Февруарски книжен клуб - 2025

• 2 665
  • 59
  •   1
Отговори
# 30
В предишната тема имаше идеи за следващия месец, но сега нямам време да ги търся. Аз предлагам да дадем време на хората да предложат още заглавия за ден-два преди гласуване.

Не знам дали да си изтегля предложението за първата на Елена Звездная. Започнах да я чета и съм съвсем в началото. Може би е забавна донякъде, но и повърхностна ми се вижда засега. Звездная е руска писателка доколкото знам. Ами героите й биха могли да бъдат където и да е. Честно казано, не знам какво толкова би имало за обсъждане.

# 31
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ванилия лейди, дъщерята е споделила с майка си.

Книгата ми хареса като цяло.
Малко странно, малко накъсана, малко непоследователна на места, но не лоша.
Интересно дали е първата на авторката или последната.
Ако е първата - има място за развитие.

# 32
  • Den Haag
Чета книгата и засега ми харесва, дано да е така до края Simple Smile

Моето предложение за следващия месец е тази книга:

# 33
В предишната тема имаше идеи за следващия месец, но сега нямам време да ги търся.
Не се занимавай, това е моя грижа Simple Smile Heart

# 34
st. Dobri, да, това е първата книга на Валери Перен.

# 35
На мен февруарската книга ми беше развлекателна и лека за четене. Не бях чела Перен, добих представа за стила на творчеството на автора. Бих прочела и следващите книги в период, в който ще съм на вълна бързо четящи се книги. Хареса ми, че събитията се развиват в едно не толкова далечно време. На моменти ми издишаше сюжета, но все пак беше приятна книга за четене.

# 36
Вчера почнах книгата на месеца и ми допада. Наистина това, че се сменя перспективата и времето на действието затруднява, на все пак върви леко и бързо. Странно е толкова младо момиче да е ОК с работа на това място, както и животът в такова забутано (поне от описанията) селце. Изненадах се като видях 2007 г, защото ми се стори, че основната сюжетна линия е в по-старо време. Харесва ми романтичния стил. Усещам го някак"проветрив", като следобеден плаж под чадъра. Определено ми е любопитно как ще се развият нещата. Естествено прочетох вашите коментари и чат-пат съм наясно, но все пак.

# 37
Аз да попитам - какво стана с книгата за месец март? Ще я избираме ли?

# 38
Здравейте, на мен ми беше много лекичка февруарската книга, чак малко бях "на щрек", да не стане някой катаклизъм, но всичко си беше разказано доста лежерно и ми остави само хубаво чувство, макар че събитията не са никак леки, като се замисли човек. Иначе, на моменти стилът на авторката ми беше леко странен и все едно се променяше. Сцената в полицията, разказите за интимния живот на героите.. неочаквано ми идваха някои изкази 🤣
Общо взето, хареса ми книгата, но не ме беше грабнала толкова, че да "не мога да я оставя".

# 39
Винаги избираме Simple Smile Понякога не мога да се добера до компютъра с дни (психически и физически)

Анкетата е жива 3 дни, имате право на промяна на гласа.

Пропуснах предложението за "Човекът в търсене на смисъл", защото до колкото чета е тип автобиография/мемоар/психология. За сега такива книги не са били обект на разглеждане Simple Smile Винаги сме се придържали към художествена литература. Споделете мнение и можем да я включим следващия месец, за да има равен старт.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 22:46 от Inferiya

# 40
Гласувах за моето предложение на Стивън Кинг, тъй като и книгите за януари и за февруари бяха все драматични и ми се иска малко разнообразие. Чела съм на Хоровиц книгата - интересна беше, но е доста обемиста.
За останалите предложения не бих гласувала, защото лунатион е над 850 страници 🫣, Бруклин е съвременна драма, другите две предложения са тийн и роментъзи.
Интересно ми е в нашия клуб кой е преобладаващия любим жанр Simple Smile Аз съм фен на трилъри и криминални романи.

# 41
Гласувах за книгата на Стивън Кинг. Така и не му станах фен, но измежду останалите предложения, просто клоня към него.
Не ми се чете Хоровиц, не съм фен на фентъзи книгите, "Стая" ще ми е тежка за четене... та по метода на изключването - Кинг е добър избор Grinning

Според мен в клуба няма преобладаващ жанр. Доста разнообразни книги избираме. Иначе аз съм фен на психо трилъри и романите /не любовни/. Правя опити да чета различни жанрове, например сега съм се предизвикала с първото ми дарк романс четиво Trollface не е моето- чета и се чувствам като свидетел на еротична фантазия на разгонена тийнейджърка Blush ама да видим, докъде ще я докарам. Паралелно отмятам "Затворникът" на Фрида Макфадън, която е доста слаба за сега...

# 42
  • Пловдив
И аз гласувах за Стивън Кинг. Резюметата на останалите не ми допаднаха, не искам да чета фантастики в момента, а за моето предложение "Стая", някак си не ми се вижда ок да гласувам 🙂
Чета почти всичко, стига да ми хареса резюмето, но съм фен на историческите романи.
В момента слушам Жоел Дикер "Случаят с Хари Куебърт" и разбрах, че има и филм, който ще изгледам след книгата.

# 43
Стивън Кинг за мен, фенка съм му, а точно това не съм го чела. Simple Smile

# 44
Много хубава книга е “Извисяване”, кратка, но отново чудесен Кинг.

Общи условия

Активация на акаунт