има рецепти и в друго да се отгледа. Нямам възможност сега да се опитам да изгледам видеото, довечера може и да го мъча.
А тоя пич под микроскопа по какво ги познава кое е Ройтери и кое е други лактобацили? Че из тия групи дето бяха качвали уж изследвания, дори там имаха резултати от сорта на - еди какъв си процент лактобацили, ама не се знае от тях колко са Ройтери и колко са други. И че само с ДНК тестове можело да се каже.

# 1 268
Това ройтери е изолирано от кърма. Дава се на бебета кърмачета срещу колики в био гая. Значи млякото му е естествена среда.

# 1 269
Абе може и да има нещо дето не е баш така, няма лошо да се търси и да се открие даже. Но ми се струва че някакви търсят под вола теле и "яхват вълната" в случая понеже това е нещо което набра много популярност. Поне до сега не съм видяла нещо което да ми прозвучи достатъчно убедително. И не смятам че само моят цинизъм е причината за това.

# 1 270
Здравейте! Извинявам се, че така с въпрос не по темата, но търсих и не успях да открия из форума.Интересува ме връзката между висок кортизол и висок инсулин.Къде бих могла да прочета?

# 1 271
Високият кортизол повишава нивата на инсулина. Иначе на английски има сякаш най-много информация.

# 1 272
  • на острова на мечтите
Здравейте! Извинявам се, че така с въпрос не по темата, но търсих и не успях да открия из форума.Интересува ме връзката между висок кортизол и висок инсулин.Къде бих могла да прочета?
за.кортизол четох е темата за щитовидната жлеза.

# 1 273
Да, ЩЖ влияе на много хормони. Не бях разбрала, че се търси информация само във форума.😊

# 1 274
Не, не само във форума, а по принцип се опитвам да си сглобя пъзела при мен с моята ИР, хипофункция и висок кортизол.И всяка информация ще ми е полезна.

Общи условия

Активация на акаунт