Живот на кантар - тема 1

• 40 533
  • 773
  •   1
Отговори
# 345
Диетоложката обаче каза нещо, което е много вярно. Мозъкът има нужда от въглехидрати и си ги търси. Всъщност мозъкът и сърцето са двата органа, които най-много зависят от въглехидратите, за да работят добре. Не е ок човек да се лишава от въглехидрати, но не трябва и да прекалява с тях.

# 346
Диетоложката ми харесва, не знам какво ще става по-нататък, но е права, че се храним първо с окото, а и мозъкът наистина има нужда от въглехидрати, с които да роботи, но в балансирано съотношение с останалите необходими - протеини, мазнини и фибри, както описа.

# 347
  • Варна
Диетоложката обаче каза нещо, което е много вярно. Мозъкът има нужда от въглехидрати и си ги търси. Всъщност мозъкът и сърцето са двата органа, които най-много зависят от въглехидратите, за да работят добре. Не е ок човек да се лишава от въглехидрати, но не трябва и да прекалява с тях.

Именно. Затова трябва да има движение, минимум 30 минути активност, три пъти в седмицата.

# 348
Аз бих гласувала за момичето от Плевен. Изглежда ми мотивирана и много добричка. Да видим
Освен здравословна храна, при тях проблема е и в количеството. Аз имам моменти в които работа по цял месец без почивка и ям само боклуци, но ям по един макдоналдс примерно на ден и като се прибера една салата. Колко калории да са това. 1000 в най-лошия случай. Няма как да надебелея от това. Те почват сутринта с две банички или 4 пържени филии. Аз също ям баничка. Веднъж в месеца като съм умряла от глад и бързам, не е проблем. Но те ядат огромни количества и парите които дават за храна са в пъти повече от скумрията със салата на съфорумката. Не стравнявайте един шоколад с една пържола.
Според мен ще им изготвят калориите индивидуално и всеки ще трябва да си яде според нуждите.

# 349
Вчерашният епизод не ми допадна.
Идеята да поставят участниците пред отрупана с изкушения маса, докато хрупат ябълка, е не само неефективна, но и опасна.
Това е сигурен начин да ги тласнат към провал. Не може мъж, тежащ 180 кг, да закусва само с ябълка – или по-точно, може, но колко време ще издържи, преди да се нахвърли върху храната? В реалния живот вероятно ще издържи 4–5 дни, в риалити формата – докато не бъде изгонен, а както видяхме, и докато камерата снима.
Тези хора не са натрупали над 100 кг за няколко дни – килограмите им са резултат от години на неправилно хранене и минимална физическа активност. През това време са изградили вредни навици, които не могат да бъдат изкоренени за няколко дни или чрез участие в телевизионно предаване.
Не е  проблем да закусят с баница, но нека бъде домашна, в умерено количество – едно парче, съчетано с кисело мляко, а не с боза.
Всичко е в баланса и движението. На това трябва да ги научат. В противен случай има опасност участниците да излязат от предаването озверели от глад и бързо да се върнат към старите си навици.

# 350
Домакинята(от Плевен) много експлоатирана ми се вижда. Става в 5 да гласи манджи, няма ли училищни столове? И да ги обгрижва, хайде децата ок, но мъжа и не може ли да се обслужва?

# 351
Ами не съм съгласна за масата,не гледах задълбочено,но видях плодове,ядки,овесени ядки,кисело мляко,варени яйца,със сигурност е имало и други полезни и нормални храни,дори бекона не е толкова черен,ако не е пържен разбира се.Вече баница,палачинки,филии и какво още имаше е ясно.
За мен примера с картофите беше,защото са мазни,пържени или от чипс,ясно е че самия картоф,ако е правилно приготвен,не е някаква отрова.Киселото зеле само по себе си е полезно,но всеки ден по една чиния не знам кой изяжда,мен веднъж седмично ми втръсва.Според мен ще заложат на разнообразието,ясно е че няма как да ядат едно и също.Харесва ми и че сами ще си готвят,нека се научат как се готви здравословно.
Мъжът на плевенчанката и на мен не ми хареса,от коментарите във фейса колежките и я хвалят,но си е много пълна горката.Не знам колко е висока,но да те е срам пред мъжа си да се съблечеш каква връзка и самоотричане е това.Не мога да повярвам и че жена на толкова години,сега осъзна с какъв мазньоч и отрова готвена вкъщи си храни децата.
Много грозно плюят по детенцето на Тошко във фейса,що ли ми трябваше да чета.

# 352
Не, много ми е странно да става в 5 да готви нездравословни неща. Безсмислено е да се хаби. Мисля си че се жертва в името на семейството. Загърбила си е нейните нужди. То хубаво да полага грижи, но ето и като занимариш себе си какво става. Малко егоизъм не е излишен.

