Живот на кантар - тема 1

• 39 070
  • 773
  •   1
Отговори
# 360
Ох, разбирам то е ясно, дадох просто прост пример как са решили хората да запишат детето и вероятно в личните документи е така (или и аз не знам какви подбуди има това изписване), а не как граматически в българския език е правилно.😉
И да не съм голословна ще постна нейния фейсбук профил, където се е изписала лично, предполагам. https://www.facebook.com/share/18i7rrTJQb/ 

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 22:09 от a.vasileva

# 361
Днес се зачудих - казаха ли дали са им правили или ще им правят някакви изследвания (хормони, захар, други)? Аз не чух сякаш.

# 362
  • някъде другаде
И за мен ще е интересно да им се направят изследвания. Някои казаха , че са е диабет или ИР.

# 363
  • На Изток от Рая
Предполагам, че тези изследвания са им ги направили при влизане в предаването. Силно се надявам вече да почнат по същество, разбрахме им личните драми, начинът на хранене и колко обиколки около света трябва да направят.

# 364
Аз си мисля, че едва ли от продукцията са им правили изследвания, по скоро са им дали указания на одобрените кандидати какви изследвания да направят и така ще влезнат в предаването. Като гледам накъде тръгна формата, здравето на участниците ще им е последна грижа, ама да видим, може и да греша.

# 365
Вярно че една поддръжка пари струва и време, но им евтини и бързи варианти. Една салата, една рибка, едно мюсли. Един уред за готвене на пара(няма да го купуваш всеки ден. Една везна да си засечеш порции и калории също. Лятото поне е лесно, а вкъщи да ядат каквото искат. Не може всеки да приготвя сложни рецепти и менюта за всеки различно, то е ясно.

# 366
За да е пълноценен един хранителен режим и за да не си навредиш на здравето в опит да постигнеш целта си, се изисква наистина слугинаж откъм готвене и продукти. Отнема и време, свалянето на много килограми е дългосрочен "проект".
Не е добре да заложиш на еднообразието, трябва режима да е балансиран, разнообразен, питателен, за да издържиш. Но... ако си с правилната мотивация му намираш колая, както се казва.
Преди години спазвах стабилно режим, отслабнах много, но и много му слугувах на тоя режим. За домашните готвех тяхното, за мен моето, но най странно беше, че започнаха да нападат моите режимни десерти и ястия и им харесваха. Все ме питаха кога ще приготвя това или онова. Аз им казвам: готвя ви това, което обичате, вие на мойте буламачи налитате. Joy А те - ами вкусни са. Joy Дори е имало случаи в които съм приготвяла режимни ястия, които не съм харесвала и не съм яла, а те са си ги хапвали с кеф.
Тъй, че начин има, стига да искаш. Grinning

# 367
Напълно съм съгласна Джаста.Аз от година и няколко месеца съм на режим,каквото готвя е по него,с малки изключения.Децата си ядат и искат още,предпочитат и десертите,които са без захар и брашно.Вярно малки са все още,като тийнове едва ли ще имам такъв контрол над храната им,но се надявам поне основата да имат и някаква осъзнатост след време с какво се хранят.

# 368
Да, но нали трябва от някъде да се почне.
Аз познавам хора, дето по цяло лято са на салати и нищо им няма. Дребни неща може и в дом. обстановка да се направят или поне да се опита човек. Най-малкото може да се насилие човек да закусва, ако пропуска закуската, да се надумкаш един път дневно е най-лесно.

# 369
Да се надумкаш веднъж на ден било най-лесно? Това може да го каже само човек, който никога не е гладувал по цял ден докато стане време за "надумкването'. Simple Smile

# 370
Влизам в темата, още съм на първия епизод, звучи интересно.

Не, не смятам, че храната за сваляне на килограми е скъпа. Обсъждате някакви пържоли, ако ще ядеш телешко - ще ядеш 200-300 гр. най-много. Можеш спокойно да ядеш пилешко. Протеините трябва да са водещи, ама ако някой ще се тъпче с месо сутрин, обед и вечер - никога няма да е в калориен дефици. Проблемът е, че хората винаги се спускат към някакви изчанчени режими и рецепти, а просто трябва да се набляга на зеленчуци, да се избягва захар под всякаква форма, да не се ядат свинско и подобни меса. И всичко да се смята и да се следят миктронутриентите. Любимо ми е някаква здравословна салата с 2 лъжици (+ 200 калории) зехтин и ще сваляме килограми. Ми няма как да стане.

# 371
Ама то и джънк храните не са евтини. Гледала съм по ТЛС преди онези комшарно дебелите хора и те тъпчат Макдоналдс, защото е И евтин. Я иди тука яж Макдоналдс всеки ден, заплата ще хвръкне след 2 седмици Joy

# 372
Я иди тука яж Макдоналдс всеки ден, заплата ще хвръкне след 2 седмици Joy
Това щях да кажа и аз. В последните месеци вдигнаха почти тройно цените в Макдоналдс, спрямо тези в КФС и Хес Бургер. Абсолютно откачена работа. Онзи ден рекох да съгреша в един мол... Един бургер (без меню) е 15.30 лв, а с меню е 23-25 лв.  6 чикен нъгетс са 9.90 лв (точно една хапка е бройката).

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 15:26 от diziler

# 373
  • Пловдив
Как, бе, хора - 4,80 е един чийзбургер в "Макдоналдс" според Тейкауей.
Лятото ядох някакъв вегетариански сандвич там и беше на обичайна цена за такъв сандвич - не можеш евтино да надебелееш с такива, по-лесно ще ти е с хляб и майонеза, но нищо фрапиращо.

# 374
Лятото да, сега сме февруари. Иди в Макдоналдс в подлеза на Ректората да видиш какви са цените. Или в Mall of Sofia на последния етаж.  Няколко пъти качиха цените от лятото насам. (Примерите, които написах са от тази седмица, от сряда) Както и да е де, няма какво да ги обсъждаме. Тази храна изобщо не трябва да се яде. Веднъж на няколко месеца - да. Ама по-често...

Общи условия

Активация на акаунт