Онлайн магазин Тему (Temu) за България - тема 13 - февруари 2025

• 65 239
  • 1 662
  •   1
Отговори
# 1 620
Моите поръчки, които са с експрес Уан са си зависнали в началото на "транзит до летището" и така си стоят. Междувременно тези с бокса вече пътуват. Едната е разделена между бокса (виар очилата тръгнаха първи) и експрес Уан.
Детето си избра Xiaomi Poco C75, добавих защитно стъкло и два сладурски кейса и ще чакам след полунощ да взема и последния кредит и с купон за 90 лева над 220 да поръчам. Силно се моля да тръгне с бокса телефона, всичко друго ще прежаля, но него - не.
На колелото ми дава все от кофтите купони, но днес ми предложи смесено - първите от типа 80 лева за над 270, 35 лева за покупки над 160, до накрая има и един купон 20/40.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 20:09 от Mama Ru

# 1 621
Вчера беше крайният срок за получаване на пратка с пощите, писах на бота казаха ми да проверя в пощата.  Днес отидох , там беше пратката....разминах се с компенсацията Joy от няма и какво поръчах от сгъваемите вани , ако не за мен то за детето ще стане мисля Rolling Eyes

# 1 622
  • София
Според моята логика, нашите куриери поемат пратките след митница. Или не е така? Тоест от Китай до България отговарят китайците. Вътре в България отговарят нашите куриери. Само една пратка ми се изгуби. Последно пишеше Предаване от митницата.

# 1 623
Според моята логика, нашите куриери поемат пратките след митница. Или не е така? Тоест от Китай до България отговарят китайците. Вътре в България отговарят нашите куриери. Само една пратка ми се изгуби. Последно пишеше Предаване от митницата.
Ами според нашите куриери не е така. Покрай тия моите драми говорих не знам колко пъти и със Спиди и с Бокса и с пощите. Всичките твърдят че от митница до нашите куриери логистиката и транспорта е друга компания. Според тях като я поемат вече от тях се появява веднага в системите им. Колкото и пъти жбаче да ги питам коя фирма отговаря за тази част от логистиката с идеята да им пиша или да звъня на тях да ги търсят отказват да дадат такава информация. Писах и на съпорта на темуто със същия въпрос. Отговора беше че това било конфиденциална информация.

# 1 624
  • Асеновград
Ами според нашите куриери не е така. Покрай тия моите драми говорих не знам колко пъти и със Спиди и с Бокса и с пощите. Всичките твърдят че от митница до нашите куриери логистиката и транспорта е друга компания. Според тях като я поемат вече от тях се появява веднага в системите им. Колкото и пъти жбаче да ги питам коя фирма отговаря за тази част от логистиката с идеята да им пиша или да звъня на тях да ги търсят отказват да дадат такава информация. Писах и на съпорта на темуто със същия въпрос. Отговора беше че това било конфиденциална информация.
Логично е да има такава фирма. на тези които е посочено къде са минали митница, Атина или Будапеща излиза това

Някой получава пратките и ги транспортира до България , и тук вече ги предава на куриерската фирма.
Минават през много ръце и явно се къса някъде веригата.

# 1 625
Ka_as, всичките с един куриер ли са или с различни? Много е странно това. Вече не знам колко поръчки имам - сигурно над 30, на нито една не съм имала забавяне и съответно не съм получавала 10 лв кредит за това. Даже вчера писах - рекорд 9 дни от поръчката до зареждането в кутията.
Ами първите от януари, които не дойдоха две бяха със спиди, 3 с бокса и 4-5 с пощите. Сега тези увисналите една е с бокса и 3-4 с пощите.
Мислех си да не е нещо проблем с адреса който съм въвела, ама пък една пусната с пощата дойде миналата седмица. Като гледам и тези към бокса си ги разпределя към правилната кутия. Единственото което забелязвам е че тези който ми идват всичките са през Атина. Като излезе че е на митница там, до ден два е в София и на другия ден е при мен във Варна. До сега нямам непристигнала която да е минала митница там.
Проблемните са или през Будапеща или през София.
И аз вече не знам какво да си мисля и къде може да е проблема.

