Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 658
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 135
Натка хайде да се хващаме за клековете,гледах някакво предизвикателство с клекове и си запаметих кога колко,че ще забравя и му се каня него да правя,че аз докато измисля някаква програма с упражнения ще свърши и тази година.

Е това е схемата,последните,ако успея да ги направя съм шампион Grinning

# 136
С моето кисело мляко, например биволското... е невъзможно да се отслабва.

Понякога си играя на "да изям половин бурканче" Simple Smile

# 137
Оле 10 страници сте изписали
Елора

# 138
Тъй, карбонара със сметана и шунка😱И с пекорино😭😱 . Яйца, пармиджано, или пармезан, както му казват по българските земи,и гуанчале( бузи). И черен пипер👍
Браво, Гущеров  за резултатите! Наша гордост.
Снощи заспах в десет и се събудих, по принуда, в 6:00. Без дейсъващ телевизор в съседната стая, спах като бебе. Да де, ама днес техника дойде и край на рахата.
Утре смятам да правя фаст. Да видим какво ще излезе от моите добри намерения.
Хаха, прихълца ли като прочете сметаната и шунката? Joy За пекориното не знам, поне аз май все с такова съм срещала рецепти ама пък и няма да казвам от кога не съм правила защото даже и не помня, години ще са били. Но циркът е пълен с това на кое викат Карбонара тук, че и по заведенията бъркат там сметана и някаква шунка или в краен случай бекон и гордо надписват - Паста Карбонара... дори аз дето няма да си го поръчам тъй или иначе, пак се възмущавам Grinning Да не почвам и как варят пастата, че съвсем не е за приказка.
Телевизорите са си голям дразнител, много ми е добре без такова нещо вкъщи.

Борислава, аз на клекове нося, това предизвикателство обаче само веднъж съм го изкарвала отначало до край... шматка съм, след няколко дни почвам много удобно да "забравям" да ги правя Joy

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 20:22 от natka

# 139
Няма ментова есенция във веригите. Намирам ром и др. Подготвям се за бонбоните.
dironi, можеш да потърсиш ментово масло на Химакс в някоя аптека.🙂 Аз използвам него:

Ще стигне за доста време за бонбони😁, а и може да се използва и за друго, разбира се.
В момента в Гален е намален и портокалът на тази марка:

Гущер, Борислава, браво, отличници!🙂
За съня добре разбирам Натка. Толерантна съм към ранобудните, но за мен идеалният ден не започва преди 9-10 часа.😂 Е, друг е въпросът, че това няма как да се случи често...🧐 Ако заспя рано-рано, задължително ще се събудя да будувам в 2-3-4 ч и няма да мога да заспя повече, та гледам да го избягвам. За завеси говорите, обаче аз на пълен мрак не мога изобщо да заспя.😅 Свикнала съм да заспивам на вдигнати щори/дръпнати завеси, трябва Луната да ми свети, докато спя, да идва някаква светлина отвън.😆 А заспя ли на абсолютен мрак, после събуждането е още по-трудно, т.е. сутрин при събуждане трябва да ми свети пък Слънцето.😃 Ако зависи от това кога аз ще дръпна завеси или щори, то ще е по-късно, отколкото ми се иска или трябва. Така че си следвам особеностите. С годините само намалих малко лунното осветление, но пълният мрак нощем не е за мен.☺️
Много вкусна Карбонара съм яла в Италия, от италианци приготвена. Само че я облагородиха с нещо в последния момент (така и не разбрах дали сметана, крема сирене или друго, но беше божествена🥰).

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 09:00 от dolce miele

# 140
Ако ми се облещи и луната да ми свети... няма смисъл да си лягам и да се опитвам да спя Grinning За сън искам да ми е относително хладно в стаята, зимата в много редки случаи оставям включено отопление нощем докато спя, трябва навън да е станало вече -10 или надолу. И другото е - тъмно, ако има как в дупка ще се завра. И "завръщането" към това да виждам светлина си ми е част от събуждането сутрин.

# 141
Аз си пускам 2-3 амбиентни лампи... основно с топла и тук таме виолетова светлина, ако спя в другата стая си пускам и една машинка, която работи с естествени масла и испарява на фин облак... в амазон я набарах на 50% намаление хе хе хе... и след това музика с природни звуци... или някой вечерна мантра на Садгуру Simple Smile

Други странни ритуали нямам Grinning Grinning Grinning

/тва го правя последните месеци, преди се бухвах уморен с кофража и заспивах в най-произволни пози/

# 142
А, чудесно си заспивам на лунна светлина.😁 Ако има и дъжд, още по-добре.😃 Всеки с неговите странности. Аз на тъмно може и някакси да заспя, но щори и завеси не се местят сами на сутринта, за съжаление. Та тъмнина сутрин ми е крайно нежелателна, освен ако не смятам да спя още.🙂

