Живот на кантар - тема 1

• 39 056
  • 773
  •   1
Отговори
# 375
Едно е да си сам и да се храниш здравословно, друго е да сте 4 човека, всеки с неговите си предпочитания и с доход средния за страната например. Ако пък в картинката има 2 тийнейджъри - момчета, нещата направо си ескалират. Всеки си знае как се е докарал до тоя хал, но да се твърди колко лесно и нескъпо е да се храниш абсолютно здравословно - няма нужда.

# 376
Знаете ли кое ме впечатли? Това, че някои от участниците не знаеха какво е въглехидрати, белтъчини, фибри... Все едно не са ходили на училище, не са чели етикетите на хранителните стоки...Дано повече хора научат факти за храненето, винаги има неща, които не ги знаем.

# 377
Никой не може да ме убеди, че човек да се храни разумно е по-скъпо и това е причината хората да не отслабват. Единствената причина е липсата на воля и мотивация, но никой не ще да си признае. Под разумно хранене изобщо не говорим всичко да е еко и био. Но ето например една баничка е два лева, аз закусвам най-често с половин кофичка извара и половин банан, което ми е там някъде като цена, или две яйца и парче сирене с малко зеленчуци. Дори и филия пълнозърнест хляб с хубава шунка, извара, яйце, зеленчук. Въпрос на избор и приоритети. Аз също съм имала моменти с липса на воля и мотивация и ми е пределно ясно какво ми минава през главата и как си се оправдавам сама себе си, но реалистично знам, че всичко си зависи само от мен.
Иначе за момента ми е интересно и изненадващо Нанси ми харесва като водеща.

# 378
Как, бе, хора - 4,80 е един чийзбургер в "Макдоналдс"

1 чийзбургер за 5 лв е с размера на бонбон за смучене Joy на тези огромни хора ще им трябват поне 10, за да се заситят.

# 379
  • София
Не е евтино да се яде качествена храна, но предвид парите, които участниците дават за джънк фууд, съвсем спокойно могат да се хранят с хубава и много по-разумна храна.
Примерно Ана каза, че на ден изяждала по 3 пакета чипс и 2 пици. Ако пиците не са домашни, а купени, това е най-малко 15 лв. 3 пакета чипс от по 150 гр са около 9 лв. За тези пари съвсем спокойно може да си вземе килограм пилешко филе, по килограм домати и краставици за салата и примерно броколи за гарнитура на пилешкото.
Или жената, изяждаща 12 шоколада на седмица. Ами това са по 2 шоколада на ден, т.е. минимум 6 лв само за сладкото, и то ако са от най-посредствените шоколади, ако са от по-намазаните - сумата скача двойно. За тези пари може да си направи хубав диетичен десерт и хем ще си има сладкото в менюто, хем няма да развие диабет.

Аз съм шокирана как е възможно някой да не знае какво са въглехидрати, протеини и фибри, това е нещо съвсем елементарно и ако не заради себе си, поне заради децата си би трябвало да са наясно с какво точно ги хранят.
Примерно Тодор от Созопол като го гледах как реже ябълката, веднага ми стана ясно, че този човек ябълка никога в живота си не е ял. Но ми е странно на децата си също ли никога не им е рязал? Чудя се с какво ли ги хранят и дали на тях им позволяват да ядат същите неща, с които се храни той?

# 380
Точно така. За по-здравословна храна няма да се набутат ми се струва.
 С какво си хранят децата, с каквото и англичанките май.Всякакви полуготови боклуци, кремвирши, наденички и подобни. Виждала съм деца, които за година се ошишкват точно от дюнееи, пици, хапки, картофки. Ядат почти само това. Едната дори претендираше да е супер майка. Е, да ама дъщеря и цял живот ще има проблеми. На 12,13 вече със затлъстяване(а беше много слабо дете) . Само хапки и дюнери ядяла, а на майката не и се готвело.
То и ние сме яли едно време от всичко, но много рядко.

