Живот на кантар - тема 1

• 40 542
  • 773
  •   1
Отговори
# 285
Ако човек спре да купува редовно пакетирани храни - снаксове, шоколад, вафли, бисквити и т.н, средствата могат да се пренасочат за месо, яйца, сирене и зеленчуци. През зимата не е нужно да се ядат краставици и домати - има достатъчно коренплодни и ферментирали храни. Кило ябълки е по-евтино от шоколад.
Човек успява там където му е фокусът. Няма как да не положиш грам усилие и да очакваш резултати.

# 286
Е, това е така, спор няма. Набелязваш приоритети и ги следваш. Трудно е, но никой не е казал, че е лесно.
Средствата обаче много улесняват диетите и те карат да се чувстваш супер комфортно.

# 287
Трудно ми е да се съглася, че е скъпо да се храниш без боклуци. Порция месо със зеленчуци би струвала макс 6-7 лв. Колкото струва пакет чипс+1 шоколад. За дюнер даже няма да стигнат...

Един пакет чипс е 1.50-2 лева, шоколад 2 лева да речем (не че няма и за над 3 лева вече), но то даже баничката е над 2 лева. Пържолата навън не е 4 лева със сигурност. Сравняваме готвено вкъщи, или купени неща готови, а не едното готово, а пък другото продукти за вкъщи след половин час над печката.

Стремежът към сладко, към въглехидрати е много силен, и е пълно с хора, стремящи се към здравословно хране, които се чудят как да си угодят с хлябове, палачинки, торти, бисквити и пр. без въглехидрати и без захар, и това обикновено не е евтино. Готовите такива продукти са много скъпи, едно протеиново барче или млекце са над цената на дюнер, съставките също не са по-евтини да си ги правиш вкъщи, сравнени с това да направиш истински десерт.

# 288
Абсолютно! Плюс 100 за мнението на Кукумицинка.

# 289
Какъв е тоя правопис "Дерйа"?!

Скрит текст:
Без значение е произходът на името, такова изписване на български език се смята за грешка.
И аз това се зачудих. На турски е Derya. Но тук има правило в българския език: “няма Й след съгласна”. Тоест трябва да или Дерия, или Дериа, или Деря (с ударение на последната сричка).

# 290
Въпрос на мотивация. Ако човек иска да се храни здравословно, може да го прави и с ограничен бюджет. Като не можеш да си позволиш да вечеряш пържола в ресторант, си я приготвяш в къщи. Протеиново барче в лъскава опаковка и съмнителен състав е далеч от представите ми за здравословно хранене.

# 291
  • София
Най-убийственото за мен по време на режим (и това, което всъщност ме отказва в един момент) е времето над печката.
4 домашно приготвени хранения си отнемат време.

И, естествено, че е по-скъпо. Не само качествено, но и количествено.
4 чинии, пълни с качествена храна няма как да се равняват на 2 джънка набързо.

# 292
  • Sofia
Малко гледах вчера,днес ще го догледам…,но защо анатемосаха и киселото зеле 🤨 ?!…и пил.дробчета,сърца и т.н.

Един от мъжете е познат на мм,ще видим колко ще задържи бъдещият резултат 🍀

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 10:27 от Doli

# 293
Въпрос на мотивация. Ако човек иска да се храни здравословно, може да го прави и с ограничен бюджет. Като не можеш да си позволиш да вечеряш пържола в ресторант, си я приготвяш в къщи. Протеиново барче в лъскава опаковка и съмнителен състав е далеч от представите ми за здравословно хранене.

Говорим за хора, които са по 12 часа на ден пред компютъра, по цял ден в таксито или в магазина,  и ядат каквото е удобно готово пред компютъра, отвън на пейката и пр.

# 294
Това е наш избор и приоритет,храната ни и тази на семейството ни.Лично аз няма да се включа в този спор,намерила съм нашия режим на хранене,бюджета ни не е натежал от него.
Лаленце ако не е късно и мислите,че ще е интересно,добави анкета кой мислим че ще е победител с всички участници,вярвам ще е интересно дали след три месеца ще познаем.Лично на мен ми се иска да е някоя от жените,но предполагам че ще е мъж,таксиметровият или сумиста,стига да не им избяга мотивацията.

# 295

Говорим за хора, които са по 12 часа на ден пред компютъра, по цял ден в таксито или в магазина,  и ядат каквото е удобно готово пред компютъра, отвън на пейката и пр.
Ако има желание, има и начин. Не е много лесен и удобен, но бих се лишила от удобство, ако това ще ми донесе здраве.

# 296
  • Телиш/Плевен
Лаленце ако не е късно и мислите,че ще е интересно,добави анкета кой мислим че ще е победител с всички участници,вярвам ще е интересно дали след три месеца ще познаем.Лично на мен ми се иска да е някоя от жените,но предполагам че ще е мъж,таксиметровият или сумиста,стига да не им избяга мотивацията.
Мислех го за следващата тема, като натрупаме малко впечатления за участниците, но ако кажете, ще помоля модератор да я добави и сега. Hug Аз нямам право да редактирам повече, но като има нещо, пиша и помагат. Писах снощи за редакция на първия пост и виждам, че вече е направена. Ако някъде съм сгрешила при разпределението на отборите, ще ги моля пак за корекция.

# 297
Ами, например, моето дете месо не яде, но яде риба на скара (пъстърва или скумрия), също така яде кебапчета, и кренвирши. Изяжда си една скумрия, почистена от главата и пр., две половинки на скарата спокойно, без хляб.  Яде само домати и краставици на салата, не мога да я излъжа със салата от зеле, ряпа, цвекло и пр., които са по-евтини. 2 скумрии са 14-15 лева (една е 7 лева, без да броим чистенето и приготвянето), кило домати 5-6+ лева, краставиците и те. Много ясно, че е по-евтино кебапчета с картофена салата да яде.

# 298
Почти всички участници са много хубави в лице и когато ги интервюират облечени и снимани до кръста, са много симпатични. Изобщо не можеш да предположиш, че са толкова пълни в тяло.

Аз лично не знам да има ген за пълнота, сигурно не съм учила достатъчно биология. Израснах в семейство с дебела баба и дебела майка, но и за двете виждах къде е проблема... постоянно хапване на тестени и никакво движение.
И аз съм с Хашимото от години и в менопауза, но съм 60 кг. на 165 см. Обаче постоянно се контролирам, минавам край баничарницата, потичат ми лигите, продължавам, влизам в рибния магазин и си взимам хек. Грам не ми е вкусен тъпия хек, една баничка с тиква ще ме направи много по-щастлива. Ама стискам зъби и така.
Тази зима и аз се отпуснах, намалих движението и съм натрупала запаси около пъпа и по бедрата. Но предаването ме мотивира и мен, днес трети ден ходя да бягам.

# 299
  • тук и там
Очаквах да имат направен режим и да получат помощ наистина.За мен отрупаните маси с храна са си саботаж направо.Нали целта на т.нар.Дебелариуми е да се съберат хора с еднакви проблеми и да им се ограничи достъпа до вредна храна ,защото сами не могат да  я ограничат и постепенно да придобият здравословни навици !Много тъпо..Това за киселото зеле и колко е калорично и вредно един вид,каквото беше внушението от продукцията,също беше голяма глупост.

Общи условия

Активация на акаунт