ЗОНАТА и ние - тема 17

  • 22 551
  • 530
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 2 557
Аз хляб не ям от години. Но преди месеци си взех от кето хляба на Симид и за моя вкус е доста задоволителен, и го ползвам от време на време за разнообразие. Но минава по-скоро за мазнина и протеин, ако искате да се балансира зоново. Мек е като гъба, но си слагам шунка и домат и сандвичът ми е готов.

# 391
  • Мнения: 538
Здравейте. Днес трябваше да пътувам и реших да сметна колко блока е една филийка от хляб "Вита". Ползвах калкулатора за смятане по етикет и ако правилно съм сметнала за една филия са: 0.53 БМ, 1.60 БВ, 0.46 БП. Правилно ли направих, като допълних блоковете с продукти за ПВМ или трябва да се има предвид, че в хляба има и други хранителни стойности?

# 392
  • Мнения: 2 831
В зоната растителни протеини освен ако не са соя и грах не броим. А за мазнините са половин блок защото повечето такива хлябове са със семена слънчоглед или тиквени семки ,които пък не са много ок за режима. За да можете да си добавате повече полезни мазнини  потърсете хляб без семена

# 393
  • Мнения: 1 150
Аз броя 1 филийка от хляб "Вика-класик" като един блок въглехидрат... Във фб в групите така го водят и съм го "попила". Как трябва да го броя?

# 394
  • Мнения: 10 656
Аз броя 1 филийка от хляб "Вика-класик" като един блок въглехидрат... Във фб в групите така го водят и съм го "попила". Как трябва да го броя?
Аз го броя 2 блока въглехидрат.

# 395
  • Мнения: 2 831
Аз в началото броях за 2 блока,но за по-сигурно теглих и смятах по етикет защото така е най-точно.  След няколко тегления разбрах, че всяка филийка е различна и варират от 1.2-1.7БВ.
Сега като си купя хляб смятам само веднъж  колко гр са ми за 1бв и понеже ям рядко си го разпределям по няколко  филийки в пликове във фризера,а на всяко пликче лепя етикетче с грамажа колко гр ми е за блок. Когато реша да ям си взимам колкото филийки съм решила ,тегля си ги и ги разделям на цифрата, която ми е излязла за блок ,така знам точно колко блока са ми филийките

# 396
  • Мнения: 2 831
Не е като кашкавал, но и като сирене не е. Честно казано на нищо друго не мога да определя Grinning още като започнах зоната и заредих 2-3   броя точно с идеята да го слагам на пица и сандвичи защото и на мен ми приличаше на кашкавал. Но  не се разтича и запича като кашкавал ,лично на мен ми е безвкусно съответно с мъка изразходвах каквото бях взела и повече не купих . На други хора им харесва, та опитайте с едно за проба да видите дали ще ви пасне

# 397
  • Мнения: 1 150
Аз в началото броях за 2 блока,но за по-сигурно теглих и смятах по етикет защото така е най-точно.  След няколко тегления разбрах, че всяка филийка е различна и варират от 1.2-1.7БВ.
Сега като си купя хляб смятам само веднъж  колко гр са ми за 1бв и понеже ям рядко си го разпределям по няколко  филийки в пликове във фризера,а на всяко пликче лепя етикетче с грамажа колко гр ми е за блок. Когато реша да ям си взимам колкото филийки съм решила ,тегля си ги и ги разделям на цифрата, която ми е излязла за блок ,така знам точно колко блока са ми филийките
Колко грама е един блок от Вита класик?

На 100гр:
Белтък : 9гр.
Мазнини : 1, 4гр.
Вгл.: 39 гр.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 03:18 от *Sugar*

# 398
  • Мнения: 2 831
23 гр за 1 БВ

# 399
  • Мнения: 1 150
Благодаря Heart

# 400
  • Пловдив
  • Мнения: 44 254
Имам 2 белтъка, сетих се за овесен блат. Рецептя някой да има? То май само трици и водичка или...?

# 401
  • Мнения: 538
Имам 2 белтъка, сетих се за овесен блат. Рецептя някой да има? То май само трици и водичка или...?
По тази правя аз
За 6 БВ
114гр. трици
1 белтък
2 с.л. кис.мляко Верея 0.1% + сода
около 100 мл.вода
сол и подправки на вкус

# 402
  • Мнения: 9 716
Здравейте!
Някой знае ли като как се брои едно капучино от капсули на Долче Густо?
Уж се бях научила да пресмятам по етикет, но нещо не се справих.


Опитвам се да се завърна към Зоната. От днес.
Преди година имах известен лек успех, докато не започнах да я карам на око, нещата се стопираха и аз се отказах. Междувременно ми установиха инсулинова резистентност.
Сега съм решила да пробвам пак, но искам да съм наистина стриктна и да се придържам към зелената зона.

Свикнала съм сутрин в работата да пия капучино от капсули на Долче Густо. Ако има начин да го изравня с блоковете на закуската. Ако трябва, ще се откажа от него.....

# 403
  • Мнения: 2 831
Това е супер далеч от зоната с толкова мазнини, а вероятно и захар.
Ако ти се пие си го пийни, но ако смяташ да е за редовна употреба изобщо не е ок. Идеята на режима е да приемаме възможно най-чиста храна, а това без да му знам съдържанието съм убедена,че не е такова.

# 404
  • Мнения: 5 727
Добре, а кафето брои ли се? И какво кафе да пием за да сме в Зоната?

Общи условия

Активация на акаунт