Живот на кантар - тема 1

• 38 972
  • 773
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
За момичетата с по-сериозни здравословни проблеми , вижте клипчета със седяща гимнастика на стол , обичайно се препоръчва за по-възрастни хора , но е много добра за средна степен на натоварване.
Нещо такова имам предвид / това е първото ,което ми излезе / , но има и клипове с по-натоварващи упражнения , въпреки че се стои седнал :  https://www.youtube.com/watch?v=2wNoTsxlmDI

# 496
  • Пловдив
Кремчето, нали знаеш, често препоръчват ходене на хора, които не могат да бягат. Интензивно по възможност, но може и просто ходене. Така че споко, и то се брои.
Точно вчера Ютюб ми препоръча поредния клип с похвално слово за ходенето, от лекарка.

# 497
Мисля, че кортикостероидите водят до пълнеене пак за сметка на увеличаване на апетита, на което трудно се противодейства. За самото пълнеене трябва материал, който идва от храната.

Не точно. На първо място КС от групата на глюкокортикоидите променят метaболизма - стимулират образуването на гликоген, намаляват инсулиновата чувствителност, също и водят до преразпределение на мастните депа - започват да се трупат в областта на корема, шията, лицето и врата. КС променят калиево-натриевия баланс, поради което се губи калий и се стига до неприятно задържане на вода. Не на последно място КС предизвикват загуба на мускулна маса.

Като разбереш какво точно провокира страничните ефекти, може да се противодейства (ако човек се чувства добре), лошото е, че инструкциите от лекарите са в посока да се примириш и почти никакво инфо как да се храниш и спортуваш.

След 9м. на КС аз излязох в по-добра форма, отколкото съм била някога. Но бях на самоназначен от мен си спартански хранителен и тренировъчен режим.

# 498
Ходенето пеш е най-хубавото упражнение на света. Само ползи има и никакви противопоказания.
Dragoness, пролапсът е козметичен дефект, по принцип така е, но зависи и колко е. Моят не съм ходила да го мерят, защото не искам да знам. Аз просто съм доста възрастна и ми е време да се откажа от бягането, и ставите скърцат, ама още упорствам.
От моя скромен опит в борбата с килограмите, съм разбрала, че по-големи резултати има от гладуване, отколкото от спорт. Спортът е за добра стегната форма. И отваря голям апетит. Simple Smile

# 499
  • София
Vanne, това е субективно. И е до време. Допреди 2 години с лек режим свалях до 5 кг на месец. Последните две години и с гладуване свалям много малко. От началото на годината броя калории като ям до 1500 на ден. Разликата е, че включих пилатес и спининг. И видимо съм се вталила. Но това съм аз. При друг може да не е така. Затова няма универсална диета или режим. Много е различно за всеки човек.

Аз не се подигравам, защото не съм в обувките на хората. Но не всички килограмите са им от болести. Но дори и да са, трябва да търсят начин да отслабнат. Не заради визия. Заради здравето им. И не трябва да се оправдават с болестта и да продължават да ядат много.

# 500
Пролапс на митралната клапа ми откриха случайно миналата година.
Не ми казаха нищо особено да правя, така съм се родила.
Спортувам си. Но не се насилвам, не се преуморявам, аз съм приятно мързелива и обичам дори и в спорта да ми е приятно, да не се мъча.
Цигарите отказах, макар че на моменти запалвам от някой, което ме дразни.

Днес ще има ли епизод? Кога се излъчва?

# 501
Четвъртък и петък от 20 ч.,ще са епизодите.Ванко е записал кратко интро за новия епизод,започват тренировките.

# 502
Ами и аз ще си го знам този пролапс, но нищо няма да предприемам.
В четвъртък и петък са епизодите. И аз нямам търпение да почват вече, че да се разкрият в истинската си светлина. Повечето участници са ми симпатични, само Мария ме дразни естествено, заради "дегустацията" и коментарите й за другите жени. Също така възрастният господин с ракията не ми е особено симпатичен, но е рано още. Хареса ми много младото момиче, което беше доктор, мисля.

# 503
ОО аз пък ги чаках тази вечер..Ами в сряда какво ще дават?

# 504
Само четвъртък и петък ще излъчват предаването.
В сряда е "Аз обичам България".
Пп Сори, грешка. Ще излъчват "Кой да знае".

