Февруарски книжен клуб - 2025

• 2 665
  • 59
  •   1
Отговори
# 45
Аз съм много зле откъм жанрове. Чета на 99% детективски и urban фентъзи (почти всички пак са с някакви разкривания и досещания). Всякакви лични драми са ми излишни Joy

На Хоровиц четох "Домът на коприната" и доста ме издразни, че непрекъснато правеше препратки към други произведения. Ок, и аз съм чела всичко за Шерлок Холмс, ама не го споменавам на всеки 15 минути. Много бях вдигнала летвата явно, защото му правиха страшна реклама, от асоциация Конан Дойл го одобрили, пък му дали да чете оригиналите... Ми разгадах я още в началото, но дори да не броим това пак не беше кой знае какво. Вече "Мориарти" ми хареса. Пак го разкрих, но имаше повече тръпка. "Magpie Murderes" май е единствената друга, която съм чела от него. Може би трябва да поправя тази грешка.

# 46
Гласувах за "Бруклин". Новия Стивън Кинг не ми се чете.  Това "Извисяване" е книгата му "Elevation"? 

# 47
Същата е. За съжаление чета главно негативни отзиви, но заради клуба ще се опитам да я прочета. Само нея и "Мозайка от убийства" на Антъни Хоровиц имам. Яд ме е за Тойбин, че така и не се наканих да си купя друго негово.

# 48
  • София
Аз гласувах за Елена Звездная, тъй като съм чела останалите предложения. (И искам да помоля Инферия, ако може да ми качи и нейната книга електронно. Благодаря).

# 49
Ако я намеря ще я кача Simple Smile

# 50
Гласувах за "Извисяване". Имам само една среща до момента със Стивън Кинг и то сигурно от преди 20 години. Не е моят автор, но искам да изляза от зоната си на комфорт. Пък и е минало достатъчно време за втори шанс:laughing:

# 51
  • Den Haag
Аз гласувах за Стивън Кинг, защото другите  заглавия не ми допадат.

Все още чета книгата за този месец, към средата съм и се надявам да успея до края на месеца. За сега ми допада, лека като морски бриз, но има изрази,които ме дразнят и сякаш не са на мястото си.

Петя питаше за книгата на Елена Звездная, има я в Рулит, както и другите и книги. От там свалих и Извисяване на Кинг. Давам линк, извинявам се, че се намесвам, а запитването е към Inferiya :
https://www.rulit.me/author/zvezdnaya-elena/ne-proklinaj-svoya-d … nload-509615.html

# 52
  • в сърцето на един мъж...
Сега погледнах, благодаря за линка, но тя като гледам е от поредица. Ние евентуално ще обърнем внимание на първата ли? Иначе ги няма всичките от тази поредица.

# 53
Taзи на Звездная е първата от поредица, но Извисяването води категорично, така че няма да е нито една от поредицата.  "Извисяване" е кратка новела ако е същата за която си мисля.

И аз благодаря за линка на Diana Lobodova! Видях, че има и други от поредицата там.

# 54
  • София
Благодаря много, Диана!

# 55
Гледам, че Стивън Кинг печели. Имам я книгата, разгърнах я малко, то си е почти разказ. 152 страници едър шрифт и много бели полета. Няма ли начин в такъв случай да се направи компромис и да се включи втора с малък обем? "Бруклин" на Колм Тойбин е само със 120 страници повече.

# 56
И аз за Стивън Кинг гласувах, но не от любов към него, а защото ми се стори най-приемлив в момента за мен. Още помня колко бях недоволна от Приказка и как грозно я оплюх. Joy
Що се отнася до жанрове - да, в клуба тук се избират наистина доста разнообразни книги и това много ме радва, защото аз и сама мога да си чета любимия жанр, но е приятно някой да ми отвори очите и за нещо друго.

# 57
Здравейте,

включвам се към редиците на клуба.
Именно разнообразната тематика, която видях, че преобладава, тук ме спечели. Напоследък "залитам" към все едни жанрове и ми доскуча.
Гласувах за Стивън Кинг, имам лош опит с него, но е време за втори шанс.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 14:58 от Tropic

# 58
Днес заех книгата “Извисяване” на Стивън Кинг от библиотеката. И на мен ми харесва, че избираме различни жанрове и автори . Последно бях чела Кинг преди повече от 5 години, ако не са и повече.

# 59
Честита баба Марта, любими четящи хора!

https://www.bg-mamma.com/?topic=1748679.new#new Мартенската Simple Smile

Балкай, благодаря за предложението! Слеващия месец имаме една основна книга - "Извисяване" и една бонус - "Бруклин". Имаме цял месец за Кинг, от средата на месеца - "Бруклин". За съжаление за сега не я намирам на български. Ако някой я има ще се радваме да я сподели Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт