ЗОНАТА и ние - тема 17

• 22 555
  • 530
  •   1
Отговори
# 375
  • Chicago/Varna
Зоната я използват много хора за правене на лесни пари. Но пък като има будали да им дават пари е напълно разбираемо Grinning за мен лично е странно при толкова много информация за режима в сайта взоната, толкова много рецепти,съвети и опит ,които потребители на групата във фейсбук споделят ,някой зорлем да се бута да плаща за нещо,което дори не е коректно преписано от режима.

Леонче, май е време да изпраскам и аз една такса за vzonata. По 30 стотинки на клик добре ли ще е Satisfied , а за ползването на  калкулаторите по 45ст. Smiling Imp
Явно като се плаща за нещо е по-атрактивно и ще привлича повече хора в Зоната и така нацията ни ще е по-здрава и красива Stuck Out Tongue Closed EyesInnocent

# 376
Ами при толкова положен труд за vzonata би било справедливо да има такса. Това е много информация, събрана и смляна супер разбираемо за нас останалите, че аз например не бих имала против да платя защото там са се положили основите и от форума се пие от извора дето се казва.
Обаче някакви измислени рецепти и книжки, които са на пръчка разстояние от зоната да бъдат платени, ми е смешно,защото тези хора печелят от чужд труд,а дори не могат и да го препишат коректно

# 377
  • Chicago/Varna
Ами при толкова положен труд за vzonata би било справедливо да има такса. Това е много информация, събрана и смляна супер разбираемо за нас останалите, че аз например не бих имала против да платя защото там са се положили основите и от форума се пие от извора дето се казва.
Обаче някакви измислени рецепти и книжки, които са на пръчка разстояние от зоната да бъдат платени, ми е смешно,защото тези хора печелят от чужд труд,а дори не могат и да го препишат коректно
Да, сега като си спомня, в началото се чувствах като студентка, заровена в книгите на д-р Сиърс, писане до посред нощ, четеш, подчертаваш, кое да извадиш, кое да изключиш, как да синтезираш всичко по теми, и в процеса на статиите ми излизаха купища въпроси. По онова време бяха писнали от мен да звъня в офиса и да задавам въпроси Satisfied (вече имейлите са на мода)
Книгите му са прекрасни. Любимата ми е "Токсични мазнини". От там научих много и извадих много информация, както и "Противовъзпалителната Зона" и книгата за Омега 3 и т.н Всички са прекрасни с много ценна информация. Малко се съмявам,  някоя от Зоновите бизнесменки бизнесменки да са чели книгите Innocent но, кой знае...може и да греша
И да, много време, години писане на статии, таблици, правене на калкулатори, картинки, описания, отговаряне на стотици имейли и запитвания, качване на рецепти, снимки, и какво ли още зад кулисите за поддръжка на един сайт Simple Smile Но, това си е лично мое хоби, а хобито винаги се прави с любов Purple Heart

# 378
Аз си купих 2 от книгите му - Зоната и Овладяване на Зоната, други не видях в книжарницата. Има ли ги на българския пазар?

# 379
Emigrantka, благодаря за положеният труд! Това е мястото с най-систематизираната и пълна информация за Зоната. Това че е достъпно е било от полза за много хора. Сигурна съм, че един ден това добро дело ще се върне многократно към теб! ❤️

