Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 780
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 1 065
Мислим те, затова. Пиши смело, споделяй.
Тук сме. Понякога дори само за лафче.
Ей го, чудя се сега Долче къде е навъртяла в тоя студ 17 000 крачки 😀
Щом намираш вкусни неща, нищо че млечни, хапвай. Ще станат нещата.

# 1 066
Иначе какво ядох вчера, деня, в който се събудих много гладен и отпаднал:

След като станах трябваше да изчакам 1 час да отворят магазините, че в хладилника имах само 2 яйца. После още 1 час за доставката. После пък ми стана тъпо, като разбрах, че пак е било ден за бойкот, а аз поръчах от Била.

Като дойдоха, направих 4 яйца бъркани, салата от 2 домата, половин краставица, малко сирене и зехтин. Сложих и 500гр пилешко филе. Изядох сигурно към 300гр, защото другите 200 мислех да ги изям вечерта. Върху филето после сложих от ''чесновия ми сос'', който г/д се получи. И накрая, от Олимпуса, за който ви казах, че много ми хареса, 300гр някъде вътре със 125г боровинки и чиа. Това го изядох на обяд, после не съм ял, защото не усещах особено много глад, а и ми влезнаха мрачни настроения и с две думи чаках да стане време да ми се доспи. Днес сутринта като станах, не бях много гладен, като миналия ден. Иначе преди малко ядох същото, но яйцата бяха варени, а не бъркани.

# 1 067
Днес изяж поне три телешки кюфтета. Бърканите яйца ги прави с повечко масло и сирене.
Пак ще ти кажем, че ти е постно менюто, повечко мазнини ти трябват. Не се плаши от режимната храна, не се дебелее от нея.
За докторите. Какво да кажем. Тук малко хора са попадали на читав лекар от първи път. Важно е да разбереш как работи тялото ти, щом два месеца няма да ходиш на доктор, стой си тука и това е.

# 1 068
Знам, че не е оптимално, но може би моята 'адаптация' ще е не постепенно да спирам сладкото и дюнерите, а малко по-бавно да вкарам мазните меса в режима. Мисля тези дни да пробвам свински вратни пържоли.

# 1 069
Ванка премини на кето десерти ето тук момичетата си правят торти кремове рсзни скалички аз нищо не съм правила до сега, но не яж магазински.
Дюнера не е добра опция има много калории, до кабинета ми има дюнер, турци са хората, какъв дюнер правят 🥰, е едно лято почнах на обяд да ходя и да взимам голям дюнер - лаваш, месо и зеленчуци без сосове- пак надебелях явно от белия хляб.
Тук правят облачно кето хлебче, сега ще търся такива силиконови тарелки и ще го опитам досега не съм.
Обожавам ги тези облачни хлебчета. Могат да се хапват солени и сладки. Съветвам ви, ако имате форми за тарталети, да ги направите в тях. Ако нямате, използвайте хартия за печене.
Кето облачни хлебчета с бекон и кашкавал, приготвени в еър фрайър #яйца - 3 броя
крема сирене - 60 гр.
бакпулвер - 1/2 ч.л.
сол - на вкус
1. Разделете белтъците от жълтъците.
2. С бъркалка на ръка разбийте жълтъците с крема сиренето и бакпулвера.
3. Белтъците разбийте хубаво на сняг.
4. Внимателно и бавно смесете жълтъците с белтъците и объркайте с шпатула. Гледайте сместа да остане пухкава.
5. Намажете формите или хартията за печене с малко масло. Разпределете сместа на купчинки. Аз правя 4-5 питки.
6. Фрайърът трябва да е хубаво загрял. Пека питките на 185 градуса за 8 минути. След това ги обръщам и доопичам за още 2 минути. Накрая ги гарнирах с бекон, домат и кашкава. Доопекох за няколко минути на 190 градуса.

Може да изпечете само хлебчетата и после да си ги хапнете с нещо. Също може да ги изпечете във фурната на 180 градуса с вентилатор за около 15-20 минути.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 13:17 от Bria

# 1 070
Ще се подобриш и още, ще видиш. Свикни да имаш в хладилника поне яйца и масло винаги, те издържат и не е нужно да се пазаруват чак като свърши храната. Яйцата траят поне по месец, аз също съм сама и падна ли под 10тина яйца знам че на следващото пазаруване трябва да заредя Grinning Жалко че където пазарувам не правят промоции точно на яйца, преди живеех до Била и тогава се зареждах.
Някои си държат в хладилника и по няколко готови сварени - ако случайно нещо прегладнееш е лесно и бързо да вземеш от тях. Или ако това което си си предвидил ти дойде малко, че в началото минава време докато се опознаеш наново с апетита си и стават и изненади.
За бавното вкарване на мазнините - то ясно че да се насилиш няма как, разбира се. Но и когато и те са ти малко, имай предвид че си удължаваш с малко мъките, та не се бави повече от наистина необходимото Grinning Адаптацията за която говорим не е само във вкусовете ти, а в това тялото ти да свикне че му подаваш мазнини за гориво и да започне да ги използва. Ти затова сега се влачиш така - отначало не гориш мазнини за енергия, ама и глюкоза няма...
Приеми го като шанс да изпробваш повече интересни неща които до сега не си ял, а не като липса на такива.

# 1 071
Ванка премини на кето десерти ето тук момичетата си правят торти кремове рсзни скалички аз нищо не съм правила до сега, но не яж магазински.
Дюнера не е добра опция има много калории, до кабинета ми има дюнер, турци са хората, какъв дюнер правят 🥰, е едно лято почнах на обяд да ходя и да взимам голям дюнер - лаваш, месо и зеленчуци без сосове- пак надебелях явно от белия хляб.

Аз съм ги спрял по принцип, просто дадох пример, че някои хора постепенно са спирали вредната храна, а не изведнъж като мен, и моята постепенна адаптация вместо това вероятно ще е преминаването от пилешко към по-мазни меса

# 1 072
Там е работата че нашето е заболяване e не просто да сме слаби за да сме красиви.
Нямаш много опция за удължаване във времето, ако протакваш става Диабет 2, после нон стоп на медикамент за да може да си добре.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 18:48 от Bria

# 1 073
Там е работата че нашето е заболяване а не просто да сме слаби за да сме красиви.
Нямаш много опция за удължаване във времето, ако протакваш става Диабет 2, после нон стоп на медикамент за да може да си добре.

А по принцип гаранция ли е, че става диабет? Смисъл, ако или не разбереш, че въобще имаш ИР, или ако не спазваш диети и режими?

# 1 074
Валка, има в първа страница на тази тема едни ел  книги за четене. Прочети Код : Диабет. Бързо се чете и е на достъпен език.
ИР е все още обратимо състояние. Ако се вземат мерки. Иначе високата кръвна захар не боли. И постепенно те разкапва . Това сигурно го знаеш, де.

# 1 075
За дюнер до работата говориш... При мен има денонощна дюнерджийница под прозореца ми Joy И още една щом пресека улицата. И до нея баничарница, пицария, някакво май за бургери, друго за бургери, Марио, друга пицария ако тръгна в другата посока, още 1-2 заведения с храна... може и да пропускам някое Joy Но всеки път като изляза от къщи или се прибирам, минавам край такива неща. Свиква се, не ми прави особено впечатление вече. Единствено сутрин се дразня че със ставането и помирисвам банички, картофки и дюнери щом си отворя прозореца Grinning Добре че сутрин не огладнявам, само това мога да кажа. Лятото се дразнех и като ми замирише на картофки посреднощ, наистина са ми точно под прозореца. Все се случва и да не игнорирам миризмата понякога, макар че повечето време не я отразявам.

Ванка, диабет тип 2 е просто напреднала следваща фаза на ИР. Или ИР е ранна фаза на диабет тип 2 - което искаш го наречи. При кого с каква скорост ще напредва може да е различно, но посоката в която се развива е все тая. Колкото по-късно се вземат мерки, толкова по-трудно става да се вкараш в ремисия.
Тия дето не са знаели за ИР просто се изненадват един ден като "изведнъж" се окажат с диабет, ей така както "нищо им е нямало".

# 1 076
Няма значение колко ти е тежка ИР. Хората многогодишен диабет оправят и махат лекарствата само с режим.

# 1 077
Трябва да взема решение дали да изпълня рецептата на докторката с глюкофажа, тк има срок.
Ванка до колкото разбрах си 100 кг с Инсулинова резистентност ако не се вземеш в ръце и не минеш на хранителен режим и не започнеш да спортуваш да Диабет 2 ще се случи няма какво да откриваме топлата вода, но с наднорменото тегло освен диабет 2, високо кръвно, висок холестерол, покачване на пикочната киселина и още и още болести се накачулват. Надявам се да го прочетеш и да спреш да мислиш за пици, дюнери.
Мисли за спорт, диета, масажи, спа процедури, пътувания, книги, музика, гаджета....

# 1 078
Днес станах рано, както винаги, в 7 Simple Smile Съгласно циркадния ритъм, важно е...
Пих топла вода, малко електролити после, физически леки упражнения за тонус и кръвообращение...
След това към 8:30 долу на -6 загрях колата, 20 минути ми отне да падне леда от стъклата...
И 20 минути до мандрата, където ме очакваше прясно издоеното биволско мляко.
Веднага, още топло, го занесох у дома, 10 литра леко дозатоплихме и подсирихме, останалите 15, които са 2 към 3 биволско и краве, пастьоризирахме и подквасихме за домашно кисело мляко.

Горд съм с изобретението ми за сирене!
Това са 3 обикновени прозрачни кутии. И нищо повече, освен малка модификация, но работи перфектно Simple Smile

- Първата кутия си е просто кутия, в която се събира суроватката...
- Втората кутия е същата кутия, но надупчена с поялника така, че сиренето да се отцежда /сложено в тензух/ в първата кутия. Сложил съм дървени летви за да я дистанцирам от първата.
- Третата кутия се слага върху сиренето във втората кутия, като го притиска плътно и равномерно. В зависимост от количеството изчислено по формула сипвам точно количество вода за правилен натиск.

Лесно, бързо, ефективно...

# 1 079
То ще е странно ако някой направи рязък преход от ядене на боклуци и намиране на комфорт в тях, към пълна липса на такива, че и на всичкото това отгоре и отрязване и на въглехидратите... И да ми каже някой че го е направил и е бил кукуряк, поне аз няма да му повярвам Grinning
Има време и да ти дойде силата, но това време не е в първите няколко дни.
При мен бе точно така - демек наобратното. Преди това се чувствак като летаргично умираща.
На третия ден след изхвърлянето на въглехидрати и буклуци, ми се подскачаше от енергия.
Всеки е различен!

Общи условия

Активация на акаунт