Лидл 188 тема - Малък Сечко Февруари

• 74 978
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 945
И не е лошо да променят цената,защото в други държави като в Германия от едно шише пластмасово се взимат 0,25 евро,а не като тук 5 ст.
Коя цена да променят?
В Германия е Нула, тези 25 цента плащаш предварително винаги.
Тук е 5, но изцяло бонус.
Надявам се не коментираме в темата ордите с чувалите, които живеят така.

Много наивно смяташ, че пластмасовата бутилка не я плащаме. Тя си е включена в цената.
Докато дават само 5 ст., ще си изхвърлям бутилките в контейнера за пластмаса.

# 946
  • София
Аз правя дарение от върнатите бутилки на Капачки за бъдеще, а в Кауфланд дарението е за БЧК.

# 947
  • София
Плащаме си я разбира се. Аз също шишетата изхвърлям,а капачките събирам и предавам.

# 948
Скрит текст:
И не е лошо да променят цената,защото в други държави като в Германия от едно шише пластмасово се взимат 0,25 евро,а не като тук 5 ст.
Коя цена да променят?
В Германия е Нула, тези 25 цента плащаш предварително винаги.
Тук е 5, но изцяло бонус.
Надявам се не коментираме в темата ордите с чувалите, които живеят така.
Много наивно смяташ, че пластмасовата бутилка не я плащаме. Тя си е включена в цената.
Няма как 5 стотинки да те стимулират да държиш и прескачаш празни бутилки у вас докато отидеш да пазаруваш, при положение че можеш да ги изхвърлиш в най-близкия контейнер по всяко време. Като отиде в контейнера за рециклиране, пак се предполага че ще се преработи а няма да отиде на сметището и да стои там почти вечно. Но за тия 5 стотинки повечето хора няма да се навият, освен ако не живеят срещо Лидл и да им е също толкова близо колкото и контейнерът.
И естествено че си е включена в цената тая бутилка, никой нищо безплатно не дава Grinning

# 949
Няма сума, за която бих си задръствала едната тераса. Кола нямам, за да трупам в багажника. Хубаво, че е еко, ама ...

# 950
  • София
Съвсем не смятам наивно - разбира се, че цената на опаковката е включена. Но не коментираме това. А допълнителната такса, която се начислява над цената на продукта и се плаша задължително. Там е 25 цента. Които ще си получиш обратно само ако върнеш на машината. Тук е 0 стотинки. Но ако върнеш на машина ще получиш нещо, макар и малко.
Друг вид стимул, който е изцяло на добра воля, но и създава ценни навици.

# 951
А и тук за тези ваучери от върнатите бутилки/кенове 40 бр. за 2 лв. трябва задължително да пазаруваш за поне 10 лв., освен ако не ги дариш. Изключително неудобно е да ги съхраняваш. Не знам тези с чувалите, които виждам от къде ги вземат тези количества и къде ги съхраняват. Поне са полезни с това си действие, по един или друг начин.

# 952
Когато бях в Германия, в удобните магазини не приемаха шишета. Ама някак си, когато си ги платиш предварително, имаш мотивация да ги върнеш тия шишета. Имах си една платнена торбичка, с нея си връщах шишенцата и после си я пълнех с покупките. На няколко седмици пълнех торбата със шишета, та не беше кой знае какво. Но живеех сама тогава, колко пък празни шишета да изгенерирам. И много се замислях преди да си купя нещо в шише, за което после да се разкарвам. Което също беше плюс, повечето неща са си вредни.

# 953
  • Somewhere far away
Докато узреем за това... кой знае колко още години ще минат.
В Швеция връщането е бързо, лесно и приятно, за всяка бутилка или кенче получаваш 1 крона. Във всеки магазин има такива машини. Да, пак остава въпроса за това къде ще ги съхраняваш толкова бутилки и кенчета, но там всеки е с кола и с кола се носят до магазините, което дори и донякъде досадно, но пак много улеснява цялата процедура.

# 954
Тук и сега не са "безплатни", просто не се води отделно цената на бутилката Grinning

# 955
Бях много ентусиазирана в началото, когато сложиха машина за бутилки и кенчета в нашия магазин, защото жълтите контейнери при нас са пълни с всевъзможни боклуци.
Бързо ми се изпари ентусиазма, когато започнаха да се вият опашки пред машината. С чували идват да връщат бутилките. Машината се претоварва и спира да работи, чака се служител.
Нямам време да чакам.
Сега събирам само капачките, бутилките ги дарявам в контейнера, откъдето ги взема семейство и ги предава на вторични суровини (с това се прехранват).
Такова е положението в малкия град.

# 956
Здравейте! Решила съм да купувам детска къща за кукли, като лидълската ми харесва доста откъм цена... Някой може ли да сподели размери, ако я  притежава?!
И дали мога да се надявам, че ще я пуснат скоро отново?

# 957
Съвсем не смятам наивно - разбира се, че цената на опаковката е включена. Но не коментираме това. А допълнителната такса, която се начислява над цената на продукта и се плаша задължително. Там е 25 цента. Които ще си получиш обратно само ако върнеш на машината. Тук е 0 стотинки. Но ако върнеш на машина ще получиш нещо, макар и малко.
Друг вид стимул, който е изцяло на добра воля, но и създава ценни навици.

След като сложиха такса за пластмасовите опаковки, не вярвам бутилките да са изключение.

# 958
Някой тези дни беше питал за скалички. В тематична седмица ли са били, че не видях такова чудо днес

Скоро попаднах на една рецепта в нета и от тогава вече поне 5 пъти правих включително и за почерпка.
Питаха ме от къде съм ги купила,защото използвах тарелка и стреч фолио и си станаха като от магазина 😃
Стават много бързо и лесно.
Пускам рецепта ако някой иска:

Скрит текст:
*300гр какаови бисквити (аз не ползвам такива ,а обикновени и каквито имам под ръка) в блендер
*100 орехи в блендер
1с.л. какао (слагам повече за по-наситен вкус)
*2с.л. захар
*100гр масло разтопено
*120мл прясно мляко
За заливката 100гр млечен шоколад + 1с.л. Олио се разтапя на водна баня
Поръсват се с кокосови стърготини
Излизат ми около 20-25 броя малки скалички.

# 959
Подарявам:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт