Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета. Февруари '25

• 131 261
  • 1 592
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Безумия са и то не по желание, наложило се е като норма, но поне се надявам децата да си изкарват добре, да се чувстват добре и да имат хубави спомени. Ако ме питат мен и аз бих избрала екскурзията до Дания, а защо не и до по-екзотично място. Но децата си го искат бала с всичките му "салтанати" и ние като българи /по G&B/  гледаме да им го дадем.

# 151
При нас нямаше празненство тип сватба, така го реши малката. Само най близките роднини на стегнато непретенциозно парти в хубаво заведение с тоалети обаче Wink и не в деня на бала. На този ден не исках да се занимавам с никой друг освен с нея. Да съм й в помощ, да я обличам, събличам и т.н. Съжалих, че баба й се мотаеше и тя покрай нас. Драма имаше с грима, за малко сълзи, но бързо поправихме нещата. На мен ми костваше три валидола и половин кутия цигари! 🤣

# 152
Ние имахме абсолвентски бал след университета.като сега си спомням Санкт Петербург Пловдив,  синя къса рокля на цветя и бели сандали с платформа и широк ток. Това беше модата. 1998 лятото

# 153
Сиска, честити сака 🙂
Бежовата кожа е много твое, но бих се радвала да се покажеи с черното, както си руса, с червеното червило и ще си Уау.

За да се върнеш към токовете, моя горещ съвет е да избереш slingbacks до 5-6 см макс, на широк ток, подметка от естествен гьон.
Като човек който щрака на ток по цял ден, а на някои работни събития и по 12-15 часа, че и ходене насам-натам по улици, то хубавата обувка е радост за душата.

Баловете за завършване на гимназия не са българско изобретение, стават модерни края на по-миналия век в Югоизточна Европа (може и другаде, но не съм се интересувала).
Началото е бал с танци, зрелостните изпити са ги тормозили, но още по са се тормозили за рокли, кавалери и дами.

Хубаво е да има поводи за празнуване, последните десетина години все повече тържества са с дълги рокли за жените, промени се модата в празненствата и това е красиво.

Какво толкова празнуват хората ли?
Че са живи, че са здрави, че са се събрали и най-вече че има надежда за бъдещето 🙂

А че разни киселяци мърморят и коментират колко е излишно - нормално, криви хора е имало и преди, има и сега.

# 154
Ех Мариетка, и ние имахме абсолвентски! Бях със зелен костюм / изненада 🤣 за цвета/, къса пола с горно със златни копчета, бяла чанта и обувки / разкошни/ и дълга къдрава коса!
Като се замисля не е като да нямат толкова какво да празнуват децата - някои излязоха с нов език, други завършиха със златен медал, трети със златни значки от олимпиади по математика в Австралия, готвачите от ТОХА с немски са зам.главни готвачи в немски ресторанти...та така все постижения немаловажни Simple Smile Сисината госпожица завършва престижен колеж и вече е студетка в САЩ...та доста имат за празнуване децата ни.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 23:05 от mimi.7299

# 155
  • Бургас/Пз
Ох, Мими, винаги си много позитивна 🥰🥰🥰
Сис, саката са страхотни, сигурна съм , че Божидара ще е прекрасна, но аз повече искам да видя ти с какво ще си Simple Smile С токчетата мисля , че ще се спогодиш стига да намериш удобни. Не е задължително да са тънки Simple Smile

# 156
Айдеее, тръбата свири - по леглата! Че бръчките не спят...
Ани 🥰🥰🥰

# 157
Всеки семеен празник трябва да се отбележи според мен. Кой както го разбира и приема. Отдавна не съдя хората за изборите им. Да са запомнящи тези мигове е важно. Защото времето уви не се връща назад. Дори и валентинките не са клише ако са израз на обич. Подаръците имат стойност когато са направени с чувство. А не заради традиция, наша или наложена. Моите деца имат вече организиран ритуал, фотограф, торта, цветя, кола под наем и празнична вечеря за двама. С роклята сме до никъде, но имаме още два месеца да я намерим. Търсим и елегантен костюм с панталон в бяло за разписването. Аз редувам дънки и поли според времето, но последната покупка - палтото от Зара ежедневно е в употреба. Изобщо не очаквах да е толкова удобно и подходящо за всичко налично в гардероба. Сменям само шаловете за цвят. И шапка черна имам, но малко е големичка и съм същински гаврош с нея. Не ми пречи, с кеф ще я разходя във Пиза и Флоренция след броени дни.
….