Много е странно това. Аз наистина не съм имала проблеми, а и тук не се е споменавало да има кой знае колко изгубени пратки. Има случаи, но не са ежедневие, а при теб по-скоро, ако пристигне пратка, е изключение.
После ще видя моите пратки през къде минават митница.
Иначе има фирма, която поема логистика от митница до куриерите. Първо мислехме, че куриерските фирми си взимат пратките от митница, но не е така. Т.е. те са последна дупка на кавала и докато пратката не им влезе в системата, те нямат идея къде се намира и нищо не могат да направят.

# 1 626
На мен ми прави впечатление, че се определя куриер и се предава на него още като излиза от склада на Тему и тръгва със съответната фирма към летището. Нали веднага, след като тръгне от склада издават номер на товарителница за проследяване и с кой куриер пътува?

# 1 627
Ka_as, всичките с един куриер ли са или с различни? Много е странно това. Вече не знам колко поръчки имам - сигурно над 30, на нито една не съм имала забавяне и съответно не съм получавала 10 лв кредит за това. Даже вчера писах - рекорд 9 дни от поръчката до зареждането в кутията.
Ами първите от януари, които не дойдоха две бяха със спиди, 3 с бокса и 4-5 с пощите. Сега тези увисналите една е с бокса и 3-4 с пощите.
Мислех си да не е нещо проблем с адреса който съм въвела, ама пък една пусната с пощата дойде миналата седмица. Като гледам и тези към бокса си ги разпределя към правилната кутия. Единственото което забелязвам е че тези който ми идват всичките са през Атина. Като излезе че е на митница там, до ден два е в София и на другия ден е при мен във Варна. До сега нямам непристигнала която да е минала митница там.
Проблемните са или през Будапеща или през София.
И аз вече не знам какво да си мисля и къде може да е проблема.

Много е странно това. Аз наистина не съм имала проблеми, а и тук не се е споменавало да има кой знае колко изгубени пратки. Има случаи, но не са ежедневие, а при теб по-скоро, ако пристигне пратка, е изключение.
После ще видя моите пратки през къде минават митница.
Иначе има фирма, която поема логистика от митница до куриерите. Първо мислехме, че куриерските фирми си взимат пратките от митница, но не е така. Т.е. те са последна дупка на кавала и докато пратката не им влезе в системата, те нямат идея къде се намира и нищо не могат да направят.
Ами при мен, до януари нямаше никакви проблеми, всичко си е пристигало, а и навреме. Един или два пъти се беше случвало да се забавят с ден два след срока. Сега наистина стана, че ако пристигне нещо ще е голям късмет. Мислех си да пробвам да поръчвам през нов профил, ама пък тия пари дето са вкарани, не виждам как мога да ги получа обратно. Някой има ли представа като е платено с кредити дали може после да се върнат по карта? Че напоследък стана да се въртим направо в някакъв омагьосан кръг...

# 1 628
Да, още в Китай е ясно с кой куриер е, но той оперира само на територията на страната. Докато стигне до България пътуват с други международни куриери.

# 1 629
Последните четири поръчки ги разделиха между БП и Експрес Уан. За първи път ще получавам и с двете. Проблемът е, че пощата до вкъщи ми е по-удобна от тази до офиса. Предполагам, че до офиса също няма да имам удабен пункт и на куриера. Вероятно ще сменям адреса на доставка. 😒

# 1 630
Куриерът се знае още като тръгне поръчката от Китай.

# 1 631
Последните ми 5-6 пратки са и от Атина, и от Будапеща. Няма отношение това, поне при мен.

# 1 632
Реших да върна две от нещата от покупката онзи ден, бях генерирала етикет за един продукт, сега тему предложи да ползвам една пратка за двете неща, разпечатах пак етикет , избрах box now обаче не разбрах как връщам пратката в шкафа. Имам спомен за някакви указания но не ги намирам в мейла и в заявката за връщане. Код ли са ми изпратили който да въведа за да се отвори кутия и къде да го намеря...

# 1 633
Провери си във Вайбър съобщенията от бокс Ноу. Те ще изпратят код, с който да отвориш кутията

# 1 634
Провери си във Вайбър съобщенията от бокс Ноу. Те ще изпратят код, с който да отвориш кутията
Благодаря, намерих Simple Smile сутринта са изпратили за връщането заявено вчера

Общи условия

Активация на акаунт