Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 573
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 1 425
Момичета и момчета има ли желаещи?

Още е рано за по-точна прогноза, но за момента дават приблизително -1/-7 с прехвърчане на снежинки. Не е много сигурно, защото за 4ти прогнозират + температури и слънце, така че в неделя ще се знае по-точна прогноза Simple Smile

# 1 426
Здравейте, новосдобила се с ИР съм. Имам хипофункция и Хашимото също, но там положението е почти оптимално, ФТ3 ФТ4 са в горната част на реф.ст., май никога не съм ги виждала така.
Та от днес инсулин 12,2 и HOMA 3,17. Уж не е плачевно чак, но предвид, че последно съм имала инсулин 6 и HOMA  под 2,5 доста се опулих.
Тренирам недостатъчно, 2 пъти седмично, даже понякога веднъж. Храненето ми е прилично, старая се да няма въглехидрати, броя калории. Обаче качих 5кг за няколко месеца, което ме наведе на мисълта, че нещо се случва. Кортизол в норма, но на горната граница.
Пия магнезий и вит.Д високи дози от много години, периодично вит.Е, цинк, вит.Ц от скоро, заради надбъбречните.
Приемам конкретни съвети и следя какво пишете.
Моят съвет е да спреш да броиш калории и да се храниш както трябва. С това броене и постоянно ограничаване първо си вредиш на щитовидната и второ, няма да свалиш натрупаните килограми, а ще се, ако не си вече, вкараш в порочен кръг.
Увеличи и тренировките, най-добре силови упражнения с тежести, не кардио. Така ще изградиш мускул, който пък после ще помогне за възстановяване и поддържане на нормален метаболизъм. Щитовидната жлеза ще ти е благодарна.

# 1 427
Аз съм на работа Беки.

Клеми, изчисти си режима.

# 1 428
Е, тя ако тепърва разбира че има ИР, само един път в седмицата въглехиднатна храна и то преди да разбере си е за медал направо Grinning
За махане си е и тая паста, но съм съгласна и с Nevermoresleep за броенето на калориите. Не познавам някой да си е оправил ИР с такова, поне не ако ги брои с цел да ги орязва де. Това го оправдавам само ако се следят макроси по принцип, да се нагоди режимът или да се правят експерименти с него  някакви, тогава може да потрябват сметки вече. Евентуално.
Пък и очевидно не върши работа и е качено тегло рязко въпреки броенето на калории.

# 1 429
  • София
Не, броенето започнах след като ги качих. Преди това се хранех просто ограничавайки въглехидратите. Сега е ясно, че не това е подходът.
Очевидно ще трябва да увелича тренировките. Мускули си имам доволно количество, но са добре тапицирани. Ще засиля силовите тренировки.
Какво мислите за берберин и Омега3? Метморфин или мислите, че е възможно и без него да се справя?

# 1 430
Можеш да се справиш разбира се и без метформин. Махни пастата и си направи анализ на храната дали няма някои скрити въглехидрати още.
Омега 3 е ок. Този берберин не е ли заместител на метформин? Не ти трябва.

# 1 431
Усещам как "това" ще се наложи като новият, желан от всички Продукт Simple Smile

"Без да се лишавам от нищо, да ям всичко и да живея без стрес, но да съм здрава и слаба"
Това е мотото на този продукт Simple Smile С личен пример, разбира се, в който се използват страшните думички като йо-йо ефект, безрезултатни диети, неуспешни фитнес инструктори, липсата на универсална формула и всички ОНЕЗИ неща, които сме слушали от кой ли не...
И ето идва правилният човек, който е разбрал смисълът на Живота, минал е през диети с плодове, Зоната, минал е през КЕТО, през всичко е минал и е разбрал, че всичко друго НЕ работи. Но предлага това, което ВЕЧЕ работи и то за радост на всички НЕ те стресира с това да спреш да ядеш това, което обичаш, дори напротив и т.н. и т.н.
Лелееее, колко чудесно звучи Simple Smile

Сега покрай този Живот на Кантар много "търговци на здраве" ще изгреят... слушайте какво ви казвам Simple Smile

# 1 432
Усещам как "това" ще се наложи като новият, желан от всички Продукт Simple Smile

"Без да се лишавам от нищо, да ям всичко и да живея без стрес, но да съм здрава и слаба"
Това е мотото на този продукт Simple Smile С личен пример, разбира се, в който се използват страшните думички като йо-йо ефект, безрезултатни диети, неуспешни фитнес инструктори, липсата на универсална формула и всички ОНЕЗИ неща, които сме слушали от кой ли не...
И ето идва правилният човек, който е разбрал смисълът на Живота, минал е през диети с плодове, Зоната, минал е през КЕТО, през всичко е минал и е разбрал, че всичко друго НЕ работи. Но предлага това, което ВЕЧЕ работи и то за радост на всички НЕ те стресира с това да спреш да ядеш това, което обичаш, дори напротив и т.н. и т.н.

Скрит текст:

Сега покрай този Живот на Кантар много "търговци на здраве" ще изгреят... слушайте какво ви казвам Simple Smile
Недостигът на пица Satisfied Ужас, каква е тая кокошка? Без извинение... поредните глупости на търкалета. Продавачка на змийско масло.

# 1 433
Klemy,
В началото като открих моята ИР и една ябълка или малко картофи в супата ми стигаха да се върна назад. Усещах го, куп екстри като безсъние и раздразнителност  веднага се появяваха.
Вероятно имаш още да подобряваш режима. Изключи зърнени, бобови, плодове, внимавай с млечните. Протеини на прах и подсладители също вдигат инсулина.
И да, казали са ти го - гледай да си сита, хапвай добро количество режима храна. С броенето на калориите сигнала към надбъбречните е: живеем във времена на глад и оскъдица, трябва да трупаме запаси, че утре не се знае какво ще е.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 03:14 от steli4ka s

# 1 434
В се изключват, не се ограничават.
Този филм с ограничаването три години го играх.

# 1 435

То целия ТикТок е залят с реклами за въпросния Берберин, даже смело го препоръчват и с Глюкофаж, нямало проблеми, ами кал да има  като е поредния боклук, който в най-добрия случай нищо не върши.

# 1 436
Я, какви "мъдрости" във видеото!😂 "Здравословно е да хапнеш торта и да не изядеш цялата торта за един ден.". Еха, те 98-99% от хората са го покрили този "стандарт".🤣

# 1 437
  • София
Видях, че не се толерират подсладители, искам да питам конкретно за Еритрола, за него се твърди, че не вдига кръвната захар.
За протеините, видях, че суроватъчният вдига много, има ли вид протеин, който не вдига кр.захар?  Много рядко пия, но ми беше вариант от време на време.
Колко често следите инсулин и кр.захар? С лентички или в лаборатория?

# 1 438
За градината - виж си за кои растения е добре, че май не е за всичките. На доматите със сигурност добре се отразява, ама не помня на кое друго. Хич да не е, в тая тема специално такъв материал си имаме винаги, яйца повечето си ядем стабилно Grinning
Да за зеленчуците. Домати краставици лук репички. Мисля, не на цветята.

Ау каква реклама в този тик ток. С подноса с пасти🤣
Имам 7 дни закъснение. Нямам мисли направо съм спряла да мисля 😁
А може и вече да съм влязла в тази менопауза знам ли. И аз вече се обърках тотално

# 1 439
Въх, Дара, спомням си предния път като каза така Joy
Малко жени спират от раз да имат цикъл де, обикновено първо ги прави на луди известно време...
Аз уж все при младите се редя още ама колко да съм млада - на 43 съм Grinning Здраве да е - вече каквото и отклонение да видят у мен околните, казвам че тъй е то вече на тия години, сигурно ме гони критическата - т.е. хич не се надявайте да стана по-нормална, ще свикнете! Joy

Общи условия

Активация на акаунт