Живот на кантар - тема 1

• 39 018
  • 773
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Никога не съм забранявала каквото и да е. Виждала съм какво се случва след такива строги забрани. Не вярвам, освен ако няма здравословен проблем, че едно парче торта или един шоколад ще те убият. И понеже нищо не е забранено, децата ми нямат нужда да ядат боклуци непрекъснато.

Хубавото на това реалити е, че доведе до обсъждането на тема, която в много случаи е табу. За да не обидим някого, ние няма да му кажем, че трябва да отслабне. И аз поне не бях чувала да се обсъжда. А последните дни ми се случва не само в интернет, но и с познати да говорим. Дори и само това да остане от риалитито, пак е огромна крачка напред.

# 406
В трейлъра за новия епизод пак имаше пълни маси тип "олинклузив" с всякакви вкусотии и сладкиши. Това вече граничи с подигравка към участниците. Направо почват да се гаврят с тях прилагайки им фин садизъм.
Пп Момичета, тук говорим за наистина много килограми и сериозни ограничения. Всяка от вас може да яде всичко, което иска и обича и да се ограничава по своя воля, но когато иде реч за килограми достигнали своите висини, ограниченията наистина са много строги, всяко прегрешение води след себе си друго и човек изтървава козите.
Не ми се сърдете, че често списвам в темата и че пиша неща, които не на всеки се харесват, но аз говоря от личен опит.
И ако мога да помогна с написаното на някой, ще се радвам. Знам какво е да се бориш с наднормено тегло. Клетките помнят и не се дават лесно, доста често се случва организма ти да те надвие. Просто трябва много воля, много сила, много мотивация и много лишения от любими храни. Пък и все пак липсата на едно парче торта за известно време, също няма да те убие. Wink
Пп Да ги дадат на мен тия участници, за три месеца ще ги вкарам у пътя, но само, ако слушат и изпълняват. Sunglasses

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 09:45 от Джаста Праста

# 407
Джаста, това все пак е шоу - излъчват го в прайм тайм, има рекламодатели, тоест трябва да гонят рейтинг. Няма да стане без дискомфорт за участниците - хората гледат И заради "сеир", да си го кажем честно.

Който не иска да изпада в такава ситуация, вади една торба пари за диетолози и треньори, и почва сам. Но накрая няма и 50 бона голяма награда.

Иначе във фитнеса, в който ходя се появиха няколко нови жени. Говореха си за предаването, така че ако са инспирирани от него - супер. Ще ми е интересно дали ще се задържат, де.

# 408
Ох, да, така е. Знам, че се гони сеир, но защо за Бога трябва да прилагаш такива методи, за да измъчваш някой, който въпреки, че един от мотивите му е наградата, все пак има проблем, който се опитва да разреши. Не знам, мислех, че ще е по как да кажа образователно това предаване. Повече в помощ, отколкото тип панаир на мегдана, където разни хора отиват да гледат други хора, да се дивят и да плюят в пазва, че на тях не им се случват таквиз неща като на другите, различните хора в цирка. Sunglasses

# 409
  • София
Джаста Праста, напълно си права. Но всички правим грешката да гледаме само от собствената си камбанария. Аз също. Преди месец и половина бях 68 кг, което за мен е ужас! Не е редно да съдя и да давам съвети на хора по 100 килограма. Особено като знам какво усилие на волята ми трябва да не изям всичко, което зърна.

Сеир, сеир, но тук говорим за здравето и живота на хората. Не е редно да слагаш такива софри пред тях.

# 410
Каквото и да си говорим, каквито и въпроси да повдига, предаването все пак се надява и на сеир, за да има гледаемост.
В хелс китчън, ако шефа не изсипе идно ядене на някого на главата и хората някак си не са доволни.

# 411
Ако няма сеир и интриги народа няма да гледа

# 412
Определено и гледайки накъде тръгна формата, сеир ще има и още как. Grinning

# 413
За отрупаната маса се замислих. Може би постепенно ще отпадат вредните храни?
То всъщност вредна храна няма, с изключение на пакетираните боклуци в магазина. Домашно приготвени мекици, баница, палачинки... ехаа, вкусно!
Ами че като бях малка, умирах баба да ми направи палачинки сутрин. Изяждах по много, а си бях хърбел.
Разбира се, тези хора трябва да отслабнат и дотогава е добре да избягват по-калоричните храни.

# 414
  • Сф
Отрупана е масата съвсем правилно, както и те не се лишават у дома.Те трябва да поискат да отслабват наистина! Като наркотик е тая борба. Воля силна и избор. Не видяхте ли? Освен вкусотиите бяха сложили и полезни храни. И наистина трябва да се говори за проблема с наднорменото тегло в прав текст . В реала достатъчно ги обиждат / коментират зад гърба им и не само.

# 415
  • Пловдив
Ако няма сеир и интриги народа няма да гледа
Не знам, аз лично обичам някои видове сеир, но не и интригите и уговорките едни срещу други, нито целенасочени унижения от типа на обиждане и изсипване на манджи на главата(?!). Всеки от публиката - с неговите си предпочитания, едва ли всички харесваме едно и също, а всички такива формати май залитат към стимулиране на интриги.

# 416
Ами да,те не са в затвор и след като излязат да се тъпчат наново,на спокойствие
Трябва сами да изберат здравословно хранене

# 417
Може и да не са чак толкова вредни храни като баници, мекиците, но спрямо тези хора са вредни, защото са с очевидна степен на затлъстяване и с очевидни психологически проблеми.(пример - жената с 20шоколада седмично)
За тях е вредно и не конструктивно.
Както един нормален човек ще пие чаша, две вино на празник или като се види с приятели, а после може остатъкът от бутилката да стои с месеци, но един алкохолик, с доказана алкохолна болест не трябва и кспкомер да близне.
При наркомани те в комуни те, доколкото съм чувала е същото, не само абсолютна липса на досег със субстанции, но и липса на други пристрастяващи вещества-цигари, алкохол.
Ако се залага на сеира, много жалко. Жалко и за публиката, че масовово очаква сеир.Мислех си, че ще е позитивно предаване. Но все пак, още е в началото,  да видим.

# 418
  • На морето!
Отрупана е масата съвсем правилно, както и те не се лишават у дома.Те трябва да поискат да отслабват наистина! Като наркотик е тая борба. Воля силна и избор. Не видяхте ли? Освен вкусотиите бяха сложили и полезни храни. И наистина трябва да се говори за проблема с наднорменото тегло в прав текст . В реала достатъчно ги обиждат / коментират зад гърба им и не само.
И аз така мисля. Трябва в изобилието да се научат какво и колко да ядат, трябва да покажат воля и да извървят своите 50% от пътя. Навън отново ще имат неограничени възможности, цупещи се на здравословна храна съпрузи и шоколадови бонбони в офиса, ако в предаването, пред очите на толкова хора не се въздържат, то няма смисъл изобщо да се мъчат 3 месеца, резултатът ще е същият седмици след като излязат.

# 419
  • София
Преди няколко месеца гледах видео с една жена със свръхтегло, тя говореше за зависимостта към храната и колко трудно ѝ е защото, ако наркотиците сами си ги търсиш, то храната е все около теб. Колеги на работа ще почерпят, приятели, роднини и много лесно се връщат в изходно положение. Изкушението е постоянно и трябва да се правят съзнателни избори всеки ден. Акцентът на видеото беше точно зависимост и абстиненция.

Общи условия

Активация на акаунт