ЗОНАТА и ние - тема 17

• 22 549
  • 530
  •   1
Отговори
# 465
Аз хляб не ям от години. Но преди месеци си взех от кето хляба на Симид и за моя вкус е доста задоволителен, и го ползвам от време на време за разнообразие. Но минава по-скоро за мазнина и протеин, ако искате да се балансира зоново. Мек е като гъба, но си слагам шунка и домат и сандвичът ми е готов.
Да, чудесен е този хляб. По принцип всичко което е мазнина и в този ред на мисли ми е трудно да го балансирам по отношение на въглехидрата, когато правя сандвич. Затова наблягам на хляба, който е носител на въглехидрат. Правя си го сама в хлебопекарната.

# 466
  • София
След вчерашните сметки сутринта закусих следния шейк:
90 г йогурт Пилос 10% масленост - 0,5 БПВ, 6БМ
21 г протеин - 2,75 БП
100 г банан - 2,5БВ

Протеинът е малко повече, но карай. Целта беше да изравня мазнините. Такова мляко имам. Бананът не е много ОК, но с колит не зная сутрин как ще ми подейства друг плод + мляко.

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 18:13 от Cuckoo

# 467
Сиско, по принцип не е добре на едно хранене да имаш 2бв плод,ако искаш (и ти понася ) можеш да замениш 1 бв банан с 1бв например овесени ядки.
Аз много обичам всякакви плодове и общо взето ми е мъка да ги ограничавам до 2 блока дневно ,но "старите кучета" в зоната така са ми казвали и гледам да го изпълнявам.

# 468
  • София
А, аз хич не съм по плодовете, но ми се намираха вкъщи.

# 469
Никога не съм спазвала до 2 блока плодове и това не е било проблем .Може би,ако има здравословен проблем поне в началото е добре да сме стриктни.

# 470
Сиско, по принцип не е добре на едно хранене да имаш 2бв плод,ако искаш (и ти понася ) можеш да замениш 1 бв банан с 1бв например овесени ядки.
Аз много обичам всякакви плодове и общо взето ми е мъка да ги ограничавам до 2 блока дневно ,но "старите кучета" в зоната така са ми казвали и гледам да го изпълнявам.
Това не е достоверна информация.
Писах мейл на екипа на д-р Сиърс и ми обясниха, че и 8 блока на ден могат да бъдат от плодове. Изисква се правилното балансиране. Зоната не е ограничение, а правилно съчетание.

# 471
Послушах го и от Януари съм си старото човече-без неразположения,с цикъл, точен като часовник,кипяща от енергия,раздаваща се в залата по кросфит и засрамваща доста по-младите от мен(на 49 години съм Wink )
Така че...това е моето Нещо!
Дано на всички действа така,както на мен! Heart

Колко често тренираш и по колко блока се храниш? Как ти се отразява на тялото?

# 472
Послушах го и от Януари съм си старото човече-без неразположения,с цикъл, точен като часовник,кипяща от енергия,раздаваща се в залата по кросфит и засрамваща доста по-младите от мен(на 49 години съм Wink )
Така че...това е моето Нещо!
Дано на всички действа така,както на мен! Heart

Колко често тренираш и по колко блока се храниш? Как ти се отразява на тялото?
Тренирам 5 дни седмично и се храня с 14-15 блока.И до 17 съм стигала-слушам тялото си.Но падна ли под тези блокове почвам да ''изсъхвам'',както се изразява синът ми.

# 473
Нова съм в темата и правя първи стъпки в зоновото хранене. Как си набавяте витамин В12? Консумирате ли жълтъци, телешко, черен дроб? Срещам противоречиви мнения и предпочитам да питам опитните тук.

# 474
  • София
Защо се притесняваш точно за витамин Б12? При пълноценно хранене рядко се проявява дефицит, освен ако организмът няма физиологичен проблем с усвояването му от храната.
Никога не съм яла дреболии, дори и преди Зоната, а витамин Б12 обикновено ми е в горната половина на референтните граници. Храня се с много млечни; месо-  телешко и по-рядко пилешко; старая се поне веднъж седмично да ям риба и/или морски дарове; жълтъци много рядко, макар че страшно обичам.
Като цяло Зоната е балансиран режим и ако не поддържаш някакви неразумно ниски блокове, не би трябвало да се появят дефицити  Hands V

# 475
Момичета, от кой сайт си поръчвате протеин? Доста скъпо ми идва от физически магазин.

# 476
Последно поръчвах от сила.бг  ,но просто защото не ми се обикаляше по физическите магазини пък и там намерих протеин какъвто  търся със стевия,а не с гадни подсладители. По спомен платих около 80 лв за 900гр .  Дали онлайн или не,цената на хубав протеин  е малко трудна за преглъщане, но пък една кутия я ползвам с месеци,та се примирявам Grinning
Ако не държиш да е млечен протеин,знам че много момичета в зоната си купуват грахов или соев протеин ,които мисля са на по-ниска цена.

# 477
  • София
Граховият не е подходящ, тъй като в Зоната растителните протеини не се броят (с изключение на соевия).
Може да погледнеш онлайн тук https://www.myprotein.bg/ , но ми се струва, че цените са височки в сравнение с английския магазин.
Иначе по принцип аз купувам Impact Whey Isolate, задължително без вкус, за да избегна подсладителите.

# 478
  • София
И на мен ми се сториха високи, плюс това нямаше БД.
Взех от реалния магазин на Сила.бг на Графа, имаше някакво намаление. 480 г за 38 лв. По-точно там го нямаше, но  ми предложиха да го поръчат от друг магазин и на другия ден си го взех. Е, подсладен е, обаче от неовкусеният имаше само 1 кг, а исках да пробвам.  Да е жив Copilot че ми го посочи като идея. Има и в е-маг, ако пазарувате оттам.
https://www.silabg.com/bg/39515-myprotein-impact-whey-isolate.html

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 15:43 от Cuckoo

# 479
Момичета, от 5 месец се храня по Зоната, знаете с доста прегрешения, но все пак основно си се придържам към правилата. Въпросът ми обаче е възможно ли е да ми закъснява цъкъла заради това?

Общи условия

Активация на акаунт