# 381
Има такива хора, повярвайте. Имам личен пример около себе си. Хляб, мазнотии, 5степенно меню се броят за "силна" храна. Т.е., ако се тъпчеш яко, ще си здрав. Яденето на "сухо" пилешко филе с ориз и броколи и ходенето на фитнес се смятат за глупости. Така се хранят, така хранят и децата си, внуците си...

# 382
Жената каза, че над 20 шоколада изяжда седмично.

На мен ми стана странно преди Нова година, като щяхме да пътуваме, и търсех да взема нещо за из път, защото хич не е сигурно, че дъщеря ми би яла произволен сандвич или закуска от заведенията около автогарите, че и най-скъпият кроасан (7 days max) беше по-евтин от баничка, която тогава беше 2.20 лв, а след нова година с увеличението на хляба, вдигнаха и баничките с 10-20 Ст. Та кроасанът беше под 2 лева (1.40-1.60 лв, не помня), а имаше и кроасани (румънски) по 0.60 лв, които не бяха 2 пъти по-малки от 7 дейс макс, а бяха над 2 пъти по-евтини от него, и над 3 пъти по-евтини от баничка.

# 383
  • София
Не мисля, може да да направи категорично разделение на храните на качествени, но скъпи и вредни, но евтини. Всякакви комбинации има.

Обаче, здравословната храна е трудна и времеемка. Ей тука е разковничето. На повето хора не им се занимава с приготовления от нулата. Далеч по-лесно е да купиш готово или полуфабрикат.

А и в повечето случаи, вкусът на вредните храни е по-силен, по-запомнящ се и пристрастяващ.

Няма да забравя как веднъж приготвих сурова торта от ядки, фурми, какао, какаово и кокосово масло, ванилия... Само чисти и скъпи продукти. Дълъг процес, компромисен външен вид на продукта.
Без брашно, захар, олио, масло, сметана и подобни.
На мен ми се стори вкусна. Особено след няколкото часа за приготвянето ѝ, без да броим накисвнето и беленето на бадемите от предния ден.

Занесох я с гордост на нашите, а татко я опита с интерес. После, без особено въодушевление каза бавно, премисляйки всяка дума:
- Без съмнение, това е най-здравословната торта, която съм ял.
После притеснено добави:
- Другия път няма нужда да си даваш толкова труд, вземи торта Гараш или Линдт. 😂

# 384
Защо не пишат и височината на участниците?

# 385
  • Пловдив
Никой не знае. Wink

# 386
В крайна сметка предаването накара адски много хора да се замислят как се хранят, как изглеждат и как биха искали да се хранят и изглеждат.
Темата е сериозна и води до необратими здравословни проблеми.
Аз откакто го гледах забелязвам толкова  млади хора с наднормено тегло.
За мен равносметката от участниците е, че едните злоупотребяват с храната заради лични, емоционални, психологически причини, а другите са лакоми бохеми и обичат да пробват всякаква храна по всяко време и навсякъде.
Леля Марче от Пловдив вероятно е поставена за интригата, иначе участниците ми се струват добре подбрани. Симпатизирам на Виолета - фотографката от Бургас, Анна, Славко, Вили от Плевен, Йорданка, Мартин. Не ми допадат на първа интуиция Антонио, Мария, Деян, Сонай. Останалите засега са ми в неутралната зона.

# 387
На мен Вили от Плевен ми е много приятна. Изглежда ми страшно добър човек. Дано успее. И всички други де.

# 388
Точно за това го хейтят Тодор във фейса,момиченцето е на 5-6 години и яде чипс докато реди пъзел с баща си,отделно е леко бузеста.
Моите любимци са Вили от Плевен,сумиста,Тодор и таксиметровият шофьор.Фотографката ми е фалшива,някак позира все,не ми изглежда искрена с това постоянно натякване за дете.Разбирам че иска,но за толкова години с операция и изследвания и по лекари да не намери своя път и само да се оправдава ми се вижда несериозно.

# 389
И моето дете яде чипс и не съм го научила аз ,а като ходим на гости майките сервират на децата и така и ние започнахме да купуваме вкъщи! И аз също ям покрай него

Общи условия

Активация на акаунт