Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 6

• 72 241
  • 435
  •   1
Отговори
# 105
  • в мъжки прегръдки
Ели, добре сте си дошли в къщи и дано повече никога не влизате в болница. Благодаря за пожеланието. Да ви се връща стократно. Можеш да заведеш вики да й прочетат молитва в църквата. Не знам дали на нея ще помогне, но на теб определено:) Аз даже започнах да си паля едно кандилце в къщи и да се моля. Така бях спокойна че каквото зависи от мен всичко съм направила.
Имай предвид че по принцип антибиотиците понижават имунитета.  Марти затова и пие допълнително имуностимулант. Затова все се чудя лекарите в Пирогов защо не изписват на децата уростим или друг подобен имуностимулант.

# 106
Здравейте и от нас!!!
Елииииииииии, много съжалявам мила за това което ви се случва, дано това да е последното изпитание за вас.
Много ви се насъбра.
Ако имате нужда от нещо - на среща сме!!!!!!!!
Мами, преди време някои от вас писаха за ленти с които сами си тествате уринките в къщи,
кажете ми моля ви, как се казват и колко струват и изобщо има ли смисъл от тях,
бих искала и аз да си купим такива.
Утре сме при Буева, стискайте палци!!!
Чао на всички и мнооого здраве

# 107
tonito111, ние имаме такива тест-лентички за урина и отвреме-навреме си правим сами изследването. Принципа е като на индикаторната хартия, само че отчита повече показатели. В нашият случай: левкоцити, белтък, кетони, глюкоза, уробилиноген, билирубин, кръв, РН, нитрити и относително тегло. За нас са важни нитритите, които показват наличието на някои видове (лошото е че не на всички) бактерии. С такива лентички се прави рутинния анализ на урината в лабораторни условия. Ние ги купихме от наша позната, която работи в клинична лаборатория и платихме за тези 100 лентички 20-тина лева. Това е! Ако те интересува още нещо, питай  Hug

# 108
  • София
Момичета на тези лентички не може да се разчита чиста ли е урината. Дори пробата за белтък се прави допълнително в епруветка със реактиви . Така се хващат малките количества белтък. Тези ленти са ориентировъчни. Няма лошо да си топите, но те не могат да заместят микробиологичната посявка и обикновената урина . 
Успех на Тонито утре при Буева.
Marafara не си писала отдавна, пиши какво става с вас.
Поздрави и много здраве на всички , малки и големи   bouquet

# 109
Здравейте мами и дечица!!!
Сега се връщаме от Буева, много съм доволна от нея - мила и внимателна както към нас, така и към децата.
Първо каза че рефлукс има при 99% от децата, но не се вижда. Израства се.
ДАЙ БОЖЕ!!! Каза че не било проблем ако бъбречетата си фунционират добре, т.е. както е при нас ВУР в дясно, ако дясното бъбрече си върви нормално както и лявото.
Добре било да се махне памперса, и тогава евентуално да се спре с лекарствата които пие за да се попречи на бактериите да се появят отново.
След като ни обясни на дълго и широко прегледа детето и каза че бъбреците са му с абсолютно еднакви размери, и каза че според нея правенето на 2-ра снимка за сега е излишно.
Каза лечение още 2-3 месеца, махане на памперс и пак ехография да се видят как се развиват бъбречетата.
Охх момичета и аз незнам какво вече да правя...утре ще идем и при лекуващата му лекарка, която държи да се прави снимката...но и на мен не ми се иска да му причинявам пак това...а и си е облъчване, незнам...
Питах я каква е разликата между снимка и цистография, тя ми каза едно и също е...незнам, вече се обърках...
Ами това е от нас, чао милички и ЗДРАВЕ за всички!!!

# 110
  • София
Тонито радвам се, че ти е харесала Буева. Аз съм много доволна от нея. Валко ми е с паренхимни колонки и в двете бъбречета т.е. има четири бъбрека със съответно четири уретера и задръжка в единия бъбрек. Имаме дълга история, която друг път ще разкажа. Сега искам просто да ви успокоя.  С времето задръжката силно намалява и наистина се израства. На Валко в бъбрека със задръжката не се виждаше колонката изобщо сега урината се оттича и колонката се видя. Буева ни следи от 10 месечни , винаги ме е успокоявала и никога не ме е плашила излишно. И сега следи как растат бъбречетата запазен ли е паренхима . Бъбрека с удръжката нормално е леко по- голям от другия, но и двата си растат и функционират / да чукна на дърво /. Получи се малко дълъг пост, позволих си го за да ви успокоя малко мили мамчета, че наистина всичко минава и това са детски проблеми които се израстват. Ели, специално на теб се надявам да ти вдъхна малко кураж.  Peace

# 111
  • София
Здравейте момичета,аз преди известно време бях писала за себе си,сега за съжаление малчо не е добре.

И то от един месец.Беше с висока температура около 10 дни,14 да не кажа.Лежахме в детската педиатрия-то не беше стрептококова инфекция,не бе вируси,не бе шарка,накрая постъпихме с диагноза реактивен артрит,минахме през диагноза кавазаки,и се говорише сега дори за ревматоиден артрит! ooooh!
Лекаря каза,че няма смисъл д апускам стерилна урина.
Но понеже,много съм си изпатила досега-пуснах.
Протеус Мирабилис над 10^5.Днес.
Вчера гърлен секрет-Ешериа коли.Коетое малко странно...

