Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 568
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 15
Изкарах си акъла Grinning тръгвам да пиша в старата тема и ми пише,че е заключена.Викам сега пък какво направихме и гледам налазвайте Grinning
Моята лампа е със синя светлина,явно не става за витамин д.Уж е хубава,ама не я ползвам много много.Майка ми си я беше взела за чистене на лимфата,обаче я ползва да си облекчава болките в краката Grinning трябва да започна да обдухвам малкия след детска,щом би трябвало да става за вируси Grinning
Как се наказвате да тренирате хора,аз нещо не я намирам тая мотивация,все си викам от утре...

# 16
Защо да се наказваме? Никак даже! Ставам в 5 и до 6 съм приключила, вкъщи, каквото съм решила да правя. След това се чувствам пълна с енергия и готова за деня (през който основно седя на стола Rolling Eyes).
Проблемът е да започнеш, след това е лесно… Понякога се чувствам много уморена след работа, ама нито искам да си държа очите отворени, нито да мърдам! Мисля си - ще пропусна танците/фитнеса. Не мога, уморено ми е. Обаче си нося багажа с мен и всеки път се залъгвам - добре, ще пропуснеш, ми тоя багаж за чий го разнасяш с теб? Я мини само за малко през танците (две-три хора)/ фитнеса (5 мин на пътеката) и се прибирай да почиваш. И отивам уж за малко… Познай дали съм си тръгнала някога след третото хоро/ 5 минути на пътеката? Никога Satisfied

# 17
Така е...

Днес пропуснах да стана в 7, да се разтегна и да се раздвижа, да се нагрея с лампата също... щерка ми е у дома и е заела стаята в която правя всичко това и ме "домързя" да местя всичко във всекидневната...
... и сега съжалявам за тоя "мързел" Simple Smile
Малко по-смотано и никакво ми е такова... липсва ми "заряда" и хубавия Старт Simple Smile

# 18
Борислава, ако искаш снимай лампата, ако е с кутия и нея. Уж синята е за вит.Д, освен ако не е от тези, които се появиха по време на ковид за дезинфекция на помещението. Прави се, когато няма хора вътре.
Според моя режим ядките са две сутрини с елда по 20-30гр.в краен случай 40. И в 16 ч. ако съм много гладна може малко ядки, но не в дните, в които са били в закуската ми. В тази връзка се оказа, че не преценявам правилно количествата. Сега тегля с везна. Ядяла съм по-малко ядки от посоченото. За белтъчини и въглехидрати, мазнини. Не ми е останало време да тегля. Но, това ми е идеята за напред.
Долче, благодаря за линка. Не знам къде търсих, но бонбони не намирах. Ако, имат приличен вид ще покажа как са станали.
Магнезий бисглицинат се препоръчва да се пие вечер. Помага да се успокоиш и да заспиш по-лесно. Сваля кортизола, затова заспиваш. Ако не ти е висок или не е оптимален друга форма е по-добър избор.
През нощта се събудих с малко температура. Пих 1/2 парацетамол. Не усетих подобрение. Купих си терафлу прахче. Изненада, има захароза. В грипекс няма. По принцип ги избягвам, ако не се налага.
Продължавам със злоупотребите. В Билла видях козе прясно мляко на промоция. Веднъж съм пила до сега. Реших, че ще лекувам с топло мляко с какао, каквото ме е хванало. Накапах клеева тинктура, ала Елора, т.е. от пчеларския магазин в млякото. Ще видя как са кг с прясно козе мляко.
Направих си пилешка супа с домашно пиле с желе от буркан с броколи, морков и много магданоз.
Ако, не е проблем за бюджета чувам, че някои хора се записват за месец да им носят кето обяд на работа.

# 19
Абе пия си клеевата. Обаче бях спряла за три дни, а колегите болни. Май не трябваше да я спирам.
Нищо де. Пия си нещата, не си го слагам на сърце, то  е за дни.

# 20
Ах,имах предвид наканвате,ама ме е редактирал телефона.itera herz се казваше моята,ако не се лъжа,ще я снимам после,че не съм в нас сега.Тя се води професионална,че в едно студио при нас я ползват за разни терапии,ама гледам вече ползват вече някакви ръкавици,още по-голям клас и още по-голяма цена...

# 21
Елора, все  още не знам какъв ще е резултата.
Ендоскопията  излезе чиста при Митев, или бактерията не е причинила увреда по неговите думи.
Днес съм на 2 яйца и половин суджук не знам за вечеря какво ще се яде още ...
По късно ще правя 30 мин мобилност и 1 час колело и ще гледам някой сериал ♥

# 22
  • на острова на мечтите
Натка, не може да ви наричам вещици, защото има и двама "вещери"😜😂При употребата на определението караконджули проблем няма.
И аз се будя нощем и не винаги успявам да заспя отново. Идея си нямам защо. Гледам, не съм сама. Вече бисглицината ще го пия вечер, макар че имам малко лош спомен от приема му вечер, нещо не се почувствах добре два пъти и го сложих по обедно време.
Днес супа топчета. И сушена домашна наденица.

# 23
Прочетох, че при пик или покачване на инсулина по време на сън човек се будел.
Има значение и връзка между кръвната захар, инсулина и спокойния  и пълноценен сън.