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 12:49 от MagniМ

# 158
Цитат
За мен на бал се ходи като на бал, не че е кой знае какво да завършиш, но това е първия голям финал на нещо в живота и първа стъпка нагоре
Ей, че хубаво си го казала, Мими 🥰. Точно така е, има какво да се празнува. Аз харесвам баловете, атмосферата, красиви рокли, костюми, цветя, добре облечени хора - жени, мъже. Приятно ми е, даже ако не съм пряк участник, а страничен минувач.

Магни, много си добре с полата и пуловера - хареса ми /стига си скромничила Simple Smile/. 
Успех с покупките Hands Plus1

# 159
Сиси, жестоки сака - залепнах. 😍
Може ли информативно цени на лични да не буним духовете тук 😉

# 160
Добро утро!
Магни, с тази осанка си далеч от врабчовския род, повярвяй ми. Много си хубава.😍
Ние гласим програмата за Лондон. Много кофти, че основно ще се ходи спортно. Смятам да взема поне елека с две ризи/ тениска за ресторантите вечер и едни боти на ток. И пак няма да успея да видя всичко, каквото съм си намислила за там. Wink

# 161
Сиска, фаворит ми е първото сако 🤩

Магни, толкова си балансирана и елегантна винаги, и в изказа, и с облеклото🤗 Видях детето ти с рокля и останах с впечатлението, че ще е тя. Много сладка беше.

Мими,  за мен, ти си с точно определение за баловете😀
Не че горя от ентусиазъм, но когато всичките съученици на детето ми се вълнуват, а той е - не. Хич не е приятно. Та да, норма си е. Но за всеки тя е с различен диапазон.
Сещам се как на никой не му беше минало през главата за кола. На него най-малко. Когато го попитаха на самия бал, той махна с ръка и каза - Е, все ще отида с нещо, малко ли коли има отвън.
Извън новините, наблюденията ми са за премерено-празнични елегантни млади хора.

# 162
  • София
На баловете е като в живота - най-много се набиват на очи идиотиите като патардии, пристигане с каруци, предизвикателен външен вид и не знам си още какви извращения. Същото е като шумните подрастващи, които създават грешни впечатления за подрастващите въобще.
Има много красиво и адекватно изглеждащи абитуриенти. Радост за окото! Не съм се замисляла колко струва това на бюджета на семейството, де.

Магни, много ти отива и този по-кежуъл стил.

# 163
  • Велико Търново
Сисината госпожица завършва престижен колеж и вече е студетка в САЩ...та доста имат за празнуване децата ни.

Скрит текст:
Тази нощ е получила имейл, че е приета в някакъв много престижен колеж-приемат 2 от 10, но таксата е ужасна и ще имаме главоболия

Магни, много си елегантна и с двата аутфита.
Ани, аз няма да купувам нищо за мен.Няма да правим събиране, а за да я изпратя до центъра все ще намеря някоя от роклите ми.
Ал, да точно между 5 и 8 см. ще е тока, но аз не държа да е н.тънък .
Сега отивам на фризьор, но като се върна ще покажа онези боти на Р.Л, които никога не обух, защото са ми тесни.

# 164
Сис, честито!
Ботите и аз мога да покажа, обувани веднъж. Тесни са много, но адски красиви!

Относно колата, пожела да я закара баща й с 20 годишния пасат...и не за да е ретро! 🤣

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 16:51 от mimi.7299

Общи условия

Активация на акаунт