# 353
  • София
Не бяха само ябълки, имаха и варени яйца и краставици, някои и нещо тип шунка ядоха.

На мен пък ми е странно да им дават баници, защото така били свикнали. Това е шоу, няма да ги снимат две години, за да се види резултат. Те всички казваха, че са пробвали с намаялване на количествата и не са успели. Сега са три месеца ударно, пробват нещо различно, което не могат вкъщи, ако успеят да контролират зависимостта си, ще имат успех. Другите ще се върнат в изходно положение.

Надявам се и аз, че това с масата е само в началото, а вече след като минат разговори със специалистите да започнат с готвенето по книгата.

Мен повече ме смущават тренировките им, отколкото храна. Тези състезания по изскачване на стълби ми се виждат вредни на техните килограми. Първото беше супер, който искаше подтичваше, повечето ходиха, но явно ще стават все по-тежки за ставите им.

# 354
и аз мислех, че Антонио ще е човека , който може би ще свали най-много до момента в който не стана ясно, че нагъва палачинки зад камерите. Все пак си остава фаворит за мен.

Човекът от Созопол и Вили , която иска да забременее сякаш са другите с най-голямо желание и воля. Ще е интересно да се гледа определено

# 355
  • Пловдив
Каква толкова "отрова" готви плевенчанката, че пропуснах? Какво ядат у тях?

# 356
И аз веднага локализирах от пълните маси тип "турски олинклузив" храните подходящи за режим - варените яйца, месото(макар да не видях точно постно), краставиците, млякото, овесените ядки.
При тези храни не бих посегнала първо към плод, защото за да се нахраня и за да не изпитвам глад, както и за да не се поддам на изкушението, плода нямаше да ми свърши никаква работа, даже напротив щях да озверея от глад.
Обаче аз хубаво ги локализирах тия храни, ама видях и другите и направо се изприщих, защото обичам тестяно, пържено, сладко и да, щях да ръфам яйца, но щеше да ми се развали настроението и щях да ги сънувам тия манджорляци, което стабилно щеше да ме демотивира, ако вече нямам предварителна настройка за сериозен режим, а участниците още не ги виждам толкова мотивирани.
И тия зверски физически активности хич не съм за тях, преди поне малко да подготвиш тялото, а и съзнанието си за такива тежки натоварвания от ден първи.

# 357
  • На Изток от Рая
Те нарочно бяха смесили храните, за да видят ка ще реагират участниците и на кои ще посегнат. Повечето гризкаха плодове и краставици, други яйца и мюсли с кисело мляко. Нетипична закуска за всички. Единствено "слабата" дегустаторка и Антонио си позволиха палачинки и баница

# 358
  • Някъде там
А, чудех се кога ще излезе някой с мнение, че качествената храна не е тъй скъпа. И да, мненията не закъсняха, ама хич няма и да споря.
Пп Скъпа си е и още как. Пакет ориз не може да се сравни с пържола от качествено телешко. Ориза ще го готвиш няколко пъти и ще изхраниш домочадието, с пържолата колко народ ще изхраниш.
Пп Няма какво да си говорим, хранителните режими изискват прилични средства(за да не се чувстваш като гаврош пред витрина на магазин) и слугинаж откъм снабдяване с продукти и готвене. Не става с "да грабна тоз пакет чипс и готово".
Освен, че е скъпа е и трудна, така да го кажа.
Ако я поръчваш постоянно от ресторанти, ще ти излезе тройно на дюнера и пицата, а ако си я приготвяш в къщи изисква време и ако останалите  възрастни в семейството отказват да хапват същото, става едно сложно.На себе си едно да приготвиш, на останалите друго.
А дюнер, пица, бургери, винаги можеш да си купиш. Бързо и лесно.

Диетоложката нали им даде програми, мисля че каза, че вътре ще има режима по който ще се хранят.
Да видим леля Мара, как ще дегустира по режим 😃.
Виолета (от Плевен), Йорданка, Миглена и Поли са ми симпатични, както и Сонай и Тодор, за сега.
Леля Мара ми е най-анти.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 21:34 от daviz

# 359
По въпроса за "Дерйа" или там както се изписва, много вероятно по документи да е изписана така, като прост пример бих дала Петьо и Петю. Ако това е изписано в личните документи, съвсем нормално е да я изпишат така.
Ама не е същото. Защото не пише Петйо (какъвто е случаят с Дерйа), по правило не може да има “Й” след съгласна.

Може Петьо, Петю, Моньо, Моню, Жельо, Желю, Дериа, Дерия или Деря.  Ако има “й” след съгласна, това е грешка и просто е записана с грешка.
Скрит текст:
По правило … турските Antalya, Antakya, Florya, Sakarya, Alanya, Anastasia, Asya и т.н. се изписват с -ия на български: Анталия, Анталия, Алания, Сакария, Амасия и т.н.
Абе… да се оправят

Общи условия

Активация на акаунт