# 24
Бързо сте се разписали пак Grinning
И аз ще си довърша супата топчета след малко - то вътре колкото супа, толкова и топчета, обаче пък има и глава цвекло и е с цвят на борщ, потресаващо изглежда Joy

Дирони, сложно става щом глицинат и подобни също не ти вършат работа, а пък цитратът те обезводнява... Ако съм аз, бих изпробвала магнезиеви гелове или млека. Абсорбцията през кожата никак не е лоша, даже напротив. И избягваш стомашно-чревните драми. Някъде съм мяркала даже как да си направим магнезиево мляко вкъщи, то беше някакъв прост разтвор та ако искаш потърси - ти май беше с доста алергии ако не те бъркам с някого, та ще знаеш че няма излишни съставки в него.

# 25
Прочетох, че при пик или покачване на инсулина по време на сън човек се будел.
Има значение и връзка между кръвната захар, инсулина и спокойния  и пълноценен сън.
Здравейте, надникнах във вашата тема, защото имам диабет 2.
Доколкото ми е казано от специалист,  кръвната захар е по-добре да се мери на гладно около 2-3 часа след събуждане.
Всяка вечер се събуждам около 2-3 ам и доколкото зная, причината е промяната на телесната температура през нощта. При мен има и личен фактор, диагностиран съм със ADHD доста трудно заспивам, особено когато съм във творчески период.
Книгата, която ми помогна да зная повече за диабета и метаболизма е Metabolical By Dr Robert Lustig.
След нея прочетох и Metabolical: The Lure and the Lies of Processed Food, Nutrition, and Modern Medicine.
Сериозен и уважаван специалист в тази сфера.
Храня се предимно с животински продукти. Понякога и плодове, но по рядко. Хранителния ми прозорец е от 6 до 8 часа.
Когато минах на това хранене, отслабнах с около 14 кг за месец и половина. Теглото ми е в рамките на нормалното за възраст и височина.

# 26
Дон Домат,
Добре дошъл в темата. Интересни неща се пишат тук.
Натка,
Благодаря за съмита за щитовидната. Записах се, ще слушам. И подаръците (книги) изглеждат интересни. Има ли начин да ги сваля тези книги или само на сайта мога да ги чета?
Елора, благодарности за темата!

# 27
Минавам да споделя, че кефира с прясно мляко на Добротица ми стана супер.
Лошото е, че е в друг квартал магазина.
Но им взех малко чисто телешко да го пробвам.
Уникалноооо е.
Видях, че имат и готови кюфтенца подправени.
Ще се опитат определено.

# 28
Дон Домат,
Добре дошъл в темата. Интересни неща се пишат тук.
Натка,
Благодаря за съмита за щитовидната. Записах се, ще слушам. И подаръците (книги) изглеждат интересни. Има ли начин да ги сваля тези книги или само на сайта мога да ги чета?
Елора, благодарности за темата!
Не съм ги проверявала, преди време имаха пак през някакъв такъв съмит "подаръци" за сваляне които бяха просто откъси от книги на съответните хора, за всеки поотделно можеха да се свалят и си даваш мейла обаче на който почват да ти пращат неща и от тях си после. Но дали е всеки път така, не знам. Аз свалих някакъв ПДФ Thyroid SOS дето беше на по-очевидно място линкът ама не задълбах, кой знае дали ще стигна до него да го чета, имам други неща чакащи а с щитовидната не знам да имам проблеми аз лично. ebook го водят че е ама смятай че е нещо от сорта на 40 страници, та малко силно казано.

Много ви се радвам с кефира. Един приятел почнал да си купува от магазина и му харесало, та вече правим планове като се видим да му давам и на него "разсад", както го нарече Гущерът Grinning
А на мен нещо не ми спори пиенето му напоследък, в топло време повече ми върви че си го правя на айрян, на таратор и подобни. Скоро не съм правила и на парфе, на това ми върви също ама нали не съм по десертите... рядкост е, ако и да става много вкусно. Най-много ми харесва с тиква - сварена или опечена, ама някой трябва да издири малка тиква, да я довлече, да я сготви, че чак тогава... я колко по-лесно се прави нещо от мръвка Joy
Но ако продължавам така, може и да му дам почивка на моя кефир, пък по-нататък да си правя пак. То като толкова го и пия, не ми се и занимава, хем колко работа е. Иначе ще слагам след малко пак да мътя Ройтери, голяма квачка се извъдих там Joy

# 29
Да, бях минала на магнезиев гел, за да намаля добавките. Не усетих никакъв ефект и се върнах на цитрата в малки количества. Малат не е ли окей? Да си направя сама съвсем не знаех. Имам към битова химия, химикали и мухъл алергия. Другите не били алергии, а от ГЕРБ странични реакции.
Уж от инсулина се будят хората през нощта. Може по много причини да се будиш. Има значение в колко часа. Когато съм била с много дефицити и разбутани хормони имах проблем със съня. Будя се, когато имам нерешени проблеми, за да ги мисля на тихо и да взема решение. Преди години ходих на ирисо диагностика. Човекът някак видя, че се будя през нощта по едно и също време и реши да ми излекува това състояние с билки. След три седмици пиене на билките пощурях направо и ги спрях. Винаги по този начин търся решение на текущи проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт