Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 659
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 1 230
dironi, да не ме чуе дяволът, но и на 25 не съм била с такива показатели и физическа форма, както сега. След месец ще стана на 44.
Вгх дневно са ми около 90 -100 грама. Бобовите си върнах в менюто от последните няколко месеца. Най-вече боб и леща. Много ги обичам и определено много ми липсваха, защото 2,5 -3 години не вкусвах. Нахут не бях яла, включих и него, хареса ми много. Ям си всички зеленчуци, кореноплодните също. Плод си позволявам също през ден - ябълки, круши, портокал.
За ударно сваляне на инсулин е добре да се ограничиш от тези неща, или поне да са много рядко като прием. При мен поне, точно това помогна. После вече лека-полека започнах да вдигам вгх.
Това Hands Point Up
Шарпи, много се радвам, че си спряла и тези хапчета. Само не забравяй да споменеш силовите Kissing Heart
Може да сме в тема за ИР и ясно е, че храната се обсъжда основно. Но без мускул нещата не стават. Да си припомним, че мускулът като орган е единственият, който може да използва глюкоза БЕЗ инсулин.

# 1 231
Става, става, но с мускули става още по-бързо и по-трайно.

# 1 232
Не е и само това. Колкото повече мускули, толкова по-малко висцерални мазнини - и обратното. Както и повечето сме вече не в първа младост и става още по-важно да не се губи мускул че става и все по-трудно да се качва такава маса. При жените и костната плътност спада заради хормоналните проблеми... Абе накратко - трябва си.

Аз съм се захванала с клекове пак, да видим дали ще ме държи повече време тоя път Grinning Иначе и разни ластици съм си накупила, че и едно странно като диск дето стъпваш на него, то се върти свободно и се фръцкаш там да се усукваш от кръста, абе много е шантаво. За сега предимно успявам да се разсмея с него ама нищо де - той смехът е здраве Grinning

# 1 233
Е то връткането не е безцелно все пак - трябва да го спираш, а за да го спреш стягаш коремните мускули + усукването = оформя талията Simple Smile
За накупуването на разни неща ключовото е да се ползват редовно Grin
Имам едно търкало дето го избягвам (пак е за корема), ама много се пързаля туй чудо, после едва се събирам обратно Joy

# 1 234
Здравейте!

Предварително се извинявам ако публикацията ми не е подходяща за темата!

Моля за информация относно изследванията ми. На 26 години съм, жена, преди 9 месеца родих първото си детенце.

Благодаря предварително!

# 1 235
Не е и само това. Колкото повече мускули, толкова по-малко висцерални мазнини - и обратното. Както и повечето сме вече не в първа младост и става още по-важно да не се губи мускул че става и все по-трудно да се качва такава маса. При жените и костната плътност спада заради хормоналните проблеми... Абе накратко - трябва си.
Има много мускулести индивиди с нездрави тела. Иначе никой не спори, че упражненията са важни, но за да се натрупа мускулна маса се изискват сериозни упражнения при това с прогресивно натоварване. С връткане на тоя диск, няма да стане. Захващай се с клековете, а после може и тежести да добавиш, natka.

# 1 236
Тоя диск не е за трупане на мускул, разбира се. По-скоро като укрепващо е за мускулите в средата на тялото. Но явно си е малко с чалъм да се фръцка човек по-контролирано, заради което казвах че на смях ме избива.
Клековете съм си ги подхванала... за пореден път Grinning Те са си със собствено тегло, ама то моето не е 50-60 кила ами си е солидно тегло Grinning Не са ми трудни, дисциплината ми куца там, а не е като де ме мъчат като ги подкарам. Дори и да съм била спряла за някакъв период, нямам никакъв проблем да направя примерно 100 хубави клека и да нямам и наченка на мускулна треска на другия ден. Това като сравнение, че съм виждала хора да се оплакват че и половината на това им докарват мускулна треска, но там си е до човек и с какво колко е свикнал.
Гирите ми стоят складирани при мама, така и не съм ги донесла тук, удобно ги "забравям" когато имам възможност да ги взема Grinning

# 1 237
Гущерчо, и аз днес готвих свинското задниче. Завих го във фолио, в тавичка,  с подправки. И моето беше 2, 200.
Ей, час и половина и беше на камъ к. До 14, 30. Обаче го разрязах на няколко места, та до 4 и половина стана на мозък. Аз му сложих картофи, защото имах гости. За мен, зеленчучи задушени. Всички бяха доволни и снимки няма, защото аз приготвила мезета, разядки, а гостите гладни за мръвката.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 22:07 от Не се сърди, човече

# 1 238
Дори и да съм била спряла за някакъв период, нямам никакъв проблем да направя примерно 100 хубави клека и да нямам и наченка на мускулна треска на другия ден.
Значи спокойно можеш да добавиш едни 10кг. поне. Ако правиш по 100 клека от 100 години и си стоиш на 100 клека, не градиш мускул, в най-добрия случай поддържаш едно и също ниво.

# 1 239
Ванка, няма как усилията ти да нямат резултат, но първите месеци е трудно.
Много момичета, които пишат в темата подобриха показателите си за няколко месеца. Сигурно и при теб ще е така, стига да не се изкушаваш често от неподходящи храни.

# 1 240
Натка вместо 100 клека, направи 3х10 с 20кг. Така хем време се пести, хем има надежда за изграждане на мускул, не само за поддържане Hug
А иначе ей тая тренировка е убиец и само със собствено тЕло  Sweat Smile Треньорката ползва тежести, но и без тях е бая предизвикателство
https://youtu.be/FMS0J56Ey6Q?si=V1y2L524Rgx60piz
Няма нужда от йога блок, дебела книга върши същата работа.

# 1 241
Модератор изтри снимката и дискусията,но ти продължаваш.
Ясно е кой е прав.
Наказание ли си просиш?

# 1 242
Младежта винаги впряга енергията си в неправилни напъни и грешни посоки...
Един от любимите ми лекари които следя казваше... няма нищо лесно и бързо, що се отнася до здравето Simple Smile
Ти си трупал негативи 10 години, а искаш да се отървеш за 10 дена, или 10 месеца...  това е цитат Simple Smile
Еми не става така... ако бързаш - изоставаш! Това е факт, който трудно се разбира Wink
Тук има жени, които са по-пичове от хора, които познавам...

# 1 243
Ама то Ванка си е за теб щом не искаш да четеш. Тук никой няма да ти обели и едно яйц дето се казва като се фръцкаш. Само можеш да загубиш и всичко ще си е за твоя сметка. Чат джипити може да ти отговаря, но личния опит от първо лице на пишещите тук е много по-ценно от това което ще ти каже робота.

# 1 244
  • на острова на мечтите
Много Фнимание му отделихте! Елора, той те обърка с мен. Аз го пратих на първа страница. Така е редно. Изключения няма. Всеки сам си избира какво да прочете, какво е полезно за него и как да го прилага. Иначе все някой ще ни е крив за неуспехите. Като не.ще да пише, да почва да чете Ванката 👍
Уф, хич не обичам да клякам. Сега съм си избрала едно мързеливо упражнение. Ще ви вмъкна линк.
https://youtu.be/sHTo2ZM6tQo?si=SkQA9QlC6yzvnbIp упражнението е в последната част на видеото. На руски е, обаче може да изключите звука😜

Общи условия

Активация на акаунт