Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 6

• 72 230
  • 435
  •   1
Отговори
# 120
  • Благоевград
Ели, дано ядовете вече свършат. Не е зле в петък да й направите маслосвет в черквата. От поп знам, че това било най-силното, прави се в петък и то за една болест само веднъж. Правила съм го на дъщерята и има ефект да знаеш. Веднъж беше с остър бронхит, паралелно хванахме и стомашно-чревен вирус с повръщане и разстройство и висока температура, която не успявахме за дълго да свалим. След маслосвета спа и като се събуди беше свалила температурата и скоро спря и разстройството. Е, случват се и чудеса.
А, относно решението на ТЕЛК по какъв повод го вадите и знаеш ли деца от каква възраст могат да се освидетелстват?

# 121
  • в мъжки прегръдки
Еи хора, какъв е този ТЕЛК? Според мен децата ни ще се оправят, защо чак ТЕЛК?
А аз на Сандански съм водила големия и знам че там е за деца с белодборни проблеми а не с пикочни, или и такива ходят?

Ели, радвам се че сте в къщи.

# 122
martisun, Bory_V  за ТЕЛК-а, ами и аз не знам. Нашата лекарка, каза, че ще ми напише всички необходими документи и да ида да ги подам . Подадох ги. Сега чакам писмо от там.
Според лекарката и се полага на Викито, заради операцията. Аз не исках нищо, дори не знаех че ще я пращат на ТЕЛК,  и бях изхвърлила всичките изследвания, та се наложи наново да ми ги вадят от лабораторията която ползваме. Само разбрах, че ако я одобрят от ТЕЛК-а ще и изплащат някаква сума за 2-3 години, не за цял живот  Simple Smile и отделно друга сума за лекарства. Bory_V Мисля, че деца на всякаква възраст може да се освидетелстват! Поразпитай личната докторка на детето. Нашата докторка е в комисията доколкото разбрах ... На мен просто нищо не ми е ясно, честно да ти кажа ...
А за Сандански - заради пневмонията мисля да я водя там Simple Smile
Иначе сестра ми е ходила на Хисаря и не беше много очарована, тя беше със камъни във бъбреците  Confused

# 123
Здравейте,майчета  Simple Smile
Искам да споделя с вас един проблем и ако сте се сблъсквали с нещо подобно да дадете съвет.Става въпрос за детенцето(8 месечно) на една ноя позната  Sad
Откакто се е родило това дете все има някакви здравословни проблеми.В началото казват че има бактерий в урината,лежали са 10 дни в болницата във Варна,но никакъв резултат.Тези бактерии ту се появяват ту изчезват  Thinking В едната урина ги има а в следващата не.Вчера са били на консултация и доктора им казва че детето е различно от др. деца.При въпроса и "Какво знчи различно",той казва ами различно.....трябва да ходи на масажи.Тя милата се побърка и аз и предложих един лекар от Варна,който е много добър(според мене),обръща изключително много внимание на децата и т.н.На прегледа той и казва че детето има в урината си бактерии,който са се появили със самото раждане(лепнал ги е от нея) и в следствие на това може да му се увреди мозъчето,зрението и да има проблем с говора.Освен това двата бъбрека били с различна големина .Доктора им казва че състоянието на детето не е добро и трябва да  постъпят за лечение в болница в София.
Не знам какво е името на бактериите,каза само че много трудно се лекували
Пропуснах да кажа че детето непрекъснато повръща и е под нормата за тегло.

Ако някоя от вас знае нещо свързано с бактериите или добра клиника в София в която могат да постъпят,моля да сподели  Hug

Предварително ви Благодаря   bouquet

# 124
galaxy много съжалявам за детенцето и приятелката ти - дано всичко да се оправи, за съжаление аз не мога да те посъветвам къде е най-добре да отидат, дано има мами тук които биха ти били полезни.
Ели добре дошли в къщи!!!!!!!! Много се радвам че Викито е по-добре. Крайно време е сега да ви се случат куууупища хубави неща - вярвам че ще е така!!!
Момичета, благодаря ви за отогворите за лентичките, явно няма да ми свършат на 100% работа.
Ходихме при нашата лекуваща нефроложка, тя държи да се напави снимката, аз не съм казала за второто мнение на др. Буева, остави ни и на старото лекарство - Пиелосептил. И исках да ви питам ако някой е ползвал това лекарство знае ли колко време след като се разтвори може да се употребява? Лекарството е купувано от Турция, и листовката е на труски. Купиха ни го на наши приятели, на техни приятели, техните приятели Simple Smile))))))) стана объркано, ама исках да кажа че няма и кой да ни го преведе. Питах нефроложката и тя не знае... А го давах 2 месеца преди да се сетя че на тези лекарства срока е малък.
Вчера ни забелиха и пишлето та в нас е чудо.
Чао за сега и  Heart Eyes

