Живот на кантар - тема 1

• 39 007
  • 773
  •   1
Отговори
# 450
Аз говорех за друго,но както и да е

# 451
Някой знае ли в коя хижа/планински хотел е снимано предаването?

# 452
Не знам, но е много красива околността.
Това, че има маса с изобилна храна е може би с идеята да бъдат научени, които храни да подбират за себе си.
А това, което коментирахте за височината - има индекс на телесната маса, който се изчислява по формула. И така може да се разбере каква е степента на затлъстяване. Понеже формата има състезателен характер, казаха че отслабването ще го изчисляват в проценти от собственото тегло.

# 453
Това е зависимост като всяка друга.
И да, при наркоманите заменят хероина с метадон, при пушачите с лепенки примерно с никотин.

Не е съвсем така. Без храна не можеш да живееш. Без други субстанции можеш, това я прави тази зависимост толкова трудна за справяне. От една страна ти е жизнено необходимо да ядеш, от друга е отрова като наркотик.

# 454
Да,но и с малко храна можеш да живееш не е нужно да се тъпчеш,да ти е тежко и да дебелееш

# 455
Аз знам, че човек трябва да яде количество, колкото юмрука му в идеалния вариант (това не означава, че го спазвам). Говорим за нормална храна, а не зрънчо например.

Мъжът ми наистина по толкова яде и е в супер форма. Аз не мога за съжаление.

# 456
Добре, де, защо не им направиха олинклузив от прилична и диетична манджа. Ето, аз мога да покажа, че и режимната храна може да изглежда вкусно и привлекателно:
Скрит текст:
Овесено-тричаво хлебче тип крекер със символична поръска от пармезан, да се излъже окото:

Омлет с шунка и зелен лук, и гарнитура:

Сварен език, чист протеин:

Печено пиле в хартия за печене без добавена мазнина:

Печени на фурна телешки кюфтета:

Компромисна закуска:

Салата с риба тон без добавена мазнина:

Бисквитки без брашно, с овесени трици, канела и подсладител:

Хляб без брашно, от овесени трици:

И сандвич с него, с обезмаслено крема сирене:

Домашна гранола за добавка към кисело или прясно мляко:

Табуле с киноа:

Гъби с киноа:

Десерт с кисело мляко, чия, домашно сладко от къпини без захар, с подсладител и домашна гранола:

Желиран десерт от кисело мляко, чия, праскова и поръска от черен шоколад:

Овесени палачинки:
Солени

Сладки(с домашното сладко без захар) :

Пп Всичко е приготвено от мен лично и снимано лично. Grinning

# 457
Браво, Джасте! 😊
Искам рецептата за овесените палачинки.
По темата за десертите- имам приятелка, която такива страхотни торти прави, но само от здравословни продукти, по-вкусни не съм опитвала и в сладкарница.

# 458
Лелееее Джастеее, лигите ми потекоха. Все неща, които много обичам. Какъв е режима?

# 459
Принцеске, Дюкан е, но с отклонения. Blush
Мария, благодаря. Hug

# 460
  • София
Джаста праста, моля те да ме осиновиш!!!!

# 461
Джасте, ти си виртуоз! Така и подозирах. От него най-много съм сваляла, но се отвратих от месото и сега съм на режим с вегетариански неща, които обичам, направен от диетолог.

# 462
Принцеске, и на мен Дюкан най много ми импонира, но го приспособих към себе си, за да е точно моето.
Малко отклонения, голям рахат и наличен резултат. Grinning
Пп Етомира, Hug.
Пп Казвам ви аз, тия да ги подхвана, само да имам екип за готвенето, ще ги вкарам в правилния път.
Мечтата ми е да отворя такъв ресторант.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 20:22 от Джаста Праста

# 463
Не знаех дали да пиша, но килограмите ми са болна тема и затова извинете за дългия пост. Като малка бях слаба до кльощава, но защото нищо не ядях. В пубертета установих, че приятелките ми може да нагъват баници и вафли и да са стройни, но не и аз - и въздухът ми се лепеше. Точно като на мама и леля. Но бях болно амбициозна за всичко и поддържах перфектна форма, като бях постоянно на диета - аха да се отпусна и хоп и кг нагоре. До към 30 г., когато с мъжът ми се поотпуснахме - качих 20 кг (той не, въпрос на ГЕН). Тогава започнах с Дюкан без грам отклонения, от който намразих и аз месото, но пък изглеждах като модел, свалих 30 кг за почти година - 175 см и 55 кг. НО! Съкратиха ме от работа, имах други семейни проблеми и трагедии и в един момент установих, че нямам сила за повече диети и не ме интересува - за 1 месец качих 10 кг. И то не от плюскане като участниците, а от нормално хранене плюс с шоколад от време на време, чипсче, но нищо прекалено. Просто тялото ми беше свикнало на 800 калории без въглехидрати и всяко отклонение го "складираше". Когато след години си обърнах внимание и отидох на лекар, защото бях бременна, се оказа, че освен Хашимото (за него знаех от 25тота си година), ИР, с годините диети съм си докарала и метаболитен синдром. За да нямам гестационен диабет, ендокриноложката ми ограничи въглехидратите и гледай как се свалят 20 кг, докато си бременна и всичко ти се яде. Но нали за детето... Всичко беше наред, НО тя се роди с непоносимост към белтъка на кравето мляко и за да я кърмя, трябваше да мина на диета от картофи, ориз и пиле. Който се е сблъсквал с тази кофти бебешка алергия знае за какви ограничения става въпрос, които освен това на инсулиново-резистентни са гаранция за пълнеене. Така и стана, върнах си килата, че и отгоре. Нищо, де, поне детето израстна алергията и е здрава вече.
Пиша това, за да ви кажа, че има всякакви истории - не всички по-пълни плюскат по 2 баници на закуска като тези участници и да, генът е много важен за фигурата. Преодолим е, но трябва зверска воля. За половин година свалих 20 кг + към днешна дата и като Джаста съм модифицирала Дюкан към мен, плюс много ходене, дори и в сняг като днешния. И продължавам и не се отказвам, но като видя как има хора, които не знаят какво е въглехидрат и са 100 кг...

# 464
Книгата не е написана от Емилова и главната й цел не е отслабване, а лечение на тежки заболявания.
Ох, имах предвид Лидия Ковачева през цялото време. Грешка на езика. Тази с целебния глад си беше Л.Ковачева. Имаме някъде книгата й у нас.

Общи условия

Активация на акаунт