Лошото е че и аз боря тази бактерия,от поне 9месеца.
Сега се чудя аз ли съм го заразила,по време на раждането/секцио/може ли и двамата да ни заразят/.Много ми е притеснено.
От горе на това е болен от 4 дни..и много заслабна.

А температура си има почти постоянно към  37.2/37.4.-катомен....

# 112
  • в мъжки прегръдки
Здравейте.
Исайкова, дали изобщо правилно са ви диагностицирали с педиатрията? Защо не заведеш детенце да го види нефролог или уролог? Гледаха ли го на ехограф някъде?
Не ми се вярва ти да си го заразила при секциото защото моя приятелка нарочно я накараха да роди секцио за да не зарази бебето с някакви бактерии. Иначе и двамата да са ви заразили заедно може и да е станало. Знаеш ли с какви ръце  и инструменти пипат по болниците.

Бояна, благодаря ти че ни успокояваш.  И на мен надеждата ми е че Марти с времето ще спре да задържа урина и няма да му се увредят бъбреците защото задържа и в двата.

# 113
Здравейте момичета!  Simple Smile
Ние пак се прибрахме за 2 часа да се изкъпем.
Boiana, благодаря че ми вдъхваш кураж! Имам нужда Simple Smile
Виктория още е на венозен АБ, както и урбазон. Урбазона специално много ме притеснява, всеки ден и бият по 2 пъти, а нали е кортикостероид...Аз бях отказала да и го бият, но те ми натъртиха че въпреки отказа ми ще и го поставят...  Twisted Evil
Започнаха да правят инфузии във вената със immunovenin, но забелязах доста неприятни странични ефекти от него, казах на лекарите - днес не са и поставяли (поне за това ме послушаха Simple Smile
Другото което ме притеснява, че започна много урина да отделя, а не пие много течности, както и не я включват на системи. По този повод утре ще пускаме и стерилна урина (моля се да е чиста!)  ooooh!
Исайкова, и според мен е много възможно да са ви заразили и двамата във болницата. Няма хигиена в болниците, нито ръцете на персонала са от най-чистите!  Twisted Evil
tonito111, щом Буева не ти е казала нещо притеснително (за което много се радвам), можеш да откажеш на личната ви лекарка снимката. Можете да я отложите за по нататък, ако се наложи. Няма защо да облъчвате детето в момента според мен...А за памперса...махай го! Ние докато не го махнахме и бактериите не се махнаха. После като се заинатих, за 1 седмица я научих на гърнето да си ходи, след това вече нямахме бактерии (освен ако и замърсяваха урината) разбира се, правихме и профилактика със furolin.

Здраве и късмет на всички ви!
Мен банята ме зовееее...   bath

# 114
Ели измъчиха ви направо Hug Hug Hug.

# 115
Поздрав на всички мами!
Искам да ви кажа, че в Пловдив във ВМИ правят безболезнена микционна цистография. На нас ни се наложи да я правим и тъй като сме от Пловдив, разбрахме че я правят на няколко места в града. Избрахме ВМИ и мога да ви кажа че съм очарована от персонала и лекарите в Детска клиника. Страхотни ХОРА. Малката е на 1 година и 10 месеца и плака мнооого малко. Така че ако някой е от Южна България и му се налага да прави на детето си тази манипулация му препоръчвам да я прави във ВМИ. Няма да сгреши. А и в Пловдив има страхотен специалист детски нефролог - проф. Бойкинов. Работи със Здравна каса. Ако някой иска повече информация с удоволствие ще му я дам. Успех на всички!

# 116
Ели, мила, включвам се само да ти кажа, че ви мисля двете с Вики и ви прегръщам много, много
силно!
Мислили ли сте да отидете някъда на санаториум? В Сандански или някъде по-близо до вас?
Мисля,  че и двете имате нужда. Погледни това: http://www.mh.government.bg/sanatoriums/sanatoriums_index.php

Целувки!!!  Hug

# 117
Otnosno sanatoriumi, v Hisar e mnogo hubavo za problemi s pikochno-otdelitelnata sistema. Imam poznato dete, koeto se e izlekuvalo tam ot hronichen pielonefrit. Dano da sam vi polezna s tazi informaciq

# 118
Привет, момичета! Нас ни пуснаха да си седим в къщи - няма свободни легла във детското отделение. Ще ходим само 2 пъти на ден да и поставят АБ-ка до неделя.
Иначе Виктория има подобрение  Peace надявам се скоро да не влизаме в болница, малко почивка от болнични стаи. Тук поне мога да се похваля от персонала, много са човечни! Рядко човек може да се похвали със такъв болничен персонал.  Simple Smile

mumi  Hug здравей! Да, замислям се за почивка, точно на Сандански, но това ще е по нататък. Сега чакам решението на ТЕЛК. Много ми се ходи на море, но ще се въздържим това лято.  Simple Smile
Иначе на Сандански са ме водили и мен като малка, имам много добри спомени от там, със радост ще отида пак.  Peace

Като свърши АБ-ка ще започна да и давам уростим. Но ще и дам малко почивка. Сега я подсилиха със гама-глобулин.

Успех на всички ви!  Hug

# 119
Ели, много се радвам че вече сте си в къщи. Пожелавам ви много много здраве и много усмивк. Прегръщаме ви. Hug

Общи условия

Активация на акаунт