Сполучливи имитации на маркови парфюми - 60

• 41 407
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Да попитам господата, но и дамите тук.
Кои са парфюмите, за които най-много сте давали и съответно получавали комплименти.
Интересуват ме тези, за които мъже са правили комплименти на жени и жени, получавали комплименти от мъже.
Благодаря 😊, бях чела някъде, че мъжете много харесвали жената да ухае на парфюм с наличие на портокалов цвят.
Най-много комплименти съм получавала за парфюмите на Гиза 😁 От мъже за Honour 43 и Alien Goddess, a от жени за Делина.

# 721
Кои са парфюмите, за които най-много сте давали и съответно получавали комплименти.
Интересуват ме тези, за които мъже са правили комплименти на жени и жени, получавали комплименти от мъже.
Много комплименти съм получавала за Коко мадмоазел, Мон Герлен, Л'Инстант, Уоманити, Средиземноморските градини и ... Джордани голд на Орифлейм 😀
Бакарата беше обявен за оръжие за масово поразяване и единствено доброто възпитание беше спирачка да ми бъде забранено да го ползвам.

Търся добра алтернатива на Джордани голд. Това е любимият парфюм на майка ми и си е запазила няколко капки в шишето. Та много ми се иска да я зарадвам.

# 722
  • София
Джордани голд е много близък с 24 FAUBOURG HERMES. Затова реших да видя какво се предлага като аналог на HERMES. Попаднах на https://shobiperfumery.bg
Пробвали ли сте нещо от тези?

# 723
  • Варна
JFеnzi са пуснали вече Million Gold for Him и Million Gold for Her.
С Любимата тествахме мъжкия оригинал, тя много го мрази, а на мен някак ми допада, интересен ми е, различен от всичко, което вече имам. Ще си го взема тайно, шшшшшшш тихо, да не ме издадете, ей!

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 19:34 от D-frag12

# 724
Преди година съм писала за първата си поръчка
https://bg-mam.ma/p/1636146/47862501
от тогава имам още няколко и съм доволна.
Имам дълъг списък със желания , но цената на повечето е 15евро за 30мл и това ме спира леко Simple Smile

# 725
Да,15 евро за 30 мл бих дала само след тест,което е невъзможно с онлайн поръчка.Иначе и аз си харесах доста неща:).

# 726
От въпросната поръчка ми е nishane Hundred silence ways, който го отстрелях на сляпо.
Скоро към една поръчка , една дама ми изпрати отливка на Hundred silence ways X , веднага го разпознах заради шобито ( явно имитацията им е сполучлива ) .
При Х версията има кожа и е страхотен, много повече ми хареса от стандартния, но цената на оригинала ми идва в повече и се надявам някой да го копира.

# 727
Хаха, Penny, колко сме различни, на мен Кирке ми е любим, а този L'imperatrice тотално блудкав като аромат 🤣😂
Да попитам господата, но и дамите тук.
Благодаря 😊, бях чела някъде, че мъжете много харесвали жената да ухае на парфюм с наличие на портокалов цвят.
Категорично от мъже комплименти получавам за свежи, сочни и в същото време усещащи се парфюми. Веднага давам примери - Angel Nova, Escada Moon Sparkle, Armani My Way Intense. Когато съм с нещо "по-сложно и завъртяно" обикновено реакцията (ако има такава изобщо) е негативна, или най-малкото сбърчване на носа. Angel Nova е първенец!

# 728
  • BG-DE

Единственният парфюм с портокалов цвят за който се сещам е Elie Saab Le parfum, а него ММ направо го ненавижда 🙂

# 729

Единственният парфюм с портокалов цвят за който се сещам е Elie Saab Le parfum, а него ММ направо го ненавижда 🙂
Портокаловият цвят е във връхните нотки. По-скоро жасминът, кедърът, розата и пачулито са изявените в този парфюм. Така че от един аромат не можем да си вадим заключение.
Сетих се за още една група "анти" за мъжката аудитория - всичко арабско, което някога съм пробвала и носила е получавало негативен feedback от мъже, а и не само. Не мисля, че дори е до кожа, защото, когато сме се разминавали с дама или господин с арабски парфюм, реакцията на хората около мен е била негативна. Аз също съм забелязала, че в тези парфюми има нещо специфично и често отблъскващо.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 10:05 от Preet Saini 774354

# 730
Портокал има в Dune

# 731
  • BG-DE
Разгледах във Фрагрантика парфюмите които са дали да съдържат портокалов цвят 🙂 От изброените само My way и Ma way intense се харесват аудиторията около мен 🙂 Но не мисля, че може така да се обобщава кои нотки или парфюми са най-харедвани, всичко е много индивидуално, да не забравяме, че има значение и отношението ни към човека който носи даден парфюм, а и химията която кожата прави с  парфюма не е без значение, един същ аромат може да звучи по коренно различен начин върху отделни хора 🙂Арабските аромати също не могат да бъдат сложени под общ знаменател, една част от тях имат съвсем модерно, западно звучене далеч от Ориента, пример за това е Majar който е клонинг на Angel Nova.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 11:03 от Menerva

# 732
Разгледах във Фрагрантика парфюмите които са дали да съдържат портокалов цвят 🙂 От изброените само My way и Ma way intense се харесват аудиторията около мен 🙂 Но не мисля, че може така да се обобщава кои нотки или парфюми са най-харедвани, всичко е много индивидуално, да не забравяме, че има значение и отношението ни към човека който носи даден парфюм, а и химията която кожата прави с даден парфюм не е без значение, един същ аромат може да звучи по коренно различен начин върху отделни хора 🙂Арабските аромати също не могат да бъдат сложени под общ знаменател, една част от тях имат съвсем модерно, западно звучене далеч от Ориента, пример за това е Majar който е клонинг на Angel Nova.
О, да, My Way и My Way Intense са супер харесвани! Не са сложни изобщо, някой би могъл да каже дори, че са скучни, но не е нужно нещо да е сложно и завъртяно, за да е хубаво, напротив. Да, аз уважавам арабските парфюми, защото са на добри цени и някои от тях имат добра проекция и шлейф, но има една обща нотка в тях, която ги обединява в наименованието "арабски". Khamrah Qahwa, например оценявам високо и много ми харесва. За моя жалост, околните не. Angel Muse е нещо велико за мен, но за мъжката аудитория не.

# 733
Не може всички арабски парфюми да се слагат под общ знаменател то и Амуаж е арабска марка ама творенията им са масово много харесвани.

# 734
Не може всички арабски парфюми да се слагат под общ знаменател то и Амуаж е арабска марка ама творенията им са масово много харесвани.
Разбира се! Аз коментирам евтините арабски парфюми, които буквално заляха пазара. Подчертавам, че аз харесвам някои от тях, но никой около мен не ги харесва.

Общи условия

Активация на акаунт