Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 669
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 150
Фрау, като няма празници със съответното пиене и сладкиши, нещата се получават. Simple Smile
За съжаление предстои Трифон Зарезан и съответното селско събиране... Там не се гледа с добро око на тези, които не употребляват.  Човек за мъки е роден...
Моите всичките нощно време блуждаят като бухали в къщи. Аз си лягам 9,30-10 , а на тях тепърва животът започва. В неделя или по-скоро понеделник раздавах глоби по 10 лева, че ме събудиха в 0,30. Оставих ги тихи и кротки да цъкат плейстейшън, а ме стреснаха с крясъци "гъска", "тъпак" и т.н.
Вчера изхвърлих 2/3 кефирна гъба, че не остава място в бурканите. Това се размножава като полудело!

# 151
Гъбката ти е много хубава!
Снежна, хубаво мирише, чиста, стегната... прави уникален кефир, но аз я храня с хубаво, био мляко, биволско, козе... не мога да му се нарадвам. Нараснала е близо 2 пъти...
В темата за кефира някой питаше...
Празниците са моменти, в които се научаваш как да превъзмогваш неудобните моменти и да дресираш роднини и приятели.
Особено като им припомниш на какви прасета се превръщат късно вечерта, докато ти си ок и хепи без капка отрова Simple Smile

Гледах едно видео, в което един съдебен лекар даде страхотен съвет. Той каза, че на въпросите защо не пие алкохол отговаря, че е получил алергична реакция...
И така от редовните подигравки и подмятания се усеща една такава загриженост, съпричастие, внимание, чак неудобно да ти стане Wink
Та и аз ще вкарам тази яка лъжа... Алергичен съм!

# 152
Ох, то си е за ожалване, познавам човек който към бира станал алергичен... От всички хубави неща, точно бирата?? Трагедия си е.
Като съм решила че не искам да изям или изпия нищо, нямам проблем да откажа, ама аз съм свикнала от малка - бях супер злояда и вечно някой ми висеше на главата с настояване да ям... грам не се впечатлявах и тогава, че сега ли? Grinning
За разходка, топъл душ и подобни тактики - хубаво нещо са, но не ставам по-малко сова от тях Grinning
Снощи щях клекове да правя точно преди лагане, да видим това какво и как, макар че ме съмнява... То пък взе че ми се доспа, аз вече много недоспала бях. Та хич не губих време ами си се завих веднага, да не взема да се разсъня Grinning Пак не съм легнала в 10ч де, това само тежко болна съм го правила. Но и в 12 и половина да заспя си е постижение, отдавна не бях спала толкова рано. Много добре ми дойде, сега остава да измисля как да ми стане навик Grinning

# 153
Аз лягам 21.30-22ч, освен ако не сме някъде  навън. Заспивам за минути, на лампа, без лампа все ми е едно, гушкам кучето и заспивам, даже  ако съм пуснала ТикТок, то си върви аз си спя. Телевизор ли, дете ли нищо не  ми пречи. Спя много дълбоко, нищо не чувам, ни аларма, ни нищо. ММ ме буди сутрин, даже  незнам   как  ми звъни алармата, а имам такава. Ставам или в 5.30 или в 6.30 зависи детето дали е на училище. На обед  лягам уж да  чета или да гледам филм и заспивам абсолютно винаги щом легна. В самолета все  ми се смеят моите като им кажа скучно ми е аз заспивам или пуши ми се заспивам и така затварям очите и спя   хаха

# 154
  • София
Натка, вечер се "заплашваш" с някакви упражнения (клекове) и веднага ти се доспива Wink

# 155
Имам доста стриктен режим на сън и ставане. Дори в почивните дни и през отпуската го спазвам. Ако го наруша, с повече от час, после страдам, така че гледам да не го правя.

# 156
Шантава работа е, смяната между лятно и зимно часово време ме изкарва от равновесие за поне седмица, всеки път. Но иначе за мен си режим не мога да си създам.
По едно време се бях вкарала що-годе в накакъв работищ вариант, макар и компромисен. Тогава си слагах аларма и през уикендите и не си позволявах да спя да много късно. Не си струва, то така вечерта хептен няма да ми се доспи.

# 157
Явно си е до човек. За мен стриктен режим от всякакво естество ме вкарва в релси и се чувствам добре. Деиациите ме разстройват. Включително мразя и смяната на часовника. Тази глупост кой я е измислил не знам, но гръм да го удари.

# 158
Той мозъка се настройва по някакъв начин и се събуждаш и сам понякога като трябва,даже и да не си се наспал.Аз като кърмех малкия се събуждах на всеки 2 часа сама и после,половин час го държах буден,та като спрях да го кърмя тоя режим ми беше останал няколко месеца,без да трябва ставах и 30 минути никакво спане ...за щастие отмина,че да дремна като хората Grinning
И моите клекове не станаха,че стана 1 часа вчера,докато успея да седна и виках за сутринта,ама направих една обиколка,сега пренареждам къщата ...и днес мисля да ги почна,че това е най-трудното.

# 159
Невър, аз пък съм на обратно. Изпадам в ужас от мисълта, че ще спрат да въртят часовника и ще става светло в 4 часа сутринта. Моят сън се ръководи от светлината и нямам проблем със ранното ставане, обаче тъмницата в момента ме съсипва, трябва да стана към 6.30 най-късно, а ми е трудно,защото не съм се разбудила естествено с настъпването на светлината.

# 160
На мен проблемът ми е самата смяна и местенето на часовника. Да си изберат едното време и да не ме разиграват. Sweat Smile

# 161
... аз съм отвикнал да гледам часовника, дори не знам кога какво време е...

П.п.

Сардини...
По рецепта на ЧатГПТ

Ще пиша после как е Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 18:49 от Navy

# 162
На мен проблемът ми е самата смяна и местенето на часовника. Да си изберат едното време и да не ме разиграват. Sweat Smile
Точно. Тая глупост отдавна няма позитивите, заради които е въведена отначало, но за сметка на това се отразява почти на всекиго негативно.
Да не гледам часовника - много добре звучи. Но колко хора могат да си позволят да не им пука колко е часът в ежедневието им? Grinning Аз не познавам такива, нито един.

# 163
Говорехте нещо за спагети...
Тука една рецепта, но нещо в съставките ме притеснява:

# 164
По-добре печени трътки, да ти кажа...  пак са изгъзени, ама са режимни! Joy

Общи условия

Активация на акаунт