# 125
Ако някоя от вас знае нещо свързано с бактериите или добра клиника в София в която могат да постъпят,моля да сподели Hug

Здравей, galaxy!
За бактериите имаме много писано из темата както и в темите назад...ако имаш време за четене, можеш да попрочетеш  Hug
Според мен на детето трябва да му се направят някои по задълбочени изследвания, за да се разбере от къде са тези бактерии и какви щети причиняват във отделителната система. Клиника...за жалост не са много. Единия вариант е Пирогов - детската урология, другия е Токуда - педиатрията. Може някоя от другите майки да посочи и друга болница. Аз се сещам само за тези. В началото на темата има и координатите на някой нефролози и уролози - разгледай ги! Имаме и достатъчно писано, като впечатления, за всеки един от тях.

Успех на детенцето за което пишеш! На теб също!  Hug

Ели добре дошли в къщи!!!!!!!! Много се радвам че Викито е по-добре. Крайно време е сега да ви се случат куууупища хубави неща - вярвам че ще е така!!!

Благодаря ти за хубавите думи tonito111!   bouquet

# 126
  • София
Ели добре е че вече сте си в къщи, нали знаеш у дома и стените помагат.   bouquet Добре дошли и много здраве на Вики и хайде стига вече такива случки  Laughing Grinning Laughing
На прегледа той и казва че детето има в урината си бактерии,който са се появили със самото раждане(лепнал ги е от нея) и в следствие на това може да му се увреди мозъчето,зрението и да има проблем с говора.Освен това двата бъбрека били с различна големина .

Ако някоя от вас знае нещо свързано с бактериите или добра клиника в София в която могат да постъпят,моля да сподели  Hug

Чак пък бъбречна бактерия да увреди мозъка и говоренето  newsm78 #Crazy
Клиниката кочто Ели не е споменала е детската нефрологична клиника на Урвич - където работят Буева и Анадолийска, но аз си мисля че първо всеки ще иска да види детето , а не направо да го приеме.
А това за  различното  дете , което трябва да се масажира е по- скоро за Чавдаров.......... #Crazy
Според мен този доктор трябва поне да каже към какъв специалист трябва да се обърнат, иначе доста объркана работа
Тонито това не сме го пили   Hug  bouquet

# 127
И аз да добавя - постоянното повръщане и намаленото тегло - на това също трябва да се обърне внимание. Съвет от мен - Да потърсят доц. Бранков в Пирогов. Той ще им помогне за честото повръщане ако е гастроезофален рефлукс, и ще ги препрати и към уролог или нефролог.
Токуда болница също е вариант. Д-р Лилова вече работи там, има договор с касата. Казват че е добър детски нефролог.

# 128
  • София
Здравейте, мамчета! Аз пак се позагубих, но имам страшно много работа и нямам време да пиша.

Герда, много съжалявам за загубата ти... Свекър ми също го изтърваха в Пирогов преди време.

Ели, силно се надявам най-сетне да свършат мъките ви. Радвам се, че сте си в къщи и дано бързо се оправите.

Теди както ви казах беше с е-коли и след прегледа при Буева додохме още една урина в болницата. Показа същите резултати и вече 1 седмица е на Зинат. Във вторник ще нося нова урина за изследване да видим докъде сме с бактериите. И след семейно обсъждане, решихме, че това лято поне за седмица ще сме в Хисаря и ако остане време и пари ще ходим на море. Но Хисаря е задължително в програмата. Дано пък помогне...
Имаме и друг проблем, Теди пие около 1,5 литра течности обаче половината са нощем и вече няколко дни поред се събужда мокър до ушите. Памперса изпуска от толкова течности...Не знам какво да правя, а не иска да пие повече денем. Мисля да пробвам макар и насила да увелича дневния прием на сокове, а нощем ще го оставя да плаче за да отвикне да се буди за вода. За друго не се сещам...Ако имате опит и идие моля кажете.

