Живот на кантар - тема 1

• 39 055
  • 773
  •   1
Отговори
# 390
Може би не трябваше да включват деца при представянето на участниците. Не е приятно да се коментират негативно, но все ще се намери някой, който да го направи, особено във Фейсбук, където хората често са много груби, скрити зад някаква анонимност.

# 391
Вече всичко има по-нискокалорична алтернатива, ако толкова не се иска да е здравословно. Чипс? Окей, има 100 видя оризовки на същата цена. Майонеза? Има нискокалорична, която наистина е с много по-малко калории. Пак е на същата цена. Има безалкохолни с подсладители. Аз, примерно, не съм се отказала от сладкото, просто съм го заменила с еритритол. Та, другото са извинения.

# 392
  • Сф
Загледах и аз. Харесва ми предаването засега. Жал ми е за по- младите с тия телеса. Тепърва ще имат деца, семейства. Мисля, че затлъстяването е сериозен проблем и в бг. Вижте ги още от училищата колко има с наднормено. Едно време имаше по един двама в клас с наднормено и пак не толкова ,колкото в наши дни. Не мисля, че е само от храната,  която ядат , а и от количествата и уседналия начин на живот в наши дни. Нито децата ходят, спортуват,  направо са трагедия по физическо. Много е важен и примера в семейството. Майката като сготви 3 тави ...и да си изяде всичко детето...
Не знам, вкъщи нямаме проблем с килограмите..за щастие. Имам приятелка обаче, която хем много се пази, хем качва. Има и такива случаи искам да кажа, но пък като се ограничава няма как да стене и чак такава пухкава топка като някоя от участниците.
Хареса ми на мен отрупаната маса. Човек трябва да има воля да устои на изкушения.
Не знам защо някой не закуси нормално- закуската е най- важна за деня. После по- леко. Ако нямат сили и ги накарат да тренират, те ще изпоприпадат направо!
Ще видим как ще се развие предаването.
За протокола,  моето дете работи в МД и си хапва джънк почти всеки ден. Отслабнала е даже. Мисля, че ако се тъпчеш с каквото и да е , ще напълненееш. Аз също ям малки количества. Като наблюдавам какви чинии ядат по ресторантите жените и лошо ми става само от гледката ( първо ,второ ,трето ,само но обед). Не знам, може аз да съм сбъркана, но нямам проблем с килата. Но защо тези, които имат не взимат мерки навреме? Направо зависимост е това.
Дописвам по предходният пост. Не трябва да се омаловажават проблемите с теглото, стават национален проблем.

# 393
Не е голяма драма да ядеш чипс понякога, дори и деца. Както и шоколад. Фанатичните забрани при децата водят до това като имат възможност и не са под надзор, да се натъпчат с боклуци. Виждала съм го. Приятелско дете у дома кара на краставици и филе, а по рождени дни изяжда всичите пици, картофи, парчета торта, до които успее да се докопа. Не е нормално. Просто е редно да се консумира умерено и да се обяснят вредите. На моето дете съм обяснила, знае си мярката и никога не налита на шоколади и джънк.

# 394
Оризовките са чипс колкото аз съм космонавт. Безалкохолното с подсладител е почти толкова вредно, колкото и другото водещо се със захар, а е с глюкозо-фруктозен сироп. Тия алтернативи са особено компромисни.
Пп За протокола - Чипс ям веднъж на високосна. Мазен, солен, не е моето.
Обаче, нищо не може да замени вкуса на брашното, захарта, маслото. Правила съм стотици режимни десерти. Ядат се, но истински сладкиш не са.

# 395
В крайна сметка, отслабва се с калориен дефицит, здравословното е бонус. Според мен повечето хора ги спира това, че си мислят, че за да свалят трябва да минат на моркови и трева. Съответно, предпочитат да си стоят дебели, защото им звучи сложно и скъпо. Нискокалоричните алтернативи са чудесно решение за старт и да видиш, че не е толкова страшно.

