Постояно хронично замайване

• 2 688
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
Ами не ям ям 2пъти на ден мисля чее достатъчно то толкова мога и рялно не мисля че е от това
"Толкова мога"?
От този начин на мислене идва всичко.

# 31
Не е от това да може да е една от причини те но не мисля че основно ще е от това тей като симтомите не се подобряват дори като се тъпча те са от 4 месеца без грам подобрение което ме навежда на мисълта че не е само от това за жалост

# 32
Скрит текст:
Благодаря ти за отговора но вес още не съм си иследвала щитовидната железа само кръвна къртина витамини Д и 12  и имах само дефицит на Д въпроса е защо личния не ми преписа витамини кво да пия за витамини Д без лекарско преписание как си приема дали ако си купя и почна да приемам ще е пробрем защото пия и випоцетин ковекс 2 дози на ден и алора по две дози също пия но витамини не пия на 12 съм при невролог не знам колко пари вземат без направление на първо ще отида там и квот ми кажат там ако се наложи там иследвания на щитовидни ще си направя макари че ме е страх защото четох за заболяването им но вече като цяло не ме интересува квот стане
до някъде сама си го правя защото на ден ям 1 2 пъти
Скрит текст:
ноо ми писна да се чуствам така при мен стана от нищото преди пак имах замайване сега пак вече найстина не знам какво е че да се появява за 2тори път

Написала си го, че сама си го правиш, а после - Не мисля, че е от това.
Недохранването е много сериозна причина за куп болести. От недохранване се вие свят и има главоболие. Защото на мозъка не му достига енергия, няма от къде да я вземе.  И не се оправят с еднократно 'тъпчене", а със системно качествено хранене с разнообразни храни - закуска, обяд, вечеря, между тях леки храни.  Ден след ден, месец след месец, година след година. Иска си време, организмът да се възстанови от това гладуване. Трябва да качиш поне няколко килограма и тогава ще започнеш да усещаш подобрение.
Това ти е казал и личният лекар, но ти не искаш да го приемеш.
Подозирам, че си на път да развиеш анорексия, ако вече не си си я докарала.

Ако не започнеш да се храниш пълноценно, ще става още по-зле, ще започнеш да припадаш, всичките ти органи ще се увредят, няма да можеш да ставаш от леглото. Виенето на свят и главоболието са само първите симптоми.

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 02:27 от Diorela

# 33
Благодаря опитвам се да ям по малко през няколко часа плодове най вече защото съм загубила апетит най вероятно от стреса който в момента преживявам самите симтомите който усещам ме карат да се претеснявам да се задълбочавам да чета в Интернет и губя сериозен апетит само цигари мога да пуша в крайна сметка ме е страх да отида даже на лекар но майка ми иска да ме закара на невролог защото нито мога да напълня нито симтомите ми минават обесних че съм така вече от 3 4 месеца а нямам никви иследвания освен пълна къртина която за моето състояние нее достатъчно за да се разбере какво ми има

# 34
Процесът е обратен. Психиката те дъни, затова не ядеш и се филмираш допълнително с четене в нета. Получава се омагьосан кръг.
Потърси добър психиатър, за да решите проблема с храненето. Сама няма да можеш да се справиш. Постепенно ще се оправят и другите неща, когато започнеш да се храниш пълноценно. Предимно с плодове не е работа, защото те дават временна енергия от захарите, но не доставят всички необходими хранителни вещества. Малкото тегло, виенето на свят и главоболието са първите сигнали, че си отишла в болестно недохранване. Вземи спешни мерки. Анорексията е не по-малко опасна.

Липсата на апетит не е  от тялото, че няма нужда от пълноценна храна, а от психита ти. Тя е с нагласата, че не иска да се храниш. Затова казах, намери добър психиатър, да пребори тази психическа нагласа да не се храниш. Има и лекарства, които подобряват апетита.

# 35
Ще прозвучи странно но не съм за там това замайване ме плаши и за това стигам до психическа тревожност защото човек кога чуства нещо неприятно се претеснява при мен е точно тей до като не разбера кво ми е няма да се успокои чак на 12 имам част при невролог и съм доста притеснена 😵‍💫

# 36
За къде не си, за психиатър?
Аз съм се консултирала с психиатър заради задух. Той уточни какви други заболявания имам, които могат да бъдат причина за задуха, насочи ме към съответните други специалисти и първо тях да изследвам. И се установиха други причини за задуха. Така, че консултация с психиатър винаги е полезна, защото може да прецени от къде са проблемите, дали психиката е в основата, или други органи. Какво значи не съм за там?!
Но ти си знаеш. Като искаш, вслушай се, ако не искаш, самоубивай се с гладуване.

И не, не е нормално да се притесняваш за виенето на свят и главоболието и да си мислиш какви ли не глупости, че нещо ти има. Още повече като не се храниш пълноценно и причината е ясна, но ти не искаш да я приемеш. Заедно с липсата на апетит и ниското тегло, това направо си е симптоматика на анорексия. А тя се лекува точно от психиатър и ако не започнеш навреме, всичките ти органи наистина ще се прецакат след време.

