Изследвания

• 293
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте! Какви изследвания е хубаво да си направим с моят партньор, ако желаем да започнем с опитите за бебе? Аз съм с инсулинова резистентност.

# 1
Хората просто започват да правят бебе. Реално никакви изследвания не ви трябват. Ако винаги до момента се правили секс с презерватив, трябва да знаеш да няма нещо да ти лепне и до там. Аз минах през генеколог за всеки случай и то за нормалните годишни изследвания.

# 2
На този етап пуснете изследване за полово предавани инфекции - микоплазми, уреаплазми, хламидия. Тези инфекции обикновено протичат безсимптомно, а наличието им води до трудности при забременяването и риск от аборти. Евентуално може да пуснете и пакет щитовидни хормони, защото те също имат значение за успешно зачеване.
После вече ако бебето не става в рамките на година (или 6м ако сте над 35г.), тогава отивате при репродуктивен лекар и той ще Ви назначи нужните изследвания. За начало се изследват половите хормони да се види дали оттам не идва проблема, после евентуално спермограма за мъжа и цветна снимка за проходимост на тръбите при жената.

Общи условия

Активация на акаунт