# 129
Момичета, д-р Буева всъщност в коя болница работи?

Последна редакция: пт, 30 мар 2007, 10:14 от Елеонора_76

# 130
Ели, Буева преглежда в детска консултативна поликлиника само вторник от 9-11ч.
Работи в Детска Университетска болница. Във Втора градска е частният и кабинет.

# 131
Благодаря ти marychery  Hug. Личната лекарка на Виктория се интересуваше дали е завеждаща някъде и къде точно работи!

# 132
Здравейте  аз се завърнах от кратък престой в Пирогов с бебо. При нас нещата не са сложни и всико е ок, но исках да споделя вчечатленията си относно болницата в сравнение преди 2-3 години сега направи си е лукс, не те карат да си купиваш консумативи има някои битови подобрения, персонала е невероятно любезен (има и 1-2 издънки), особено старшата е станала много добра, не мога да ги позная направо, но санитарките пак ги мързи да чистят иначе са любезни.
Докато бяхме там имаше френски екип от лекари които заедно с д-р Пандаров и д-р Чаначев праваиха бъбречна трансплантация на едно 6г. момиченце от жив донор (бащата) и отделението почти беше изписано, не приемаха нови болни и беше много спокойно и много чисто (невероятно  но факт).

# 133
  • в мъжки прегръдки
Здравейте.

Galaxy, аз вече съм пристрастна, но ти препоръчвам и Правителствена болница. Първо хирурга там - д-р Гайдаров е много приятен и любезен и си разбира от работата. Имат и добра техника за изследвания. Второ педиатрите в детското отделение съща са наясно със подобни проблеми покрай дечицата които постоянно оперират.

Другия вариант е някой от детските нефролози - д-р Лилова (Токуда) и д-р Буева (2-ра градска).
В Пирогов също са добри специалисти, но някакси са по-нелюбезни и при положение че проблема не е много ясно какъв е не знам дали няма да кажат същото като вашите лекари във Варна.
А доколкото разбирам в случая важното е да се направи точна диагностика на проблема и ако са нужни някакви изследвания за да се знае какво точно му има на детето и да може евентуално последа се лекува във Варна. Но да знаят ясно какво и как да лекуват.

nadia1202, и Марти е така. При това откакто се е родил. През нощта пие по 3 шишета мляко или 750 мл. Затова слагам по-големи памперси и като подгизне се преобуваме нощем. Не можем да го отучим и това е. Като бяхме в Правителствена се оплаках на две от лекарките и те ми казаха че и техните деца са пили нощем мляко така че да съм спокойна. Детето пие толкова, колкото има нужда. Щом пие значи организма му се нуждае. Не е приятно, но аз след като го измъчих на времето да реве по цели нощи реших че и за нас и за него е по-добре да пие колкото иска. 

mania4ka, радвам се че сте уцелили такъв момент в Пирогов и престоя ви е бил що-годе приятен. Но не се заблуждавай че това е постоянно така. И в Правителствена като предстои трансплантация отделението светва и се изписват всички деца а персонала хвърчи.

# 134
...др. Буева, остави ни и на старото лекарство - Пиелосептил. И исках да ви питам ако някой е ползвал това лекарство знае ли колко време след като се разтвори може да се употребява?
tonito111 Ники също го пие от 6 месеца. Като се разтвори се пие 14 дни и после нова опаковка. Ние затова като си поръчваме за по 6, че поне 3 месеца да не занимаваме хората с нашите проблеми. Освен това задължително трябва да се държи в хладилник.

Относно повръщането и ненаддаването на тегло, това са първите симптоми на пиелонефрита, поне при нас беше така, но не разбрахме навреме, докъто не вдигна висока Т и повръщане на фонтан.

Днес си взехме изследванията и няма бактерии, но левкоцитите са 11 и това ме притесни. Знаете ли каква е горната граница? Ники е на 1г и 2 седмици. А разни концентрации на еритроцити са под минимума, това нормално ли е?

Общи условия

Активация на акаунт