ЗОНАТА и ние - тема 17

• 22 665
  • 530
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Моята е филе пъстърва.

Тая вечер ще пълня чушки...няма как да е зонова, та 1 чушка ок ли е за 1 хапване? Не е голяма.

# 271
Аз много обичам пълнени чушки, но не мога да нагласям блоковете, затова ги правя мързеливи - с нарязани чушки. Последният път една порция 3П3М2В ми беше 318 гр.

# 272
Чушки се смятат лесно - по каймата се водя,ако е 15 блока ,слагам чушки за 2 БВ,1БВ лук и морков общо,а останалите БВ са ориз или булгур. Накрая тегля цялата тава и деля на 15.
 Когато готвя само за мен 2 или 3 чушки в зависимост от големината им са 1 БВ. Правя си плънка с 3 БП смляно месо,лук и морков за общо 1БВ и 2 БВ булгур,разпределям в чушките е пека.

# 273
  • Пловдив
Аз само постни правя.

# 274
Така е още по-лесно - готвиш и смяташ само В ,но няма кой да ми ги яде постни у нас Joy

# 275
  • Пловдив
Ми...на мен не ми е лесно.

# 276
Аз не разбирам кое точно ти е трудно ? При небалансирани рецепти е наистина малко по-сложно, но в случая ако готвиш постни чушки ги смяташ само като въглехидрат. Слагаш си каквото искаш,мериш всичко предвалително за да знаеш колко блока слагаш и след като си ги сготвила ги теглиш за да разбереш колко грама ти е 1 БВ. Накрая сипва в чинията колкото блока искаш и изравняваш с толкова БП.
Ако не искаш изобщо да смяташ, в групата във фейсбук пишеш в търсачката какво търсиш и ти излизат готови сметнати рецепти

# 277
АмаЗонки, по колко грама е блок чесън? Стар и пресен Simple Smile ?

# 278
Чесънът и зелениите,както и подправките са неброими,слагай според вкуса ви.

# 279
Намерих инфо, че стария чесън един блок е 28 гр. , 3 -4 по-големи скалидки са четвърт блок ( 6-7 гр. ) . Чудя се да броя ли...

# 280
Не брой, чак в такива крайности не изпадай, че гладна ще си ходиш.

# 281
Лещи, Вита, благодаря Yellow Heart

# 282
Препоръки от мен за нещо сладко, което много се хареса у дома - Портокалов кекс за 8ББ по рецепта от Сладки и солени изкушения без угризения. Аз замених черния шоколад с тахан за отгоре и посипах малко еритритол на прах
Рецептата:

# 283
Препоръки от мен за нещо сладко, което много се хареса у дома - Портокалов кекс за 8ББ по рецепта от Сладки и солени изкушения без угризения. Аз замених черния шоколад с тахан за отгоре и посипах малко еритритол на прах
Рецептата:
Сироп Gaziro може ли да бъде заменен с нещо друго? Газиран ли е? Със сода за пиене?

# 284
Скрит текст:
Рецептата:
Сироп Gaziro може ли да бъде заменен с нещо друго? Газиран ли е? Със сода за пиене?
[/quote]
Не, не е газиран. Това е плодов сироп за разреждане, без захар, със стевия. По-скоро с допълнително еритритол или стевия може да се замени, той е за сладост

Общи условия

Активация на акаунт