# 396
С днешните хранителни режими, едва ли има някой, който да си мисли, че диетата му ще включва вода и трева. Морковите не са за честа консумация в по големи количества - червен флаг: въглехидрат. Sunglasses

# 397
Повечето хранителни режими са точно това, което създава представата, че трябва да ядеш сьомга, аспержи и годжи Бери, че да оцелееш.

# 398
Всъщност ако се ръководи човек по гликемичния индекс има голям резултат.
 За диета, преди много години, още ученички една позната (тя имаше нужда) ходи на диетолог, като ми показа диетата се хванах за главата. То 2 пъти повече ядене, отколкото аз ядях (пък съм от лакомите). Някакви пълни глупости крем карамел с подсладител и подобни, плюс лекарства за отслабване🤔.
Една друга ходи при добър диетолог. Тя пълничка по рождение. Всичко се мери на везна плюс спорт. Отслабна, но отиде на морето да работи в кухня на ол онкузива(познайте какво стана).

# 399
Ако някой мисли за морковите като за въглехидрати, значи е превъртял играта. Simple Smile
А, между другото, забравих щитовидната жлеза. Тя също се нуждае от въглехидрати, за да работи правилно. Ако искате да си увредите най-важната жлеза в тялото, спрете да ядете въглехидрати.

# 400
  • София
Как точно спираш да ядеш напълно въглехидрати? Те са почти във всичко.

Трябва да минеш на риба, яйца и пържоли, за да не поемаш грам въглехидрат. Всички плодове и зеленчуци са и въглехидрати, а не бих казала, че изключването им е полезно.

В крайна сметка всичко опира до количеството. Не може да изядеш наведнъж килограм череши или три банана и да си мислиш, че е много полезно, защото са плодове.

Някъде четох, че обемът на стомаха е около 300 мл. Колкото неголяма купа. Старая се на едно хранене да не поемам повече от 400 грама храна, без значение колко е нискокалорична или полезна или пък да ползвам факта, че не съм закусвала като извинение и на обяд да изям двойно.
И на детето не давам да яде голямо количество наведнъж. По-добре 5-6 пъти на ден, но на малки порции. Иначе ако я оставя, тя е способна да погълне половин килограм и повече храна наведнъж. И определено броя сокове, млека, смутита и производни за храни, а не за течности.

# 401
Разбира се, че въглехидрати няма как да се спрат изцяло, то няма и нужда, де. Да не говорим, че в дългосрочен план е и много вредно. Аз говорех за честа и обилна консумация на въглехидрати, пък били те и от зеленчуци. Едно е да изядеш една салата от зеле и морков, друго само морковена салата(признавам обичам такава), както и едно е да изядеш три - пет домата на един прием, друго е салата от домат, краставица, лук.(по едно време някакви лансираха една теория, че домат и краставица не трябва да се смесват, ама тия няма да ги слушам Joy). Баланс му е майката. Има бързи и бавни въглехидрати, първите не дават нищо на организма и огладняваш като дзвер, вторите са с бавно усвояване и дават ситост.

# 402
Зимата изяждам по около 3 кг моркови седмично, нито съм оранжева, нито съм качила от тях. Нищо му няма на този зеленчук - вкусен и засищаш. Да, ако говорим за цялостно спиране на въглехидратите, се спират всички червени чушки, домати и т.н. Но ако няма да ходиш на състезание, това е излишно и ненужно. Спокойно могат да се хапват обилно зеленчуци, в които няма нишесте и скорбяла.

# 403
  • Пловдив
И моето дете яде чипс и не съм го научила аз ,а като ходим на гости майките сервират на децата и така и ние започнахме да купуваме вкъщи! И аз също ям покрай него
Аз няма да ходя в такова предаване, защото и аз ще бъда заклеймена, че съзнателно си храня децата с отрова. Така и не разбрах децата на плевенчанката какво ядат, ама моите ядат и пържени мекици, и пържени картофи, и шоколад по много, и чипс. Сами си купуват с джобните част от последните две, друга част си я искат в магазина с нас.
Не са дебели, не знам дали се брои за смекчаващо обстоятелство.

# 404
  • Варна
И моето, Магдена 😁

Общи условия

Активация на акаунт