Мононуклеоза

• 445
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,дъщеря ми на 16 години имаше главоболие ,хрема ,болки в гърлото,температура,болки в ухото и заглъхване както е и в момента много я боли врата има възпалени лимфни възли направиха и изследвания за мононуклеоза и се оказа че има изписаха и много лекарства от които половината не мога да намеря даже и заместители моля за някакъв вид лекарства ако сте боледували какво ви е помогнало доста се притеснявам както и тя и не знам какво да правя

# 1
  • София
Здравейте, на моя син му откриха също като беше на 6. Това което на мен ми обясниха е, че е вирусно заболяване и няма конкретно лекарство за него. Лекуват се последиците- често се проявява в гърлото, тежки възпаления и често придружени с бактериални инфекции като стрептококи. Но също така ми казаха, че е важно да не се дава Аугментин, тъй като се получавали последици в съчетание с моното и винаги казвам на лекарите когато трябва да се изпише антибиотик. Трябва да се следи черния дроб също, тъй като често дава отражение там. Мононуклеозата остава в тялото и може да се прояви пак в някакъв момент. При нас се проявява с чести боледувания свързани с гърлото, това вече му е слабо място. Освен годината, когато му го откриха преди две години пак се прояви и беше болен нон стоп няколко месеца. Също така честите инфекции му се отразиха и на ставите, получиха му се болки в глезените, които излекувахме с антибиотици също.

# 2
Дъщеря ми беше болна на 9 г. Както е писано по-горе, лекуват се последиците. Тя тогава направи ангина, която оправихме с гранофурин. Почивка и температуропонижаващи лекарства. Няма друго лечение. Следят се черен дроб и далак.

# 3
Здравей!
Дъщеря ми беше на 6, когато се разболя. Наричат я болест на целувката.Подути лимфни възли отстрани на врата, с големината на орех, температура, силно зачервено гърло и урина с цвят на тъмна бира. Добре, че се сетих да взема в буркан и да покажа на докторката, защото искаше да ни отпрати с диагноза ангина и антибиотици Rage
Лежахме в инфекциозно, по наше желание . Помня, че й вливаха системи. Беше ужасно, навсякъде цигани . Направихме консултация на частно с изследвания на АСАТ и АЛАТ след като ни изписаха. При нас бяха с разменени стойности и около месец-два трябваше да пие котешка стъпка, докато се нормализират нещата.

# 4
Здравей!
Дъщеря ми беше на 6, когато се разболя. Наричат я болест на целувката.Подути лимфни възли отстрани на врата, с големината на орех, температура, силно зачервено гърло и урина с цвят на тъмна бира. Добре, че се сетих да взема в буркан и да покажа на докторката, защото искаше да ни отпрати с диагноза ангина и антибиотици Rage
Лежахме в инфекциозно, по наше желание . Помня, че й вливаха системи. Беше ужасно, навсякъде цигани . Направихме консултация на частно с изследвания на АСАТ и АЛАТ след като ни изписаха. При нас бяха с разменени стойности и около месец-два трябваше да пие котешка стъпка, докато се нормализират нещата.

Здравейте гадно си е в болниците и да всякакви хора има но в крайна сметка всички имат нужда да са здрави колкото и да не са ни много приятни дъщеричката ми има бучки по врата но най вече я удря в ухото не чува от няколко дни заглъхнало и е и слуха и е намален и даже и пулсира ми казва но тя пие амоксиклав няма никаква разлика 6 ден и е капки отипакс ,имуностимоланти,витамини,хомеопатия,пробиотици 2 на брои за нослето капки за гърлото спрей има исписан правиха и АСАТ и АЛАТ преди 3 дни не бяха завишени стойностите ,но не се оправя .

# 5
Здравейте, на моя син му откриха също като беше на 6. Това което на мен ми обясниха е, че е вирусно заболяване и няма конкретно лекарство за него. Лекуват се последиците- често се проявява в гърлото, тежки възпаления и често придружени с бактериални инфекции като стрептококи. Но също така ми казаха, че е важно да не се дава Аугментин, тъй като се получавали последици в съчетание с моното и винаги казвам на лекарите когато трябва да се изпише антибиотик. Трябва да се следи черния дроб също, тъй като често дава отражение там. Мононуклеозата остава в тялото и може да се прояви пак в някакъв момент. При нас се проявява с чести боледувания свързани с гърлото, това вече му е слабо място. Освен годината, когато му го откриха преди две години пак се прояви и беше болен нон стоп няколко месеца. Също така честите инфекции му се отразиха и на ставите, получиха му се болки в глезените, които излекувахме с антибиотици също.

И моята дъщеря се разболяваше постоянно но сега решиха да и го направят като изследване и Вмомента най вече я удря в ухото като е приглъхнало,пулсира боли я и слуха е намален пие амоксиклав,пробиотици 2 даже ,хомеопатия ,отипакс в ухото, за носа има капки 6 ти ден от антибиотика никаква разлика и също буците по врата които я болят не знам какво да правя при няколко лекаря ходихме дано се оправи благодаря за информацията

Общи условия

Активация на акаунт