ЗОНАТА и ние - тема 17

• 22 558
  • 530
  •   2
Отговори
# 405
Аз не пия,но от четенето в сайта знам,че чисто кафе и чай може да се пие в умерени количества,без да се брои.
Тези капсули и всякакви разтворими кафета са чиста химия,истинското кафе си е прясно смляно от зърна.

# 406
Добре, а кафето брои ли се? И какво кафе да пием за да сме в Зоната?
Не се брои ако е чисто без захар и мляко.

# 407
Аз го пия с около 50мл пр.мляко и не го броя защото млякото е балансиран продукт. Пък и дори при 3 кафета дневно не става цял блок

# 408
Аз понякога като съм в движение и нямам време да ям, а ми е време, пия едно капучино с мляко с мазнина над 2 процента и ям след 2 часа най-малко.

# 409
Аз също, когато капучиното съдържа само кафе и мляко не е никакъв проблем. Лошото на тези капсули е че имат всякакви боклуци вътре за да направят напитката по-плътна и вкусна. Ние имаме и такава машина вкъщи и съм търсила какви ли не капсули тип лате и капучино ,но повечето съдържат захар или глюкозен сироп. В крайна сметка се отказах и като искам капучино си разпенвам обикновено мляко ,а в него си пускам една капсула еспресо.

# 410
Да попитам за хляб "вита" серия фитнес, въглехидратите на 100 гр. са двойно по-малко, т.е. грамажа за 1 блок ще се умножи по 2?

# 411
Вита и Бонус не харесвам, та не знам,но аз лично не съм виждала  хляб 40+ грама за блок. Най-лесно е да си сметнете по етикет -  900 делите на стойността дадена за въглехидрати

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 14:25 от Leona_

# 412
На мен хляба "Вита" ми е удобен, ползвам го само като трябва да набавя някакъв въглехидрат в малко количество.

Хранителната стойност на серията "Вита-фитнес" :

Протеин: 21гр.

Мазнини: 8,7гр.

Въглехидрати: 18гр.

Искам да попитам за "Лионска наденица", принципно избягвам такива продукти,но по изключение,  ето стойностите по етикет : Хранителна стойност за 100 г продукт: Енергийна стойност: 951 kJ / 229 kcal; Мазнини: 19 г, от които наситени мастни киселини 9.2 г; Въглехидрати: 5.2 г, от които захари: 0.7 г; Белтъци: 9.3 г; Сол: 1.9 г.

Колко е един блок и протеин ли да го броя ?

# 413
Този хляб е предполагам от тези така наречени протеинови, които не са особено подходящи за нашия режим. За въглехидрат излиза голямо количество, съответно нарушават баланса с протеина ,а и мазнините им са прекалено много. Избягвай такива протеинови хлябове, защото реално няма смисъл от тези смесени продукти , заради протеина в тях, трябва да намалиш от нормалния протеин, който ти се полага.
Относно лионската наденица е по-добре вместо нея да хапнеш кашкавал,в който има 2 пъти повече протеин, а мазнините са същите. Излиза около 75 гр за БП,в който има към 9БМ. Това няма балансиране дори за 1 блок ,а какво остава за хранене 3 блока от него. Затова аз когато реша, че ми се яде нещо боклучаво просто си го хапвам защото хора сме - не роботи и на всеки му се прияжда нещо вредно, но го считам за незоново ,а от следващото хранене вече нещо нормално. Съвета ми е ако си решила да спазваш зоната дългосрочно ,да  изключиш напълно подобни преработени храни с неизвестно съдържание поне първоначално. След първите месец-два  "чисто" хранене после дори не ти се поглеждат и не са ти вкусни. Моето дете много обича салам Камчия на Кен и често иска, преди и аз обичах,но наскоро опитах едни 10 грама и изненада. Очаквах че ще ми е много вкусно защото от 6-7 месеца не съм яла,нищо подобно - буквално си ми беше гаден.

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 07:51 от Leona_

# 414
Благодаря ти, Leona_ за търпението и информацията Yellow Heart
Наистина, доста неуместен продукт, ще го избягвам.

# 415
Зоната е страхотна диета, но без физическа активност не става. Ходене пеш по над 10000 крачки на ден са задължителни. Всеки ден. Без изключение, за да се изгарят калориите. Хората, които работят на компютър, може в обедната почивка да го правят вместо да седят на работното място. Действа ободряващо и освежаващо.

# 416
Зоната е страхотна диета, но без физическа активност не става. Ходене пеш по над 10000 крачки на ден са задължителни. Всеки ден.

По колко блока се храните при такава активност?

# 417
Аз в началото броях за 2 блока,но за по-сигурно теглих и смятах по етикет защото така е най-точно.  След няколко тегления разбрах, че всяка филийка е различна и варират от 1.2-1.7БВ.
Сега като си купя хляб смятам само веднъж  колко гр са ми за 1бв и понеже ям рядко си го разпределям по няколко  филийки в пликове във фризера,а на всяко пликче лепя етикетче с грамажа колко гр ми е за блок. Когато реша да ям си взимам колкото филийки съм решила ,тегля си ги и ги разделям на цифрата, която ми е излязла за блок ,така знам точно колко блока са ми филийките
Колко грама е един блок от Вита класик?

На 100гр:
Белтък : 9гр.
Мазнини : 1, 4гр.
Вгл.: 39 гр.

Аз две филийки от този хляб ги броя за 3 БВ.

Но хлапето започна да ми налазва филийките и като си направя обяд с този хляб никога не знам колко съм изяла. От тази гризне, от онази гризне. Точно си направя блоковете и ми чопне по нещо и айде пак ходи тегли и смятай. Laughing

# 418
Вкъщи с всичко е така,детето редовно си чопва по нещо,което тъкмо съм си претеглила и реално ям на око щото почти никога не знам колко точно си е откраднал Joy  той си е злояд и яде почти нищо, но колкото да ми развали баланса Joy харесват му най-вече сладки и солени кексове, затова вече започнах да ги правя в двойни дози,че и мъжа ми си взима за работа. За вечерния блок често си правя скир с ягоди и тахан,но  след като няколко пъти детето ми  изяжда половината, просто започнах и на него да правя предварително за да си има десерт след вечеря.

# 419
  • с трима мъже :)
Здравейте!
Влязох в тази тема, за да ви разкажа някои неща, да попитам още милиони, но все още чета и разбрах, че Емигрантка е направила сайт с инфо. Може ли линк към него, преди да започна да питам, моля ви?
Редакция: намерих го напред в постовете

Иначе...
Моя приятелка отслабна доста , хранейки се по Зоната. Препоръча ми я горещо и ми подари и книгата на Катина.
Това е единственото, което имам у нас. Чета и нея, чета и в нета, и в крайна сметка се получи обратен ефект: изнервих се много, отказах се.
Днес пак се навих и си казах, че ако НЕ вляза в БГ МАМА за съпорт, никога няма да се получат нещата Simple Smile .
Преди да ви питам каквото и да е, искам първо да прочета сайта на емигрантка Simple Smile .

И понеже много искам да помогна и аз (защото тепърва ще искам помощ от вас) , тук  това мога аз да го направя:

Няма ли начин да снимате рецептите на Катина  и да ги качите тук във форума  и ние, които нямаме книгите да се възползваме ..Благодаря предварително.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 15:16 от galaBG

Общи условия

Активация на акаунт