Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 612
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 1 305
По-нисък хемоглобин - да, той гликираният е като количество спрямо количеството глюкоза в кръвта, а какъв процент от общия ще е... зависи общият колко е.

# 1 306
Гущер, с желязото и железния профил как си? Има ли причина Б 12 да пада?

# 1 307
  • В центъра на моретата
Гущер, TSH - то ми се вижда ниско. Като ходиш другия път да вземеш да си пуснеш щитовидния панел.

И го махай този подсладен протеин. Вземи си чист - не е вкусен, но и няма да ти направи проблем. А какво яде вечерта? Може нещо от храната да е дало отражение, въпреки че гликирания е висок, който отразява исторически назад.

Това, което съм чела аз е, че единствено стевията и еритритола не вдигат кръвната захар.
От подсладителите знам, че сукралозата е от възможно най-неблагоприятните за организма, независимо с или без ИР.
Стевията вдига инсулина, КЗ - не.
Ако трябва да съм чесна,  не вземам това, което пише в "Глюкозната революция" за 100 % чиста монета Blush .

Допълвам се относно спорта. Напълно съм съгласна с Costa, че дисциплината е в основата. Целите могат да се постигнат лесно или не толкова, но това не е причина да се спре спорта. Човек трябва да има мотивация да продължи дали, за да изглежда по-добре, дали за постигане на здравословна среда за тялото си, та даже и заради елементарна физическа форма. Изхождам изцяло от себе си, тъй като не съм спирала да спортувам от 10 годишна. И другото,  което смятам, че е много важно (и не е клише) е това че спортът  учи на дисциплина. И особено за децата това е много важно.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 15:40 от zaek

# 1 308
Да, инсулина исках да кажа. Всъщност, което и да е било написано в книгата, инсулин ли, кръвна захар ли, не е добре да се вдига, нали така? Така че подсладители и протеин на прах(за мен поне) не са ок. Не че не ползвам стевия при нужда за кафето.
 И аз 😉 за това и написах къде съм го чела, за да си прецени човек източника

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 15:44 от TerraEK

# 1 309
Ей го долу цялото изследване.
Ядох свинско със зеле вечерта. Сутринта се сетих, че са минали 10 часа, ама си викам, че не е толкова важно и да не се разкарвам пак...

# 1 310
Гущер, при някои хора интензивните тренировки вдигат КЗ. Помисли, освен подсладения протеин, нещо друго ново има ли през последните месеци?
Заек, ТСХ на Гущера мен ми изглежда чудесно, оптимално. Но не са изследвани другите щитовидни, те дават по-пълна картина на нещата.

# 1 311
Гущер, TSH - то ми се вижда ниско. Като ходиш другия път да вземеш да си пуснеш щитовидния панел.

И го махай този подсладен протеин. Вземи си чист - не е вкусен, но и няма да ти направи проблем. А какво яде вечерта? Може нещо от храната да е дало отражение, въпреки че гликирания е висок, който отразява исторически назад.

Това, което съм чела аз е, че единствено стевията и еритритола не вдигат кръвната захар.
От подсладителите знам, че сукралозата е от възможно най-неблагоприятните за организма, независимо с или без ИР.
Стевията вдига инсулина, КЗ - не.
Ако трябва да съм чесна,  не вземам това, което пише в "Глюкозната революция" за 100 % чиста монета Blush .

Допълвам се относно спорта. Напълно съм съгласна с Costa, че дисциплината е в основата. Целите могат да се постигнат лесно или не толкова, но това не е причина да се спре спорта. Човек трябва да има мотивация да продължи дали, за да изглежда по-добре, дали за постигане на здравословна среда за тялото си, та даже и заради елементарна физическа форма. Изхождам изцяло от себе си, тъй като не съм спирала да спортувам от 10 годишна. И другото,  което смятам, че е много важно (и не е клише) е това че спортът  учи на дисциплина. И особено за децата това е много важно.
Тия неща в тая книга не че принципно са грешни, така да си ги има човек като навици. Те спрямо нашето традиционно хранене дори не са и толкова "революционни" де. Който има нужда - да се учи от тая кака че се яде салата и не се яде сладко на празен стомах Grinning
А същата тая кака продава и хранителна добавка за редуциране на пиковете на КЗ де, иначе чакайте от нейните "хакове" да се оправи някой...

