Живот на кантар - тема 1

• 38 973
  • 773
  •   1
Отговори
# 510
За бича. Съветвам да си вземеш карта за групови тренировки в определен час. Може да не е карта, но нещо с предварително записване. Не че са по-ефикасни, а нямаш извинение да не ходиш.

Защо да е "ромски" бизнесмен Деян, той ли го каза?

Благодаря. Ходих преди време (когато бях с 20 кг надолу) на едни групови тренировки, но ми идваха много високо интензивни и тъй като вкъщи няма кой да ми контролира режима, както бях на кето уж до преди да тръгна да спортувам, така почнах да си развалям режима, тк. озверявах от глад 2 часа след тренировка и въпреки че се стегнах и се чувствах по-добре психически в този период, като погледна логовете на телефона си виждам как в тази година на интензивни тренировки съм качила точно 9 кг, вместо да отслабвам. 9-10 кг на година съм качвала и в най-стресовите си периоди в живота, когато само съм работила и съм ядяла на крак. Та тези тренировки ги спрях, защото поради смяна на работата и лични ангажименти не можех да продължа с тях, но сега проблемът вече не е липсата на време. А просто ме е страх. Но идеята ти е добра, просто трябва да намеря нещо по-малко стресиращо, тип пилатес, от което няма да отслабна много видимо, но поне няма да ми се вдигне и апетита. А след време като посвикна евентуално да сменя.

За Деян, казах го без да мисля и се извинявам, ако съм обидила някого. Може и да не е, просто ако не бъркам името е по-мургав, с лоши зъби и мисли само за ракийката вечер на масата, та поставих го в някаква клиширана представа която имам за етноса.

А за малките населени места, хич не се бях замислила, много е права Кукумицинка, но и за това има решение - да им дадат достъп до онлайн галерия с тренировки и да им следят прогреса редовно - поне 1 час на седмица да има ангажираност треньорът им да се чува с тях и да ги разпитва как се хранят, как тренират и тн, да им се дават и други насоки онлайн и така няма да губят цялостната посока, дори и да се отдадат единично на изкушения или да се отпуснат от мързел.

# 511
  • Пловдив
Да, нещо, което да отговаря на твоите възможности. Но да си го заявила предварително и да не можеш да се откажеш в последния момент. Или поне да е в точно определен час, а не днес някъде през деня, след малко.

От опит го казвам, аз започнах да ходя веднъж седмично на такава групова тренировка (мобилност, но може и пилатес или друго, просто такова има в този ден, когато на мен ми е удобно), защото нищо различно от малко кардио не мога да се наканя да правя редовно сама вкъщи, а мисля, че се налага, особено с губенето на сила и гъвкавост с годините, не само заради килограмите.

Елора, да, за определен час говоря, не просто карта с предплащане. Предплащането без час е пак "утре по някое време", макар и да го има елемента "да не си изгубя парите".

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 14:10 от Магдена

# 512
Много са ви нереалистични очакванията към това предаване с тези достъпи до онлайн платформи за спорт, местни фитнеси и т.н. Че какво ги спира участниците да го правят и самостоятелно?
Истината е, че мотивацията идва отвътре - и десет треньора да ти стоят на главата, няма да стане, ако нямаш грам дисциплина и постояно си намираш оправдания.

Нормално е след силова тренировка да огладнее човек, затова се яде. Но правилните храни и количества.

# 513
  • някъде другаде
Живея в село и има фитнес , да треньор няма.Но мисля , че и без фитнес може да се спортува.

# 514
  • Пловдив
Може, разбира се, както и фитнесът не гарантира, че ще ходиш.

# 515
На село най-добрия треньор е мотиката.

# 516
  • Пловдив
Всеки, който мисли така, има неограничена възможност да хване мотика и в града.

# 517
  • ПАЗАРДЖИК
На село най-добрия треньор е мотиката.
😁 Според моя съпруг с тези тренировки не става. Аз се занимавам с около 300кв. м. обработваема площ, плюс оранжерия. Има периоди в които съм зверски уморена от този труд и едва дишам. Той казва: ….огледай се… къде си видяла добре изглеждаща баба?! Всички са гърбави и дебелогъзи😛

