Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 628
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 1 290
Снимката дето младежът показа ако правилно съм разбрала не е лична а някой в публичен профил се хвали по какъв глупав начин живее, при положение че е диабетик. С хвалбите и изброено по колко ядял, пиел, пушел, чак и включвания на живо как ги върши тия подвизи... Не ми се коментира тия дето го следват и гледат дали са много по-умни, но сеир да има пък, много хора това търсят. Но да си с проблеми като нашите и са седнеш да гледаш точно това го имам за екстра неумно, да го кажа по-меко.
А защо ни беше изтипосан тук да го видим и ние, на мен това е което не ми стана ясно.
Трагедия е колко млади хора гледат де що глупост им подаде тикток, честно ви казвам - радвам се че не съм от това поколение ако това им е нормалното.

Мотивацията за спорт сте подхванали... Бая къс ми е ресурсът там, изчерпва се наистина Grinning Да видим на дисциплина колко ще изкарам този път, че и тя не ми е най-силната страна Joy

# 1 291
Коста, имай търпение - ще приключи борбата, макар и влечението да не изчезне. Просто ще правиш правилният за теб избор без да се замисляш - дисциплина, ти го каза Wink

# 1 292
Свиква се и то като че ли за храната и то вкъщи поне за мен беше най-лесното. Сладкото не ми е дерт, но тесто, картофи и ориз си обичам. Но наистина не се замислям особено, от много време вече. Случва се да изям по нещо на гости, ако така реша там, но съм ги отписала от ежедневното си меню и хич не ги мисля даже като опция.

# 1 293
Мотивация има, докато има цел. Достигне ли се целта, трябва да се постави нова, иначе и мотивацията приключва. Дисциплина без цел пък ми е непонятно и ако няма цел, дисциплина също не вждам как може да има. Така че за мен най-важно да има цел.

# 1 294
Ел Гущеро отбелязва отстъпление в резултатите! Cry
Днес бях на лекар и изследвания.

# 1 295
Ел Гущеро отбелязва отстъпление в резултатите! Cry
Днес бях на лекар и изследвания.
Гущер, захващай се с вит.Б12 и Д имаш много да попълваш.

# 1 296
Витамин B пих по схема миналия път, а тогава беше по-висок. Витамин D пъпли леко нагоре. Притеснява ме глюкоза 5,9, а октомври беше 4,7, инсулин 7,46 срещу 6,7, гликиран 6,06 срещу 4,85 октомври. Нищо не съм сменял в режима, тренирам повече. Един протеин дето съм добавил. Едва ли от подсладителя могат да станат така резултатите. Не спазих 12 часа от ядене до мерене, към 10 са.
И последно, нищо не мерят тези глюкомери. Пред вратата се набодох и показа 5,4. Миналия път пак там - 5,7.

# 1 297
Глюкозата може да е инцидентно повишена в деня и часа на меренето, така че не я глеай нея толкова. Повече не ми харесва гликирания. Инсулинът също още може да се подобри. Имаш работа, но като цяло, си на прав път.

Аз си взех неовкусен протеин и си джуркам с кафена лъжичка какао. После добавям малко масло или сметана, че леко блудкаво е иначе и става супер.

# 1 298
Хм, трябвало да спазиш 12 часа по принцип, не ги пишат случайно. По пинцип са моментни стойности, но тая КЗ си я следи дали не е по-редовно такава.
Подсладителят ти в протеина не го знам какъв е, някои си вдигат инсулина стабилно. Повечето, всъщност. Това е едната причина да не харесвам протеини на прах, те са си жив десерт. Освен че много-много не признавам храна която изобщо не се дъвче, камо ли да е само това без нищо друго на същото хранене.

# 1 299
Сукралоза е подсладителят

# 1 300
Вземи си чист млечен протеин и си го овкусявай ти. Зарежи ги тия бъркочи които продават. Аз подсладител не близвам, мерси. Предпочитам захар да има пред подсладител.

# 1 301
Това, което съм чела аз е, че единствено стевията и еритритола не вдигат кръвната захар.
От подсладителите знам, че сукралозата е от възможно най-неблагоприятните за организма, независимо с или без ИР.
Източник: книга “Глюкозната Революция”

За протеина на прах със или без подсладител също така разбрах, че в крайна сметка се превръща в глюкоза щом се приеме и действа така на организма сякаш си си взел въглехидрат. Не съм сигурна дали и това като инфо е от същата книга, може и да не е, чета от различни източници много неща.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 13:35 от TerraEK

# 1 302
Не е същото като въглехидрат. Излишния протеин би могъл да се преобразува в глюкоза, но процесът е на поискване. Ако се преяжда с протеини, да, тогава е доста по-вероятно.
Аз тренирам обаче, за това започнах да взимам протеин на прах. Не мога да докарам необходимите грамове дневно белтъчини само с храната. Ако няма голяма физическа активност и храната е достатъчна, не е нужно да се взима изолат.

# 1 303
Изобщо не е въпросът само кое вдига кръвната захар... Темата е все пак за инсулинова резистентност, та бива да се мисли и за инсулина. Който се вдига от голяма част от подсладителите, въпреки че не влияят на КЗ.
Някои от тях влияят и на чревната флора, пропускливост и какво ли не, пък нека да нямат калории и захар.
Сукралозата специално дали не бяха я набедили и за генотоксичност, освен и още това-онова.
Тъпата Спленда дето в Щатите и Канада толкова си я обичат и препоръчват е такова... Дори само това би ме замислило, като знам на какъв хал са масово.

# 1 304
От Невена (а и от други вещи дами в темата) съм чела, че анемията може да повиши гликирания хемоглобин изкуствено. А като гледам каква е стойността на б12, може и това да е. Нека и другите кажат, де.
Високата кръвна захар еднократно може да е от много неща...

Бриа, как върви с хапчето работата?

Общи условия

Активация на акаунт