ЗОНАТА и ние - тема 17

• 22 580
  • 530
  •   1
Отговори
# 345
Веднъж взех , наистина е с малко мазнини сравнени с обикновения кашкавал, обаче не ми хареса.

# 346
  • Chicago/Varna
Това с намаляване на въглехидратите, някаква схема за излизане от плато ли е? Помня бях чела някъде,че когато е за излизане от плато имаше нещо с въглехидратите, но не съм сигурна Rolling Eyes
Тук е инфото за платото Simple Smile Прости стъпки за преодоляване на платото в Зоната

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 22:30 от Emigrantка

# 347
  • Chicago/Varna
Здравейте момичета. Ще направя опит със Зоната след неуспешно сваляне на килограми с нисковъглехидратен режим и диагноза инсулинова резистентност. Вече окончателно сменям посоката, след като 1 месец гладувах с диетата на АУ и качих 4 кг. Поръчах си 2 книги на Катина, защото трябва да започна от някъде, а всичко ми се струва много сложно.
От написаното разбирам, че правиш първи стъпки в зоната. Мога ли да те помоля да прочетеш статията в сайта за зоната, ще ти дам линка, и ако може да споделиш кой абзац или кое изречение не рабираш или те обърква при първи прочит, като начинаеща. В книгите на Катина има много неточности и като за начало ти препоръчвам книгите на Проф.  Сиърс, които са преведени на Български. Там е истинската информация
Това е статията:   Влез в зоната
Много ще съм ти благодарна, защото така ще мога да редактирам написаното или да допълня нещо. По-този начин информацията става още по-достъпна и полезна за всички начинещи. Flowers Four Leaf Clover

# 348
Благодаря ти за линка. Чела съм го няколко пъти и отново го прочетох. В началото е нормално да е трудно. В забързаното ежедневие и безбройните задачи тези сметки ми дойдоха в повече, но малко по-малко свикнах. В момента най-трудно ми е с готвените храни. Готвя за семейство от 3ма и за това спрях да ям готвено, а си правя сглобени порции само за мен с таблицата, а за останалите готвя. Всичко в сайта на Зоната е написано много добре и разбираемо, но Катина е тази, която ме мотивира да не се откажа, с книгите си, с видеата и страницата и, защото при нея има едно разбиране към личността. Хора като мен например, които приемат нещата като лична битка, едно парче козунак на Велик ден би ги отказало от Зоната. Биха се сметнали за провалили се. Катина дава едни друг поглед над нещата, подкрепя те, че всяко начало е трудно и, че малките грешки не са причина да не започнем отново. Има огромна психологическа подкрепа там и е по-различно от това да знаеш как да подредиш храненето си и да следваш таблица. Радвам се, че прочетох книгите и за да продължа да разбирам Зоната. Следващата ми книга ще е на д-р.Бари Сайръс.
Благодаря ви за огромния труд за да го има този така полезен сайт. Ползвам вашата таблица и калкулатори и ежедневно препрочитам различни раздели.

# 349
  • Chicago/Varna
... Всичко в сайта на Зоната е написано много добре и разбираемо, но Катина е тази, която ме мотивира да не се откажа, с книгите си, с видеата и страницата и, защото при нея има едно разбиране към личността. Хора като мен например, които приемат нещата като лична битка, едно парче козунак на Велик ден би ги отказало от Зоната. Биха се сметнали за провалили се. Катина дава едни друг поглед над нещата, подкрепя те, че всяко начало е трудно и, че малките грешки не са причина да не започнем отново. Има огромна психологическа подкрепа там и е по-различно от това да знаеш как да подредиш храненето си и да следваш таблица. Радвам се, че прочетох книгите и за да продължа да разбирам Зоната. Следващата ми книга ще е на д-р.Бари Сайръс.
Благодаря ви за огромния труд за да го има този така полезен сайт. Ползвам вашата таблица и калкулатори и ежедневно препрочитам различни раздели.

Благодаря за милите думи, и да разбира се, добре е да се запознаваш с различните източници  за да можеш да усетиш кое е твоето. Ако усетиш, че нещо ти помага да го разбереш по-добре, дръж го. Просто от към научната гледна точка и точностите е добре да ги черпиш от оригинала, защото при Катина се е получило малко развален телефон в опита си да привлече повече клиенти с лесни, но често срещани неточни рецепти Simple Smile

И от многото години опит в Зоната и наблюдаване на стотици зонуващи, извода, до който стигнах е, че по-големия процент от резултатите идва от промяната в мисленето на зонуващите. И за тези, които обичат да четат или да слушат книги, бих ви препоръчала книгите на Др. Джо Диспенза "Разчупете навика да бъдете себе си" и "Свръхественият човек" (има ги и в Сторитела аудио вариант) Ако се комбинират Проф. Сиърс и Д-р Джо Диспенза, и се получават някакви мощни чудеса Flowers Hibiscus

# 350
Супер! Веднага ще ги потърся в хартиен вариант!

# 351
Пипииииииииииии HugHeart
А каква емоционална и психическа подкрепа имаше, когато беше активен форумът на сайта......

# 352
И аз искам да благодаря за сайта и на хората зад него 🤗.Споделяла съм,че първо изчетох всичко там,включително книгите.Взех да осмислям нещата и заместих закуската си,а след 2 седмици минах изцяло в зоната.Кога минаха година и половина не знам,но това е моят режим на хранене,радвам се че го открих 😊.

# 353
  • Chicago/Varna
Пипииииииииииии HugHeart
А каква емоционална и психическа подкрепа имаше, когато беше активен форумът на сайта......
Ехаа, не може да се скрие човек Smiley
Но, тези хубави времена във форума на сайта са просто безценни. Наистина имаше много подкрепа, много ръчкане (особено в състезанията) и разбира се много позитивна обстановка.
Само като се замисля, преди да цъфнат всички фрупи във фейсбук, единственото активно място място беше във форума на сайта и лека и оскъдна активност тук в бгмама. И все още твърдя, че информацията във форума е много полезна и с много психологическа нотка, която вече е преписана в доста книги с цел бизнес Simple Smile Но, нека да има радост за всички Purple Heart

Бях си направила една таблица за себе си първо, после я публикувах тук в Бг мама, обаче имаше толкова много информация в книгите на Професора, които ги нямаше в БГ по време оно, че исках да я споделя с всички и така се наложи да направя моя "тетрадка" със записки, и то пък без да искам взе, че стана цял сайт за благото на народа Innocent ...малии, преди коло века беше това Mask

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 20:16 от Emigrantка

# 354
Здравейте, да ви помоля да ми помогнете със сметката за 1 блок от това сирене :

Хранителна стойност в 100гр. / Референтни количества

Енергия : 252 kJ/ 60kCal                         /      8400kJ/ 2000 kCal

Мазнини : до 0,5 г                       /   70гр.

Въгл. :   1,5 гр.                              /   90 гр.

Протеин: 13,5 гр.                        /   50гр.

И другото, което ме притеснява е, че в сайта на продукта на таблицата за стойностите в 100гр. продукт на "Мазнини" пише стойност от 16гр.

# 355
Коя марка е сиренето?Аз освен Родопското чудо друго обезмаслено сирене не знам.Иначе е много лесно 700 делите на броя протеин в 100 грама,при вас 700:13,5=52 гр. за блок протеин.Добавяте си мазнини ако действително са 0.5 за 100 грама.

# 356
Това родопското чудо ли е ?
Ако е то и аз съм подозрителна заради различната информация  на кутията и сайта,та от него ползвам до макс 2 блока и  не удвоявам мазнините.
П.п. Лещичка,има много сирена с 0.5 масленост - Рафтис,Дряново и май Чифликъ беше от Т маркет. На тях пише с повишено водно съдържание ,но колкото и да съм пробвала са откровено гадни на вкус.

# 357
Да, то е, но в е някаква нова опаковка и е сякаш нова линия. И понеже не зная как се смята по етикет, реших да попитам, да си направя извод, дали е като предишната линия.
Обаче и мен ме притеснява, че в сайта си пише 16 гр. ... Ако е 16, по колко грама за блок?

# 358
Ако е 16,става 700:16=44 гр.
Аз не ям обезмаслени сирене и кашкавал,купуваме си от местна мандра,просто хапвам рядко и не добавям мазнини и затова не ги знам.Иначе съм опитвала в началото,ами на тебешир ми приличат,ще ме извиняват феновете им.

# 359
Благодаря ти, Лещичка Heart 44гр. и пак за протеин го броя?
Иначе вкусът му е чудесен, но жалко за това подвеждане на потребителя с различни стойности.
Понеже настана някакво масово купуване и те му и вдигнаха цената от 8лв. на 11 лв. ...

Общи условия

Активация на акаунт