Ето да прочетеш малко за анорексията, вместо да четеш други неща. Дано да вземеш мерки, защото това е животозастарашяващо състояние.
https://zdravko.bg/anorexia-simptomi-prichini-lechenie/

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 18:55 от Diorela

# 37
Много ти благодаря за информацията и че ми съдействате с някви съвети та като казвам.че нямам апетит това не е постояно ами от време на време неска примерно си хапнах добре просто има моменти в който стоя самичка и се питам защо изпитвам замйване от 4 месец и почвам може да е това може да е не знам си кво и от там чак ми се губи апетита но като съм сред хора по забравям за симтомите ми те ми не че изчезват но не се фокусира в тях и успявам да се смея да се забавлявам и да се храня ноо симтоми те ме вкарват в някъква момента ситуация в която си мисля че състоянието ми е на живот и смърт иии дааа може би ще посетя психолог единствено за да ми помогне да не се страхувам от симтомите си но категорично знам че самите ми симтоми не са на психическа основа защото ноември  месец 2024 ги получих >Замайването като цяло и пред това шибано чуство аз нито съм била психически тревожна депресирана или нещо подобно нито съм стояла гладна симтома си дойде от нищото и още си го имам до днешна дата и това  силно ми помага да разбера че причината не е стреса ами и нещо друго в момента стреса и играе лоша шега защото повече се претеснявам  но не е основен фактур за това предпочитам  да се консултирам  с невролог  който да изключи всякви неща  и ако вече найстина няма нищо тогава психолог а до колкото анорексията е психическо заболяване страх от напълняваме тези хора умишлено не се хранят заради страх от напълняваве аз напротив искам да напълнея и не се страхувам от напълняване а анорексията главно е проблем с страх от напълняване пък при мен не е така да възможно е да имам тези симтоми заради поднорменто ми тегло но не съм анорексичка защото нямам страх да напълнея напротив искам силно се надявам да се откажете права и да е заради теглото ми а да не е заради друго

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 20:55 от dilekmusova75@gmail.com

# 38
Неврологът не е пенкилер, който диагностицира "всякакви неща". Иди при читав отоневролог за изследване,плати си едни ЯМР глава и като не се намери нищо от тия две изследвания, отивай на психиатър.
И не мога да се въздържа- една педя текст, без главни букви и препинателни знаци, с изумителни правописни грешки!

# 39
Голяма работа .... тук съм за съвет а не за друго впрочем свикнала съм да пиша бързо на клавиатурата си важното е че, сте ми разбрали ако почнем да гледаме кой колко правописни грешки има леле в тази група хората си споделят проблеми те а не правописни те грешки извйнявай ако това ти е проблема и мерси за съвета не бях се сетила най вероятно ще си запиша и там час

# 40
Сега.
Има съществена разлика между това ти да си гладна и тялото ти сда е гладно.
Ти може да си сита с един чипс, но тялото е на свое мнение - иска спанак, яйца, сирене, мляко, месо, месо и пак месо.
Което не изключва боб, леща,плодове всякакви.
Колко от изброените си яла през последната седмица?

# 41
Цитат
тук съм за съвет а не за друго
Дадохме ти съвети, на теб не ти харесват и ги отхвърляш.

# 42
Ами ....рядко ям такива неща защото трудно си подбирам повечето ям дюнер пици супи но не ям редовно на ден по 2 пъти ям и се наяждам да не говорим че едвам ям хляб..... не знам момичета ям толкова колкото найстина мога повече от 2 пъти не мога почна  ли да се тъпча ми става лошо аз се наяждам дори с един сандвич и мога да изкарам така 5 6 часа  просто толкова подбирам сега гледам да ям по малко но по няколко пъти  плодове салати супи тей малко по малко защот бързо се наяждам и после не мога да ям

# 43
  • София
Голяма работа .... тук съм за съвет а не за друго впрочем свикнала съм да пиша бързо на клавиатурата си важното е че, сте ми разбрали ако почнем да гледаме кой колко правописни грешки има леле в тази група хората си споделят проблеми те а не правописни те грешки извйнявай ако това ти е проблема и мерси за съвета не бях се сетила най вероятно ще си запиша и там час
За да ти дадем съвет трябва първо да те разберем. Като пишеш правилно, повече хора ще те разберат при това по-лесно. Съответно шансът да ти дадат добър съвет е по-голям. Особено ако искаш да питаш нещо по-сложно или специфично. Не го приемай като упрек де - всички правим грешки, но се опитай да разбереш и хората дето искат да четат правилно написани мнения.

# 44
Ти не просто се чувстваш замаяна.
Някой ден ще паднеш на улицата.
Имаш проблем и това не е завайването,
то е просто следствие.
Брои го като първа телеграма.

Общи условия

Активация на акаунт