може да сме кръгли и дебели, но сме МАЙски майчета засмени

• 18 512
  • 287
  •   1
Отговори
# 75
майче, честито и от мен: свежи и обичащи се мноооого занапред  Flutter 

ето услугите на коя фирма ще позлвам аз по препоръка на една колежка, която останала много доволна (тя сега някъде ще има бебенце и пак ще ги вика тях) и ми даде визитка: ЕТ "Ангел Ангелов" = почистване на домове и офиси с Рейнбоу - 02 9366939 и 0886017155 / суепр евтино е - някъде към кво ми каза за дивана 3.5лв на място, матракът персон и половина 5лв, мокетът 1лв на квадратен метър  Sunglasses  отделно чистят и прозорци за левче на кв.метър  Peace  някъде 10ина дни по-рано е хубаво да си запазите час, но не по-рано: не е огромен напливът  Peace  в сравнение с хлебарките, за чиято фирма си запазих час 2 месеца по-рано
  Tired

какичка, а само там ли имат магазин??? и одеалцата памучни ли са и, ако не, има ли 100% памук? а има ли спално бельо?    bouquet

# 76
Майчета, споделете от къде купихте чисто бели бодита с копченца отпред. На мен само с някакви щампи ми предлагат колко магазина обиколих никъде не видях бяло.
И нещо счетоводно да попитам Embarassed, четох четох ама не разбрах.
След изтичане на 45 дневния болничен какво става. Преди педито издаваше за остатъка до 135 дни болничен, а сега направо някаква молба към работодателя за остатъка до 315 дни след като изтекат 45 или нещо друго и тази молба по образец ли е Rolling Eyes.

# 77
  • София
Майчета, споделете от къде купихте чисто бели бодита с копченца отпред. На мен само с някакви щампи ми предлагат колко магазина обиколих никъде не видях бяло.
И нещо счетоводно да попитам Embarassed, четох четох ама не разбрах.
След изтичане на 45 дневния болничен какво става. Преди педито издаваше за остатъка до 135 дни болничен, а сега направо някаква молба към работодателя за остатъка до 315 дни след като изтекат 45 или нещо друго и тази молба по образец ли е Rolling Eyes.

Първите 45 дни ни ги издава GP-то/женската консултация >> после болницата в която  си родила >> после педиатъра...след това пускаш молбата до работодателя си

# 78
  • Пловдив

Чисто бели бодита мисля, че имат Вис Виталис, обаче не знам къде в София ги има? Както писах в някой от горните си постове, бельо купувам само от там, не мърда просто. Мария имаше бодита на Fuar baby, верно много красиви, но се разпънаха и разкривиха след първото пране. Също така и на Захитекс, те пък обратно, спраха се /и то на 30 градуса/, много се смалиха и почти не можах да й ги сложа.

# 79
Момичета имам един въпрос, ако може да ми дадете съвет, ще ви бъда благодарна.
Миналия месец доки ми изписа магнерот 2х1 ама защото аз много се тръшках за контракциите, изпих ги за 10 дни . Вчера на прегледа го питах дали да си взема пак, но той ми каза изрично, че ако няма болки нямало нужда. и че съм си добре. От друга страна последния път на ЖК в поликлиниката ми казаха да си взема пак да пия за всеки случай. Та сега незнам как да процедирам и се двоумя да го пия ли или не  newsm78. Имам стягания само отвреме навреме, безболезнени. Та как мислите вие,а?
Balonesa много странно как и при мен нещата стоят горе-долу по същия начин както при теб. Wink и аз съм AB отрицателна група четох преди време  в твой пост, и аз съм с нисък хемоглобин вече /110/, и аз се хвърлих в едни размисли за раждане и кръвопреливане, и аз се двоумя още секцио ли, нормално ли, ама при мен и диоптрите са високи и чакам решение и от очен. А на всичкото отгоре и моя доктор вчера ми съобщи че ще отсъства от 03 до 10 май Sad. всъщност аз това си го знаех де, още като започнах да ходя при него той ме беше предупредил, че планира  пътуване, но не се знаеше точно кога ще е.  иначе ме успокои да не се притеснявам, че ще го вдигнем хемоглобина, че те преливат кръв ако се наложи, че ще ме остави в добри ръце, ако тръгна да раждам тогава, защото разчитам на него и т.н. ама аз пак се притеснявам де, то няма начин. Дано не се разраждам точно тогава да му се не види Praynig термина ми е на 21 май, и засега бебчо върви нормално т.е. не е напред, ама знам ли кога ще тръгне да излиза. а и нали  ако ме режат, ще ме режат преди термина там колко дни беше вече не помня newsm78...
та  такива едни чуденки са ми в главата.....

# 80
                            Здравейте Майчета,

Аз се бях позагубила, защото  прилепих някакъв лош вирус и го изкарах доста тежко откъм хрема и възпаление на синусите/не можех изобщо да дишам през носа, а за мен това е равносилно на безсъние, защото не мога да спа с отворена уста/. Слава богу не вдигнах температура и не кашлях /че последното е доста рисково за контракциите/.Девойки, пазете се!
      Както и да е, това се поразмина, но днес пък ми вадиха нерв на зъб / с упойка / и сега имам хематом на бузата/голяма подутина, която щяла да премине в лилаво петно, после синьо, за да стигне до зелено Mr. Green/. При нас е весело - бебо така се ядоса на зъболекарката, че и удари един як къч - сериозно - тя неволно се беше подпряла съвсем леко на корема ми, когато в един момент той я срита - голям смях падна Joy
      Стига съм се оплаквала - вчера бях на лекцията в Окръжна б-ца / имаше ли други майски мами освен Валя 80, с които не се познаваме????/, иначе си имаше доволно априлки, с които заформихме групичка / ами то така е, като Май-четата не можем да се организираме/ - на 22.03. ще има лекция на списание 9 месеца, след която пак ще ходим на по салатка в Годзила - който иска е добре дошъл Hug - а, да - лекцията ще бъде за Кърменето!!!!/
      Иначе още се колебая къде да раждам/то май и до края така ще си откарам/, та затова и не съм дала инфо за заглавната страница Confused

Майче, честита годишнина!!!Пожелавам ви все в една и съща посока да гледате!!!

