Постояно хронично замайване

• 2 688
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
Да но въпроса е защо се чуствам така ... и съм притеснена супер много ми е отпаднало и имам главоболие като тежест почна да се пуска към ухото и гърлото ми ръцете ми се потят много имам кръвни иследвания имам само дефицит на витамин Д нямам анемия колкото и да се храня то пак съм в това положение не  майка иска до отидем на невролог и най вероятно иследвания на щитовидната жлеза  защото това че съм слаба е една от причините само лично аз найстина вярвам че това не само от слабост аз  се храня колто мога а състоянието ми е така от 4 месеца почти 5 попринцип често имам някви проблеми имам здравна тревожност от по миналата година 2023 имах депресия отслабнах от 49кг станах 38 , от там почна тичане по лекари и един конкретен лекар яко ме стресира че мога да имам сериозно заболяване от този момент не бях на себе си отидох на психолог,  всичко отмина за мой късмет но уви малко по късно видях че имам проблем с гърдите по точно арелолата ми бях на ехография там ми намериха оплатнение което по техни думи не изглежда лошо ами доброкачествено и просто се сринах не можах да го приема добре колкото и страно да звучи страхът ми е силен просто съм се наплашла последните,  години заради нещата през който минавам емоционална и физически сега и това и естествено че ще си мисля лоши неща дано някой ме разбере правило

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 02:03 от dilekmusova75@gmail.com

# 46
МНого добре те разбрахме всички в темата. Ако искаш да се спасиш и оправиш, намери си добър психиатър, да ти реши проблема с тревожността, хипохондрията, отслабването и апетита. Психолог няма да ти помогне.
Само погледни какво ядеш - дюнери, пици, сандвичи,  супи без хляб и чат пат плодове. Видя ли някаква нормална и разнообразна храна в тези? И всичко това в недостатъчни количества.  Организмът ти гладува, но ти не искаш да си помогнеш. С храня се колкото мога, не стават нещата. Ако продължиш така, ще ставаш все по-зле и накрая ще се наложи да те приемат в болница, защото няма да можеш да ходиш.
Вземи да пиеш поне апитонин, да ти засили малко организма. Това е пчелно млечице, с което пчелите хранят пчелата майка.

# 47
Разбираме, но не можем да помогнем.
Само един човек може - ти.
Най-хубавото е, че организмът ти е млад и здрав, малко по-сериозно  побутвате от теб и ще стават нещата.

# 48
...имам само дефицит на витамин Д..
Както си го написала "само", оставам с впечатление, че продължаваш да не му обръщаш внимание. Мина вече повече от седмица, откакто ти писахме, че това са симптоми именно на този дефицит. Направи ли нещо по въпроса и има ли промяна в състоянието?

"Мускулна слабост – ограничената абсорбция на калций може да доведе до слабост в мускулите, а оттам до отпадналост и замайване.
Хронична умора – липсата на витамин д е свързана с чувство на умора дори след сън и активна почивка.
Депресия – възможна е появата на негативни мисли, тревожност и апатия, особено често срещани през зимата, когато липсва повече слънце."
https://vita.bg/aktualno/zashto-e-vazhen-vitamin-d

Оправи си кръвните показатели и ако симптомите не изчезнат, продължи към психолог. Но съм почти сигурна, че ще усетиш подобрение още след първите няколко дни.

# 49
Ще посетя психолог благодаря ви

# 50
Посети го след като нормализираш всички показатели в изследванията си (ако все още има нужда).
Нито психолог, нито психиатър може да помогне за симптомите на дефицит на витамин Д. Само ще загубиш още време и ще си докараш още здравословни проблеми.

# 51
Здравей те включвам се да ви, кажа че , бях при Невролог неска прегледа ме и ме пита за всички те ми симтоми тя ми каза че не вижда неврологични проблеми и  ме диагностицира , с Генерализирана тревожност но за да се увери ме прати на иследвания TSH чернодробни  и ПКК кръвна захар преписа ми спрей за витамин Д и лекарства за тревожност въпреки това аз не спирам да си мисля лоши неща и ми е зле болят ме мусколи гърба почти всичко  в момента ме е страх да си направя иследвания защото ме е страх от резултати те 😨

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 21:46 от dilekmusova75@gmail.com

# 52
Има тема за хипохондричките и тя е почти толкова интересна, колкото тази за правописните грешки.
Може да си настинала и затова да имаш тези болки.

# 53
Т.е. изписа ти успокоителни, въпреки че вижда показател, който причинява тези симптоми и ти назначава лечение за него? Или каза да ги пиеш, ако няма промяна и щитовидната е ок?

Нормално е да имаш такива мисли, те са си част от симптомите на дефицита.

Разбира се, можеш да си измислиш още хиляди болести, но просто помисли малко - изследванията са ти показали къде точно е проблемът, приеми го и се съсредоточи в/у разрешаването му.

П.П. Пусни тук изследванията като ги направиш.

# 54
Изписа ми и праскало витамин Д просто забравих да подчертая,  тези  дни ще си пусна иследвания и ще ви ги покажа

Общи условия

Активация на акаунт