# 505
Хайде, малко остана, днес очакваме нов епизод. Дотук предаването отнесе много хейт, чета коментарите в тази тема, както и в една в раздел "Диети" по темата, гледах от там и видеа на някой си Стан. Аз не си слагам розови очила, знам за йо-йо ефектът след екстремни диети (не е като да не съм го изпитвала многократно), но въпреки това кандидатствах за това предаване и още се самосъжалявам, че не съм там, още повече че 4 от участващите жени са значително по-леки от мен, а 2 са колкото мен. Тоест точно по средата на таргет групата им съм, но както и да е.

Относно критиката - да, всеки знае че да се свалят толкова рязко кг не е добре, че после трябва ужасно много да се внимава, защото като понамалиш спорта и лееееко се отклониш от режима, организмът ти всякак ще се опита да си върне сваленото и тн, нооо от друга страна, когато имаш да сваляш 60-70 кг (според това дали гоним горната граница на здравословното тегло или мечтаният размер S, при мен са толкова) и текущо отслабваш с около 2 кг на месец (да, много здравословно, знам), мисълта че ще трябва да покажа постоянство поне още 30 месеца (а вероятно много повече, защото последните кг се свалят най-трудно), не ме настройва особено оптимистично. Та затова 3 месеца някой образно казано да върви с камшик зад гърба ми и да ме бичува да правя бърпита ми звучи като мечта. Представям си, че с много зор бих могла да сваля 20-25 кг за това време, които иначе ще ми отнемат година. Та това блазни супер много, защото аз със спазването на диета веднъж като свикна нямам проблем, но съм зверски мързелива по природа и си намирам 99 извинения да не спортувам и дори сега като отскоро съм си взела карта за фитнес, не ходя. А там първо има камери - огромен стимул да не се изложа пред всички, които потенциално биха могли да гледат и  второ - треньори. А и отделно- не съчетаваш отслабването си с работа и грижа за домакинството, които не са на режим. Дори само тези 3 месеца да ме гърчат от тренировки пак не виждам как ще ми навреди, защото първо, след това като съм по-лека може би кварталният фитнес няма да ми се стори така ужасяващ, второ ще свикна донякъде със зора и ще мога сама да правя по-лека версия на упражненията.

Така че според мен, участниците вътре които наистина са мотивирани, за да направят промяна, има как да продължат да отслабват и след шоуто. От този списък директно изключвам само Деян (ромския бизнесмен) и Мария засега, но знам ли, Мария може да успее да ни изненада положително. Надявам се също на изгонените да им връчват поне 1 абонамент за фитнес тренировки с личен треньор след излизане от шоуто. В американското предаване беше така, но там също така и отпадналите участници също идваха да се притеглят на финала и имаше някаква парична награда и за тях, а тук бюджетът на предаването ми се струва доста нисък и малко ме съмнява.

# 506
  • Пловдив
За бича. Съветвам да си вземеш карта за групови тренировки в определен час. Може да не е карта, но нещо с предварително записване. Не че са по-ефикасни, а нямаш извинение да не ходиш.

Защо да е "ромски" бизнесмен Деян, той ли го каза?

# 507
Някои от участниците са от села и малки населени места, да не кажа повечето. Едва ли има в тяхното населено място фитнес с лични треньори.

# 508
  • Пловдив
То и да има, пак рискуват да върнат килограмите. Дано поне отчасти ги задържат. Наличието на фитнес с треньор в населеното място не е главен фактор според мен.
При нас в работата една от служителките, моя възраст и горе-долу килограми, но по-ниска, беше свалила доста с нисковъглехидратна диета и фитнес и пак, гледам, е качила. Не съм я питала дали е спряла фитнеса, но режима на хранене явно го е спряла. Областен град, продължава да си има фитнеси. Учителката на дъщеря ми обаче, когато започваха първи клас, каза, че е свалила много килограми точно през ковид-затварянето, не знам колко, не съм я виждала преди, но след близо 4 години не ми изглежда да е качила. Така че и от двата примера има. Контрол до живот му е майката. Дали ще е постоянни меки ограничения, дали ще е "рязък" и кратък режим при всяко качване още на 3-4 килограма, или и двете, но постоянно внимаване и контрол.

# 509
За бича. Съветвам да си вземеш карта за групови тренировки в определен час. Може да не е карта, но нещо с предварително записване. Не че са по-ефикасни, а нямаш извинение да не ходиш.

Аз си бях купувала карта за фитнес в  която бяха включени 12 посещения.
И пак не ходих Joy
Е, беше отдавна.
Но и сега не бих ходила, не обичам фитнеси.
Но може би си права, че ако има определен записан час ще е  много трудно да не отиде човек. Ще му е съвестно.

Общи условия

Активация на акаунт