# 518
  • Пловдив
То ако ядеш, с никакви тренировки не става да не си дебелогъз, обаче аз лично не ги харесвам много шегичките за мотиката (където има допълнителен елемент и на "за гражданите - фитнес, за селяните - мотика"), за домашната работа и т.н. Не друго, ами ще вземе някой наистина да помисли, че е същото и че е излишен фитнесът, дори само за кеф и отмора - един вид "за кво да арчи мойта жена пари за фитнес, вместо да почисти къщата/да прекопае двора, то нали същото". Wink

# 519
То ако ядеш, с никакви тренировки не става да не си дебелогъз, обаче аз лично не ги харесвам много шегичките за мотиката (където има допълнителен елемент и на "за гражданите - фитнес, за селяните - мотика"), за домашната работа и т.н. Не друго, ами ще вземе някой наистина да помисли, че е същото и че е излишен фитнесът, дори само за кеф и отмора - един вид "за кво да арчи мойта жена пари за фитнес, вместо да почисти къщата/да прекопае двора, то нали същото". Wink
Става,става Grinning не знам как ,но имам двама такива познати и двамата не знаят от къде се влиза във фитнес или значението на думата тренировка. С момичето се знаем от деца, като изключим бременността си никога не е тежала повече 45кг ,като дори и тогава ги свали страшно бързо. А яде като за трима, когато ми дойде на гости всеки път ме изумава какви огромни количества храна изяжда и всеки път се чудя къде го събира.
Мъжът е приятел на моя, човекът си обича биричка, мазни пържоли,не пропуска вечер без някакъв алкохол и дъска с мезета. Висок е между 1.80-1.85 ,не го знам колко тежи, но видимо си изглежда  слаб (дори прекалено )и може би  е не повече 75кг.
Предполагам при такива хора е от чудесен и бързо метаболизъм ,каквато и да е тайната ,им завиждам не особено благородно Joy

# 520
  • Пловдив
Може и да има такива чудеса на природата, не споря. Ама пак зависи колко много ядат

# 521
Наистина много, момичето ме е шокирала как  за едно хранене си унищожава половин бял хляб ,реже си дебели филии и си ги маже с 1 пръст масло и пастет отгоре. Бяхме колежки преди време ,за обяд си носеше 700милитров  буркан с манджа и половин хляб и си ги изяждаше.
Поне за мен, която обичам хляб но цял живот не съм си позволявала повече от филийка на ден и то не всеки ден ,това е наистина много Grinning

# 522
Ами лъжа ли е? От домакинска работа се топят кила, от работа селска също😆.
 А как да знаят фитнес какво е, вижте участниците не знаят какво са фибри и въглехидрати.

# 523
  • Сливен
Имам един братовчед, който преди доста години работи с моят мъж заедно. Мъжа ми вика "този твой братовчед има гл**исти и гли**стите му имат глис**ти", викам му "защо? 🤔".Сядали да ядът на обед - братовчед ми изяждал 1 буркан лютеница, половин хляб и 5-6 кюфтета или кебапчета, и накрая се омърлушвал. Питат го защо, а той - била му свършила лютеницата.🤣🤣🤣🤣 170-175см висок, а кг - 60-65  сигурно.

# 524
  • Пловдив
Ами лъжа ли е? От домакинска работа се топят кила, от работа селска също😆.
 А как да знаят фитнес какво е, вижте участниците не знаят какво са фибри и въглехидрати.
Топят се, да, но фитнесът не е само за топене на кила, а също и за развитие на качествата, които при дадена еднообразна работа не се развиват (кои са те, зависи от работата), за раздвижване на частите на тялото, които рядко се движат (също зависи от работата), както и не без значение - за удоволствие.
Ако някой ми каже: "за кво ти е да караш тренажор пред телевизора, вземи изчисти къщата и ще изгориш същите калории", ще му метна нещо тежко. Мъжът ми щото ми подмята такива, но поне знае, че няма да го послушам.

Общи условия

Активация на акаунт