# 380
Здравейте. От четири дни съм и аз в редиците на Зоната. Първоначално ми се стори много трудоемко, но реших все пак да пробвам ден-два дали ще стане.
И от тук изникват въпросите - може ли да си деля закуската на две ( за закуска и за междинно до обеда), защото ставам много рано в 5ч. и ако съм разбрала правилно, трябва да закусвам най-късно един час след ставане, което ще рече до 6ч. Заради работата ми мога да обядвам към 12:30 - 13:00ч., но мога към 10ч. имам възможност да прехапна нещо, и това нещо да е другата половина от закуската ми, защото така или иначе ми е огромно това количество, което трябва да изям (по принцип до сега не съм закусвала).
Другият въпрос - задълително ли е яденето 1Б след вечеря, може ли да е между обяда и вечерята, защото вечеряме между 20-21ч.?
Следващ въпрос - мога ли докато влезна в ритъм и за да не се откажа в началото да си измисля една закуска/обяд/вечеря, което ми е вкусно и няколко дни да ям само това, защото четири дни имам чувството, че стоя само в кухнята и съм сигурна, че това скоро ще ме откаже. Мисля продукти, пазар, грамажи, това го имам, това го нямам, тичай до магазина, после пак и така .....
И още един въпрос - харесах си един овесен блат, който си го представям и като основа за пица, като напредна Laughing , но в него има и белтък. Та въпросния блат е 114 гр. трици, 1 белтък , 2 с.л. кисело мляко със сода, сол и подправки - мога ли да го смятам за 6 БВ (разбира се няма да е за едно хренене) или заради белтъка, трябва да прибавям и към протеина, ако трябва - колко да го броя?

Благодаря на Emigrantka за стахотния сайт, който поддържа и има много изчерпателна информация и всичко това безплатно. Адмирации Yellow Heart

П.П. Имаше още нещо, което да питам, но сега не се сещам какво беше Thinking

# 381
Emigrantka благодаря от сърце за труда и страхотния сайт,който сте направили и поддържате,изключително полезен и изчерпателен е,той беше моята пътеводна звезда по пътя на здравето 🤗
Страхотно начало и организация,поздравления Cvete.Питай смело каквото се сетиш 🤗.
Относно закуската,разбира се че може да я разделиш,както и да повтаряш нещо,което ти е вкусно.Аз лично не съм яла никога вечерния блок,вечеряме 7-8 най късно,от години не съм яла вечер късно или нощем.Иначе преди няколко месеца бях командировка и се наложи няколко сутрини в 5 и нещо да стана,закусих си,после към 11 пак закуска набързо и обядвах към два.Това и е хубавото на зоната,можеш да си я нагодиш според ежедневието.В началото не гледай и блоковете,поне 11 да са разбира се,но ако си гладна хапвай спокойно и 12-13 докато се нормализират хормоните и инсулина за седмица две.
Овесеният ти блат си е само въглехидрат,един белтък разделен на 6 блока е нищожно количество,ползвай си го само за въглехидрат блата.

# 382
Относно закуската няма проблем,аз ги деля на два пъти по 1 блок защото  не ми се яде рано сутрин. Обичайно в 6ч хапвам зонов бонбон или си правя кафе с цяла чаша пр.мляко ,а вече към 9ч хапвам за междинка някое кексче или ако нямам
готово ,си бъркам скир  с плод и тахан.
И за вечерния блок да споделя само като идея,че може и да е малко прясно мляко или айрян. Ние също вечеряме късно към 20ч  и никак не съм гладна в 22.30-23ч затова просто преди лягане пия половин чаша прясно мляко/кефир/ айрян.

# 383
Това вечерното изобщо не го правя аз. Абсурд пък мляко да си сложа в стомаха, при сегашните млека.

# 384
  • Chicago/Varna
Аз си купих 2 от книгите му - Зоната и Овладяване на Зоната, други не видях в книжарницата. Има ли ги на българския пазар?
До колкото съм осведомена, на българския пазар има преведени само 3 книги;
- Зоната
- Овладяване на зоната
- Оздравителна зона

И в трите има много полезна информация. Нямат нищо общо с "бизнесменските" книги, които за мен лично нямат абсолютно никаква стойност. Изхабена хартия от прекрасни дървета Innocent

Другите, ценните книги обаче ги има в сайта ми, преведени на Български. Една прекрасна жена, на име Маня се постара да преведе за всички вас тези безценни книги. Можете да ги четете по всяко време безплатно. И повярвайте ми, там информацията е невероятно полезна.