Хубав  и слънчев weekend  ви пожелавам  bouquet

# 81
mylene,аз Магнерота го пия втори месец 3*1 и когато го попитах предната седмица да продължа ли да пия хапчетата защото пия и нош па и гинипрал,той беше категоречен да.Незнам но аз се чуствам много по добре като ги пия и по спокойна.

# 82
  • София
Аз продължавам да пия Магне В6 вече втори месец, след вчерашната консултация, доктора ми каза да не спирам, той само ми помагал ... така че не виждам пречка да продължиш и ти с Магнерота.

# 83
Здравейтее и от мен... ама много сте изписали от вчера...

Майче ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА.......пожелавам ви да се обичате все по - силно и по - силно и да се радвате на хубавото си семействоSimple Smile))
 и аз още си пия магнерича.......четох че освен да се преноси малко бебето друго не може да стане, а и това не е сигурно, защото е нужно голямо натрупване в организма на магнезийSimple Smile)

# 84
Mylene, ние с тебе сме в една лодка май  Wink  Hug

Моето решение да ида в малка болница, може и изглежда неразумно на пръв поглед, но аз така го чувствам, а и лекарката ми е много близка - мога да й имам пълно доверие. Поне ще съм спокойна, а това е много важно при нормално раждане. По принцип съм с добра интуиция - дано и този път не ме подведе. А и всичко е Божа работа..  Praynig
Дано само бебо не ме изненда със секцио- тогава ще е добре да съм в голяма болница и кой ще ми го прави, хич не знам...  newsm78
За магнезия, док. ми каза да го пия до края и да не го спирам изобщо. Ако имаш контракции е добре да се пие. Само да не вземем да преносим от него, че някъде по форумите мами бяха споделили, че от него матката се отпускала и преносват...

Ниночка, мерси за ценната информация за почистването. Аз дадох на скоро килима на автомивка до нас и ми го върнаха по-мръсен от колкото беше.  Twisted Evil
Мисля сега да ги извикам тези се рейнбола, та и диваните и матрака да ми изперат. Май така най-добре ще успеем да изчистим всичко за бебо.
Леле, да мине Великден и се развихрям с чистене и покупки, само живи и здрави да сме!  Peace

# 85
На мен ми изписаха Магнерод за десет дена 3 х 2 (т.е по 6 на ден) и после до 36 седмица - 3 х 1. Аз се чувствам по-добре като го пия, може и внушение да е, ама щом ми е добре и не е вредно...

# 86
  • Варна
mylene, ти много си се закъхарила за твоя хемоглобин. Simple Smile Моят през целия ми живот не  бил 110. Не се притеснявай. Кръвопреливане се прави, ако падне под 80 или 85. Освен това, ако не си с таласемия (а мисля, че не си споменавала такова нещо newsm78), ще ти го вдигнат с желязо хемоглобина. Ако бебо е седалищно или диопъра ти създаде проблем, или пък ти така си решиш няма лошо да си родиш секцио. Поне според мен хемоглобинът ти въобще не е проблем в твоя случай. Hug
А Магнезий можеш да пиеш, можеш и да не пиеш, щом нямаш контракции. Аз го пих до последно с Преслав 3*1, а родих 3 седмици преди термин с полупредизвикано раждане (имах 7см. разкритие). Peace

# 87
Що се касае за Магнезия, аз си го пия почти постоянно от както ходих за първи път на ЖК някъде във втория месец. Естествено в различни дози според предписанието на лекаря.
Утре ще ходя да ми точат кръвчицата, за да се види дали нямам в повечко Магнезий в организма от необходимото. Иначе в момента пия 2 х1 на ден.
Във всеки случай и аз си мисля, че за тези, които ще раждат нормално, трябва да е абсолютно ясно дали и колко да пият, за да нямат проблеми с контрахирането на матката (това са си мои изводи де!!!)

И честита годишнина от сватбата на Майчето! Да я слушат Филков и децата!

# 88
  • Варна
Ох, пак забравих...Честита годишнина, майче! Дълъг и щастлив семеен живот!  bouquet

# 89
  ЗДравейте!!!Да се запиша и за в новата темичка.Напоследък не мога да чета и пиша редовно,сменяхме си секциите в хола и такова пренареждане падна че не е за приказка ooooh!. до преди малко вилнях с прахосмукачката и вече съм тотално изцедена откъм сили.Заразихте и мен с покупките и за два дни пообикалях магазините след работа-взех няколко бодита,шапчица в комплект с ръкавички и терлички-и всичко ми се вижда толкова малкооооо за малък бебчо Grinning.
  Майче честита годишнина!!!![/color                                                              
   Е хайде отивам да почивам,че нещо ме присвива коремчето.

Общи условия

Активация на акаунт