ЗОНАТА и ние - тема 17

• 22 574
  • 530
  •   1
Отговори
# 420
Аз идвам с въпрос към "старите кучета" с  опит. Започнах зоната зимата когато така или иначе няма изобилие от плодове и зеленчуци, но сега това предстои и се питам някой дали не си прави нещо като зимнина и ако да,то какво си приготвяте?
Като начало преди няколко дни си направих желе от ягоди, което се получи страшно вкусно и ароматно. Смятам да пробвам и компот с подсладител, който не мога да измисля как ще смятам обаче Joy
Есента ще си замразя и печени чушки, но за друго не се сещам Rolling Eyes

# 421
  • София
Освен чушки замразявам боровинки, малини и вишни/череши за допълване към закуска.

Мислех да правя и сушени домати и дори си купих дехидрататор, но ще го продам, понеже ме напусна ентусиазмът Simple Smile.

Взех си трилитров буркан, в който може да се прави нарязано кисело зеле и смятам да го пробвам наесен.

# 422
Аз домати имам домашни сушени от миналата  есен,но са със зехтин и от както съм на зоната само ги гледам жално, защото не знам как да си ги сметна Rolling Eyes
Подсещаш ме обаче ,че мога в дехидрататора да си суша плодове и да си ги ползвам в кексове и сладкиши.

# 423
Ние сме с двор и си гледаме и правим кисели краставички,домати в буркан и печени чушки във фризера или с аспирин в буркани.От плодовете си правя сладко от ягоди и малини,само с вода и стевия малко.Теглиш преди направата и после след и си знаеш кое гд колко е.Само да кажа че киселите краставички си вкисват без проблем и без захар.Общо взето в групата има всякакви рецепти за зимнина,виж с търсачката.
Хапвай спокойно сушените домати щом са със зехтин,просто не добавяй друга мазнина и гледай да е обезмаслен протеина.Аз примерно обичам сушени домати с моцарела и маслини.

# 424
А за киселите краставички само сол ,оцет и подправки ли слагаш и се заваряват както обикновените?

# 425
  • Пловдив
Със зоната не отслабнах изобщо, нерви, смятане, теглене и..... накрая се оказа, че това, което съм яла изобщо не е трябвало да го ям. Един Вега тест, и менюто от него, спадна 10 кг от теглото ми. Само безглутеновата диета е минус 5 кг. Няма такъв стрес с това мерене и теглене, и смятане. Честно, аз загубих съня си да броя, да смятам и да правя списъци за пазаруване и..... качих килограми само от стрес. И нищо не ми беше вкусно.

# 426
Да,стандартната технология,просто без захар.

# 427
Лещичка, благодаря, със сигурност ще си направя тази година.
Dazel, като изключим  факта,че идеята на зоната е съвсем различна и свалените килограми са просто допълнителен бонус,аз досега не съм чувала човек да не свали ,ако е смятал всичко точно. Има хора,които не свалят защото оплитат конците с мазнините или други ,които решават ,че ще се хранят в червена зона,но щом е балансирано се надяват да свалят,което логично е почти невъзможно да стане. И не на последно място трябва постоянство, това не е режим от типа с глад за 2 седмици да свалиш много килограми. Някъде бях чела,че са необходими 2-3 месеца за да влезеш в зоната  съответно няма как и да се постигат бързи резултати.

# 428
На мен целта ми е да не умирам от глад и да не ми прилошава, ако сваля ще е бонус, поне не качвам кг.

# 429
Със зоната не отслабнах изобщо, нерви, смятане, теглене и..... накрая се оказа, че това, което съм яла изобщо не е трябвало да го ям. Един Вега тест, и менюто от него, спадна 10 кг от теглото ми. Само безглутеновата диета е минус 5 кг. Няма такъв стрес с това мерене и теглене, и смятане. Честно, аз загубих съня си да броя, да смятам и да правя списъци за пазаруване и..... качих килограми само от стрес. И нищо не ми беше вкусно.
Защо се е оказало, че това, което сте яла не е трябвало?
Навярно имате някакви биологични особености и податливост към непоносимости, които масово хората нямат?
Зонатра не е диета, а режим структориран от биохимик ( на база много изследвания и дългогодишен научен труд). Ако не е паснал на вас, то вие имате някакви особености, които не са ординерни. А за качването на килограми от стрес, защото трябва да мерите не ми се коментира.

Когато ядете цяло яйце, добавяте ли мазнини или заради жълтъка - не?

Колко е 1бв от бира с хранителна стойност за въглехидрати на 100мл. 3.1 гр?

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 20:17 от *Sugar*

# 430
Аз правя за зимата домати в буркани, чушки, кьополу, замразявам, много горски плодове, ягоди, боровинки, малини, пекани чушки цели, нарязани, пюрирани на кубчета, много се ядат вкъщи. Кисели краставици не правя, но чушки във всякакви варианти. Също и сурови замразявам нарязани на кубчета за миш маш.

# 431
  • Сливен
Момичета как процедирате с омегата,като се пие 3 месеца правите ли почивка?

# 432
Аз не правя. Давам и на детето и от там знам, че може без почивка.

# 433
Понякога правя принудителна почивка,ако забравя да си поръчам навреме от iherb. Понеже поръчвам по 4-5 опаковки да имам за по-дълго време, се е случвало и да не се усетя ,че свършва за да поръчам. Чисто физически не съм забелязала разлика с омега и без и смятам, че седмица-две без не е голям проблем.

# 434
Кисело мляко от 2% като балансиран продукт ли се брои?

Общи условия

Активация на акаунт