И пак да кажа - любимата ми книга е Токсични Мазнини. След като я прочетох, толкова много лампички ми светнаха, изясниха ми се толкова много неща. И после, когато се храниш, по някакъв начин осъзнаваш какво се случва вътре в теб, и започваш да се храниш правилно, без да ти тежи това.
Успех момичета, Зоната е перфектия инструмент, който ще ви научи на правилни и полезни хранителни навици. Един-два  месеца стриктно в Зоната са предостатъчни, за да си изградите тези навици, и после вече окото ще е вашето кантарче.
И пак да кажа, за тези, които искат наистина да постигнат мир в душите си и в телата си, комбинацията от знанията на д-р Джо Диспенза и Бари Сиърс е най-мощния здравословен коктейл, който можете да си подарите Purple Heart

# 385
Емигрантка, поради трагедия в семейството ми миналата седмица имам два дни в пътуване с ядене веднъж дневно и може би от нерви и безсъние не мога да се храня. След това спах 24 часа и настинах, не мога да започна отново със Зоната. Моля ви се, някой да ми помогне. Чета Зоната на Бари Сиърс, но ми е много медицинска и върви бавно.

# 386
  • Chicago/Varna
Емигрантка, поради трагедия в семейството ми миналата седмица имам два дни в пътуване с ядене веднъж дневно и може би от нерви и безсъние не мога да се храня. След това спах 24 часа и настинах, не мога да започна отново със Зоната. Моля ви се, някой да ми помогне. Чета Зоната на Бари Сиърс, но ми е много медицинска и върви бавно.
ЗЛОДЕИДА, съжалявам за това неприятно нещо. Дай си време, ако трябва просто яж по-малко. Най-важното - дай си време, за да се успокои съзнанието ти, защото колкото и да си в зоната, когато кортизола ти бълва, няма да има особена файда от зоната, напротив, ще увеличиш още повече стреса.

Книгата Зоната на моменти е трудна после се "отпушва" така да се каже. Но, ако искаш да съкратиш времето или начина на разбиране, аз съм написала една много синтезирана статия, която може да ти е от полза Кортизол в Зоната, и другата, в която има много неща за разбиране е Арахидонова киселина

И другото, един наистина доборнамерен съвет, за теб самата го направи - смени си никнейма, ако искаш разбира се. Това ЗЛОДЕИДА е с много Недобра вибрация, както и аватарчето ти. Знай, че всяка дума всяко написано нещо има вибрация, а ти най веротяно не иска ш да си в ниските вибрации.
На мен ми взе около няколко месеца да си изтрия от речника думата "Страхотно", чийто корен е страха. Мозъка възприема вибрациите на всички звуци. Надявам се да не ти е повлиял негативно този коментар. Казвам го с най-най-добри намерения.

# 387
Благодаря ти за отговора. Започвам да чета статиите.
Относно никнейма - ако си гледала филмчето за Злодеида ще разбереш, че всъщност характера и няма никой общо с рогата.

# 388
  • Сливен
Домашен хляб от лимец направен в хлебопекарна доколко е подходящ за зоната?Пробвала съм различни видове блатчета-овесени,червена леща,нахут ми не ми харесват,а съм свикнала да ям хляб и си търся вариант.Правих безглутенов пак в хлебопекарна ,не ми хареса.

# 389
По принцип не е желателно да се консумира мая,ако хлябът е с квас пак е в червена зона,но е по-приемлив избор от обикновения. Реално хляб подходящ за зоната няма.
Лично аз не се пазя чак толкова от маята ,защото изключително  рядко  ям хляб може би 3 пъти месечно . Затова купувам каквото намеря . Или един ,който е смес от ръжен и някакво тъмно брашно + ръжена закваска (каквото и да значи това) или ако не намеря такъв, взимам безглутенов от хуск, който колкото  да звучи странно  на вкус се оказа доста близо до нормален хляб.

Общи условия

Активация на акаунт