ЗОНАТА и ние - тема 17

• 22 600
  • 530
  •   1
Отговори
# 285
Как сте днес зонки,какво ви е менюто?Мен ми се дояде сладко,намерих едни череши във фризера и набързо ги оползвотворих.Добре се получи,допада ми,ще видим децата дали ще го харесат довечера.
Скрит текст:
10 ББ черешов сладкиш,формата ми е правоъгълна.
2БП яйца 2 бр.
4БП протеин изолат 28 гр.
4БП скир 260 гр.
7БВ овесени ядки 98 гр.
3БВ череши 165гр.
4БМ бадеми 12 бр.
14БМ шоколад 70% 42 гр. (+8 блока мазнина за обезмаслените скир и протеин)
Смесвам всичко без черешите и шоколада,в булета да стане хомогенно и добавям половин пакет бакпулвер с две супени лъжици кисело мляко.Оставям половин час да набъбне сместта,ако ви се получи рядка,може малко хуск.Изливам половината във формата,моята е силиконова и не залепва и не я мажа с нищо,слагам нарязаните череши с малко стевия,че от замразяването бая сок пуснаха и са си загубили част от сладостта и покривам с останалата плънка.Пекох 25 минути на 160 градуса с вентилатор на фрайера и като изстина хубаво го намазах сладкиша с разтопения шоколад.
Това на снимката е блок и половина.

# 286
Ехаа, Лещи Heart EyesHeart Eyes Супер е станало!

Днес хапвам: Кис. мляко + лешников тахан + ягоди и банан.
Сега се заканвам на едни пуширани яйца, като ще си спретна цели 5 блока... яйца+кис. мляко + сирене родопско чудо, мазнината леко ще я "пръжна" с лют пипер, въглехидратите ще са банани и хляб "вита" 2 флийки.

# 287
  • Пловдив
Аз сутринта бях на 2 филийки с пастет от 1 яйце, 20г авокадо и резенче домат.
На обяд бях около Зоната, че имаме рожденник и софрата беше яка Simple Smile

# 288
Аз забравих да си кажа менюто 🤣.
Бързах днеска и сутринта бях на филия живена зелена (1,5 БВМ) + пуешко филе отгоре 🫣.
На обяд зеленчуци на пара със зехтин,нахут на жар и пилешки хапки имах от снощи.И едно парче от черешовия сладкиш.
Вечерята още я мисля 🫣

# 289
Аз днес за закуска скир с боровинки и сусамов тахан.
За обяд скумрия и зелена салата със зехтин, зелен лук и репички.
Вечеря зелена салата със сушени домати, варени белтъци и чаша вино.

Правя си често и тънък блат във фурната запечен на хартия 6 блока от кисело мляко, овесени трици, обезмаслена моцарела и яйце, поръсвам със сусам. Чудесна закуска се получава. Бърза и лесна, с повече не ми се занимава.

# 290
Вчера си правих  овесени кексчета с праз и сирене. Днес за обяд хапнах от тях с един голям таратор, за вечеря скумрия с гриловани тиквички. Тиквичките ги овкусих с балсамико, чесън и копър и ми бяха толкова вкусни,че съжалих че опекох само 2 блока Grinning
За утре съм планирала баница с пълнозърнеста тортила вместо кори за баница ,а протеина за основните хранения ще е пилешко филе

# 291
Зонки, вие по колко блокчета хапване дневно?
Напоследък на мене и 6 блока са ми много....

# 292
Аз ям различно понякога трудно стигам 10,понякога около цикъл ми се яде повече и ям 12. Честно казано често дори не ги броя ,защото когато е балансирано не виждам проблем 1-2 блока в повече.
6 блока са прекалено малко според мен, ако самото количество ти идва в повече , заложи на по-необемни въглехидрати или нещо в оранжева/червена зона

# 293
  • Бургас
Направи ви се чудя!Или аз съм изключение.Вече две години съм в зоната и никога не са ми стигали 12 блока.Движа се всеки ден умерено,но имам дни  и със засилена физ.активност.От 92кг.за година свалих 15кг.Почти не съм нарушавала ,но хапвам повече  и там ми е проблема.В един момент поради здравословни причини трябваше да приемам витамини от групата В и тогава си върнах 5кг.Мислех си ,че не балансирам правилно,но дори и когато хапвам сготвено стриктно зоново по грамажи няма разлика.Малко са свалените кг.,но и на това съм доволна предвид  ,че не гладувам.Да си кажа честно-най-ми е добре с 13-15 бл.Приемам доста хр. добавки и колаген.Вероятно ми повишават значително апетита.

# 294
Мале шест блока,това е много малко,ще си прецакаш метаболизма и щитовидната жлеза.Залагай на червени/оранжеви нутриенти ако обема ти е непосилен,живо гладуване си е за мен 🫣.
Аз съм на 12 блока,казвала съм и преди има дни и по 13-14 ям има дни и с девет като са болни децата и не ми е до нищо от притеснения.Но 90% съм на 12 блока,тренирам по 2-3-4 часа в домашна обстановка седмично.
Черешовият сладкиш вече е в историята,даже и мъжа ми го хареса,а той е предубеден към зоната 🤣.

# 295
Аз съм на 10 блока. Сутрин и следобед по два, обяд и вечер по три. Пробвала съм да ям по 11, но ми идват в повече. Често нарушавам диетата с бонбон или почерпка на колеги.

# 296
  • Сливен
Аз съм между 11 и 12 блока.

# 297
  • Пловдив
2-3-4 часа тренировки???

# 298
Здравейте момичета. Ще направя опит със Зоната след неуспешно сваляне на килограми с нисковъглехидратен режим и диагноза инсулинова резистентност. Вече окончателно сменям посоката, след като 1 месец гладувах с диетата на АУ и качих 4 кг. Поръчах си 2 книги на Катина, защото трябва да започна от някъде, а всичко ми се струва много сложно.

# 299
ЗЛОДЕИДА, успех! Аз след  смяна на диети и калориен дефицит стигнах до Зоната, и мога да кажа че това е единственото което работи. Няма нищо сложно за изчисление, важното е да схванеш принципа. Спазването е лесно и вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт