Сполучливи имитации на маркови парфюми - 60

• 41 554
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • София
От известно време съм спряла да си купувам оригинални парфюми, ядосах се на трайността им ама сестра ми ме изкуши и си купих: Ristretto Intense Café Montale. И пак греда, като аромат е супер, но откъм трайност 1-2 часа. Седи много прибран до кожата. В косата съвсем слабо се усеща също, на дрехи го няма никакъв. А аз свикнах с парфюмите от Гиза да влачат шлейф. Заг също добре се държат.
И да не е спам: Има ли добра имитация на Ristretto ? Иска ми се да ги сравня.

# 526
Здравейте, търся Xerjoff Lira. Имам от Мартинез, но не ми е траен. Някой поръчвал ли е от тук?
https://www.emag.bg/parfjum-l-atelier-erin-n4-xerjoff-lira-niche … 0n4/pd/D2KRWMYBM/
И ако някой може да ме ориентира за друга парфюмерия, в която мога да го намеря? Благодаря ви.

На Заг за мен е много добър Simple Smile Някои не го харесват, но на мен ми допада повече дори от оригинала.
Някой беше питал и за Womanity. На Заг е много добра и трайна

# 527
...Ristretto Intense Café Montale. И пак греда, като аромат е супер, но откъм трайност 1-2 часа. ..
Странно, моето е точно с монталска трайност,но е купувано преди 6-7 г. Любимото ми кафе:) Не съм виждала имитация негова,следя Simple Smile

# 528
  • Пловдив
На Martin Lion в момента разносвам Florabotanica, ами доста е траен, особено на дреха държи дни. За това време за мен е супер, усещам розата, а по принцип не обичам тази нотка, но не ми е дразнеща. Много цветен, зелен, тъкмо за пролет ми е. Получих днес пратка от Заг, поръчала бях 443 Pistachio Latte - за мен е интересен и необичаен аромат. Хем е свеж, хем аз усещам сапунената нотка, но ми харесва, хем вкусно мирише. Другият е 441 Vanilla 28 Kayali, пръснах малко, но ми се смесиха ароматите и ще го тествам самостоятелно. Засега ми е синтетична ванилия. На синовете ми взех 259 Terre D'Hermes Eau Intense Vetiver - писала съм и преди, едно към едно е с оригинала и 261 K by Dolce & Gabbana - много свеж, тийнът доста го хареса. Имам подарък мостри на 438 Guidance Amouage - имам и на Гиза, не е моят аромат. Ще го разменям явно. Мъчих се да го харесам, но не става. На мен ми мирише на загниващи есенни листа и компот от круши с алкохолна нотка. Другата мостра е 435 Megamare Orto Parisi, той ме заинтригува, но не си го представям на жена. Като цяло ми е малко "пластмасов". Ще го пробвам пак като не съм пръскала друго. И третият е 444 Ombré Leather, който си е миризма на кожа и нищо друго аз не усещам. Със сигурност не бих го носила.

# 529
Мда. И а, не я харесвам "Императрицата".
Нищо общо няма парфюмът с това, което уж трябва да е по нотки. Не долавям нито една.
Много известен парфюм, много харесван, но за мен не е нищо особено.
И е съвсем безинтересен и безличен, чиста плодова водичка. На някой пък може да любим.
На вкус и цветя няма приятели.
Днес едно момиче в училище ме пита какъв ми парфюма. Най-накрая! 🤣
Каза, че като съм минала покрай нея усетила много хубав аромат.
Оказа се, че девойчето се интересува от аромати. И си поговорихме.
Извадих го чантата,  показах, каза, че го знае.
Обясних й откъде да си го купи.
Каза, че си е купила сега Valentino Born in Roma (оригинал) и бил много хубав.
Едвам се сдържах да не й покажа и Карл Лагерфелд, защото тъкмо го бях взела от Еконт и ми беше стабилно опакован в чантата.
Момичето много хареса Кисмета. Даже ме помоли да го снима.

# 530
  • Варна

Много набързо, за да не ви отегчавам:
Първият Millennials - микс между Byredo Bal D`afrique със солидни нотки карамфил. Специфичен, плътен, много ми хареса, прилична трайност, но за по-зрели мъже. 8/10. Бих препоръчал.
Вторият Millennials Dinamico - Invictus, отново прилично траен. 7/10. Бих препоръчал
Третият Millennials Winner - някакво свежо ....... нищо. Малко флорален, малко цитрусов, под средно представяне. 3/10. Загуба на пари и време.....и надежди.
Ламборгини за първи път купувам, виждам че често имитират някакви хитови парфюми, но винаги с плачевна трайност. Но точно тези флакончета са мнооооого готини.
Бяха в пакет три х 40мл за под 20лв от Парфимо. Т.к. взех изгодно един тестер на Jimmy Choo за Любимата, та метнах и тези, за да оправдая транспорта.

# 531
...Ristretto Intense Café Montale. И пак греда, като аромат е супер, но откъм трайност 1-2 часа. ..
Странно, моето е точно с монталска трайност,но е купувано преди 6-7 г. Любимото ми кафе:) Не съм виждала имитация негова,следя Simple Smile
И моите Монтали от преди 5-6 г са със зверска трайност и шлейф,но и много ментета има на пазара вече🤔,затова оригинали само от Дъглас,Сефора,летищни шопове,сайтове на марката или оторизирани партньори или фирмени магазини.

# 532
Имам едно питане към старите парфюмани.
Преди време едно гадже имаше парфюм, който буквално харесвах повече от него. Всеки път се опитвах да стоя възможно най-близо. Не беше акватик, нито тежък мускус, само това помня. Казваше се Копакабана и беше нещо евтино от квартално магазинче. Годината ще да е била около 2003-та. Търсила съм го, но интернет знае за няколко Копакабани. Тази на Jean Marc не е. Този за който говоря беше унисекс. Шишето беше нещо черно по спомени и спокойно може да е била някоя имитация. Помните ли нещо подобно?

# 533
  • Deutschland
Името ми е много познато. Този? Бутилката не е точно черна, но

https://www.fragrantica.com/perfume/Cuba-Paris/Cuba-Copacabana-for-Men-19352.html

# 534
Не беше този със сигурност. Дизайнът беше доста изчистен.

Името ми е много познато. Този? Бутилката не е точно черна, но

https://www.fragrantica.com/perfume/Cuba-Paris/Cuba-Copacabana-for-Men-19352.html

# 535
  • Sofia
Който иска да купува Eclaire, сега е моментът - в ЕМАГ е на цена 61лв.

# 536
Отлично си спомням Копа Кабаната, но не намирам никъде снимки..

# 537
Малко още помислих над темата и Copacabana ми звучи като Dolce и Gabbana. Гледах гледах и е възможно да е копие на D&G pour homme. Утре ще ида в някой мол да тествам.

# 538
  • BG-DE
Да не е този 🙂

# 539
Не съм сигурна, но май прилича

Общи условия

Активация на акаунт