За спорта - искрено завиждам на тези които са израснали със спорт, това не е по-различно от израстването с определени полезни или вредни хранителни навици. Не че е невъзможно да се промени, но когато е от детска възраст ти е като вродено, на дърти години вече е усилие за несвойствени дейности, дето не винаги ти се искат Grinning

Гущер, ти май тренираше рано сутрин и ставаше доста рано сутрин, ако не бъркам... В тази сутрин когато са правени изследванията кога си станал и какво си вършил? По принцип оптималното е да се изхлузиш от леглото и да се завлечеш без много шаване преди изследванията, активностите също променят нещата а не само това от колко време не ни ял. Долче хубаво се сети, на мен нали не ми хрумват сутрин такива геройства, нямаше да ми мине през ум да питам Grinning

# 1 312
Доколкото помня, тук Гущерът май получи съвети да увеличава храната или броя на храненията (по-конкретно белтъчините мисля), т.е. да въведе закуска преди ли, след ли тренировките...🤔 А май преди това казваше, че тренира на гладно? Т.е. може и по-високият гликиран хемоглобин този път да е свързан и с повечето на брой хранения (=по-често вдигане на инсулин и КЗ). Все пак, инсулинът спомага и за растежа на мускулите. Това са само предположения от моя страна, разбира се.🙂

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 23:28 от dolce miele

# 1 313
Питах скоро дали има смисъл да  изследвам гликиран хемоглобин като съм с непрекъсната желязо дефицитна анемия. Никой не се включи по темата. Малкото, което намерих в интернет като информация беше, че ниското желязо, анемията ще дадат различен резултат на гх. Не знам като пия непрекъснато желязо, за да го държа в норма как влияе на гх като резултат. Мислех да не изследвам, но сега като чета ще го пусна, за да видя как ще стои при човек с постоянна анемия, кръвна захар под 5 и висок инсулин на гладно.
За б12 моят положителен опит, както съм писала е с подезичните на нейчъръл факторс, но първо се проверява как е желязото. Също бих си взела добър б комплекс за месец. Уж б витамините се усвояват по-добре, когато се вземат заедно. Който има възможност като отделни добавки б1, б2 и др. Който няма като една добавка.
За д3 да споделя учудващ за мен от вчера резултат на баща ми. Д3 без да спира приема му е на 75 ед. с течната форма на ойлесен с 5-6 капки на ден последните месеци. Ясно е, че ако беше правил пауза щеше да е по-нисък.
Това тсх за жена е чудесно. Не знам за мъжете как стоят нещата.

# 1 314
Три яйца опържих на сина си. Нищо друго не съм правил сутринта. Е, и около 1000 крачки до колата, след което лежерни 15-20 мин. в задръстването и още толкова пред вратата на докторката. Кажи речи същото и миналия път съм го правил.

# 1 315
Гущер, аз имах предвид какво си правил за няколко месеца назад и какво си променил. За ходенето до лабораторията ясно (ако не може да се избегне минимално движение, то поне да се правят изследванията горе-долу при еднакви обстоятелства, естествено, доколкото зависи от нас).🙂
dironi, аз лично, когато бях с дефицит на желязо, бях спряла за доста дълъг период да изследвам гликирания хемоглобин. Само се стресирах.😄 А и нищо полезно като информация не ми даваше...След като започнах да повишавам феритина, и гликираният ми хемоглобин падна. Т.е. изследвала съм ГХ, докато приемам желязо. Но адекватни количества желязо, които реално променят нещо в показателите.

# 1 316
От миналото изследване до сега започнах да ходя на фитнес и да тренирам силови. Горе-долу съвпаднаха датите. Режима го следвам стриктно с 3-4 алкохолни рикошета по празници. От януари вкарах този протеин с подсладител. Като го поръчвах нещо недочетох. Търсех без въглехидрати, но пропуснах другото. Преди малко си поръчах натурален. Това ще го пия докато ми дойде другото и го оставям на децата да си правят шейкове. И без това много го харесват и ги улавям, че покрадват.

# 1 317
  • В центъра на моретата
Абе да питам, Преди месеци Невена беше писала, че каймата и свинското и меките меса носят инсулиногонни бактерии. Пускам линк към поста й -  https://bg-mam.ma/p/1652164/48035180

Това значчи ли, че след ядене на такова месо се покачва инсулина?

# 1 318
Абе да питам, Преди месеци Невена беше писала, че каймата и свинското и меките меса носят инсулиногонни бактерии. Пускам линк към поста й -  https://bg-mam.ma/p/1652164/48035180

Това значчи ли, че след ядене на такова месо се покачва инсулина?
Не. Ям основно свинско и инсулинът ми е под 3. Ако беше вярно това твърдение, нямаше начин да съм с толкова нисък инсулин.

# 1 319
Гущер, а по колко кефир пиеш?

Общи условия

Активация на акаунт