ЗОНАТА и ние - тема 17

• 22 573
  • 530
  •   1
Отговори
# 360
Да протеин си е разбира се,но ако са 16 грама мазнините не добавяй допълнителни полезни.Гледай и да ти е вкусно в крайна сметка,аз си предпочитам моцарелата лайт,скира и изварата,рядко хапвам други млечни.

# 361
Аз имам достъп до домашни сирена- биволско, краве и овче,но понеже ми е пълна мъгла как да ги смятам и си давам парите за родопско чудо. То ми е най-приемливо на вкус от всички опитани
до момента ,пък и ми е по-спокойно като има етикет с хранителни стойности за да си сметна. Вече колко е коректен етикета е друг въпрос Grinning
Лещичка,освен в лидл къде намираш моцарела лайт - направо ми е кошмар с тези обезмаслени млечни. Редовно обикалям по всички вериги и не мога да намеря котидж лайт ,та се зареждам само със скир и извара,които в даден момент страшно омръзват

# 362
  • София
Тази седмица в Лидл има котидж лайт, но е в много малки количества. В един картон са заедно носкомасленото и пълномасленото и с един етикет; горе-долу една четвърт от картона са светлосини и изчезват бързо.

# 363
Ползвайте този калкулатор за изчисляване по етикет, много е полезен. Особено при смесен продукт, като обезмаслени млечни.

# 364
  • Сливен
по този калкулатор съм смятала сирене и кашкавал и ми ги дава като мазнинна група.

# 365
Тази седмица в Лидл има котидж лайт, но е в много малки количества. В един картон са заедно носкомасленото и пълномасленото и с един етикет; горе-долу една четвърт от картона са светлосини и изчезват бързо.
В нашия филиал е мисия невъзможна да намеря лайт. Ходила съм и при отваряне на магазина или има само 1 опаковка в 5 кашона или изобщо няма. Общо взето за 5-6 месеца зона съм купувала точно 3 кутийки котидж лайт ,а всяка седмица по 2-3 пъти съм в магазина.
Добре че сега пуснаха този на Олимпус с 2 процента мазнини,пак го няма във всички магазин и лидълския е по-вкусен,но поне като го намеря винаги има на витрината няколко кутийки и си зареждам

# 366
При нас била,лидл и кауфланд са един до друг и където има лайт котидж от там взимам.Най ми харесва на лидл,но рядко го намирам.Изварата ми също е от мандрата пълномаслена 4% и не добавям за нея мазнини.

# 367
  • Chicago/Varna
по този калкулатор съм смятала сирене и кашкавал и ми ги дава като мазнинна група.

Да, така е. Калкулаора е точен. Просто мазнините са много в кашкавалите и сирената. И това са мазнини, които са в червената графа. Особено кашкавала

# 368
Имам дилема. Ще готвя спанак с ориз, но със замразен спанак  и не знам дали да го броя. Ще сложа 900 г. Чета противоречиви мнения, но май клоня към неброенето. 😅

# 369
Аз бих броила защото си е почти цял блок.
Винаги когато готвя спанак с ориз,леща ,ориз със зеленчуци ,зелен боб с картофи и изобщо  всички ястия,които са само въглехидрати си броя всичко. Иначе не виждам как ще излезе сметката например - 30 гр лук няма да броя,50 гр моркови не броя, малко домати не смятам и т.н. и реално ако игнорирам няколко зеленчука, то си става 1 блок че и повече Grinning

# 370
Няма ли начин да снимате рецептите на Катина  и да ги качите тук във форума  и ние, които нямаме книгите да се възползваме ..Благодаря предварително.

# 371
Ами и да има начин, не би трябвало да е съвсем законно.

# 372
Голяма реклама значи,явно продажбите не вървят,ама така е като си измисляш рецепти за пари,нямащи нищо общо със зоната 🤣.
Аз съм на бананови палачинки за закуска,за обяд имам запеканка руло от снощи(тиквички с моцарела),за вечеря още не съм измислила.

# 373
Гледам и Нети, която е дълго време на Зоната, все ястия по рецепти на Катина пуска на сторита напоследък.

# 374
Зоната я използват много хора за правене на лесни пари. Но пък като има будали да им дават пари е напълно разбираемо Grinning за мен лично е странно при толкова много информация за режима в сайта взоната, толкова много рецепти,съвети и опит ,които потребители на групата във фейсбук споделят ,някой зорлем да се бута да плаща за нещо,което дори не е коректно преписано от режима.
В началото като тръгвах в Зоната ,започнах да следя едно момиче във фейсбук, което се храни основно в зелена зона и ще споделя резултати на 60-90-120 дни. Аз ходя из всички зони и не ми представляват интерес самото й хранене,по-скоро ми беше любопитно какви резултати ще постигне само на зелена зона за толкова  дълъг период. Скоро ми излезе пост,че прави платен достъпа до нейните снимки и това ,което споделя. И докато Катина поне си е направила труда с някакви рецепти,чинийките на това момиче се състоят от някоя зелена салата,риба,тричени  блатчета и нахут/боб или плодове. Та под въпросната публикация сума народ питат как стана записването и плащането, явно изобщо без грам мисъл за какво точно ще плащат - за рецепти печена риба и зелена салата Joy е при толкова загубен народ готов да плаща за едно нищо, как няма да излизат всеки ден нови " специалисти" да пишат книжки с рецепти Grinning

Общи условия

Активация на акаунт