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 22:21 от dolce miele

# 143
Аз ако чуя дъжд не заспивам,като малките деца съм,ставам и му се радвам,иска ми се да изляза,харесва ми и миризмата му,Абе не съм от тия дето ще заспят на дъжд,но шума не ми пречи грам,че моя щрака по цяла вечер на компютъра и се кара чат пат с него,виж светлината ме дразни много.Тоя проблем и аз съм го имала,ако заспя рано да се будя и после вече сън няма...за щастие не заспивам рано Grinning стига да съм свободна и да не трябва да ставам сутрин мога да стоя до 6 часа без проблем и се чувствам идеално вечерта,особено лятото пропускаш и жегите.От както родих няма кой да ми даде да стоя до 6,ама спомена си остава Grinning спокойно е вечер,тихо е,никой не те притесняват,че нещо иска от теб,Абе как да не се насладиш на спокойствието.

# 144
  • на острова на мечтите
Тъй, Натка! Облещих се какво чудо било Карбонара.
У нас никаква светлина не трябва да има, за да заспя. Не че заспивам винаги. Много изнервящо, лежа, въртя се и всичко ми е неудобно. Дори пижамата ме дразни. Долче, на светлина, а изобщо навсякъде, заспивах като бях студентка. Но както казваш ти, всеки с неговите си особености.
Борислава, на мен напоследък дъжда не ми мирише хубаво. Преди въздухът се изпълваше с озон и много обичах да излизам я дъждовно време. Сега мирише доста неприятно. Виж, на сняг не бих се въздържала. Гледам го отдалеч на Етна и му се радвам.
Тази вечер бульон и малко суха домашна наденица. Запазих си рецепта за чийз кейка на Шарпи. Вероятно към края на седмицата като ми остане време да се вихрят спокойно покрай фурната. Питам се, дали ще стане във фрайера!? Ще обмисля как да го обърна евентуално. Или ще го направя в голямата фурна. Ако стане ще снимам. И разрез ще се опитам да направя.
Дара, ❤️ 🤗

# 145
  • В центъра на моретата
Чела съм, че не е добре да спи на светлина. Епифизната жлеза произвежда мелатонин на тъмно, дори и най-слабата светлина му пречи. Е, води се, че жълтата и червената светлина най-малко влияят, но е добре да е напълно тъмно. Ако не мога да заспя, започвам с безшумната медитация.
Дани, даваха по новините за големи наводнения- улици като реки….
Борислава, адмирации за успеха!

# 146
  • на острова на мечтите
Заек, ❤️🤗Благодаря, че ме мислиш! Обикновено така се получава към Месина и Катания. Тук сме малко по защитени. Рядко се случва такива феномени.
Относно съня на тъмно, щом вип гражданките си слагат защитни маски на очите, вероятно има защо☺️

# 147
Маска бих си сложила, ако заспивам по някое време през деня...може би.😃 Напълно ок съм с лунната светлина.

# 148
  • София
Гледам, че сте захванали темата за съня. Аз винаги съм била сова и откакто имам спомени, на пръсти се броят онези случаи, в които сутринта съм станала бодра, отпочинала и повече не ми се спи. Обикновено или съм недоспала, или преспала.
Последното ми супер събуждане беше след някакво приспивателно (ММ пробваше какви ли не), май esogno, обаче втори път не ми подейства така. Май нещо циркадния ритъм ми е объркан, майка ми беше същата, а цял живот работила на смени и ставаше относително рано (примерно 6,30)

# 149
  • София
Гущер, браво за прогреса! Тръгнаха нещата пак надолу, че нали се оплакваше от застой по едно време.
Борислава, и на теб браво! Помня, писа, че ще си купуваш нови дрехи, супер ти стоят!
Шарпи, и за съм се наредила за сладкиша ти да правя Yum, яла съм от този баския, и то на място и меко казано съм очарована от него.Blush
Натка, на мен ми помага вечерна разходка на въздух. Не че имам проблем със заспиването, но съм забелязала, че като се разхождам 1 час вечер (имам парк наблизо) и после направо ми се затварят очите рано-рано. И да не е в парк, поне навън на хладното. Също така с топъл душ вечер пробвала ли си? Отпуска мускулите и разширява кръвоносните съдове.
Дъщеря ми е като тебе, много ми е трудно да свикна, че остава да учи до 1-2 ч. през нощта, казва, че тогава й е най-продуктивното време, а и е на спокойствие. Но всички знаем, колко е важен сънят до 12 ч вечерта. Тя е вече на 18 г. , не мога много да я контролирам, още повече, че аз лягам към 22.30-23.00 ч. (но пък и ставам към 6.30-7.00 ч. - имам кученце да разхождам Blush, после до офиса, и така...)

Общи условия

Активация на акаунт