Моларна бременност

• 1 647
  • 33
  •   1
Отговори
Бременна съм в 6гс4дни и бях на първия си ехографски преглед. Докторката каза че не е виждала нещо подобно, има сак но това вътре не е ембрион. Вижда жълтъчно мехурче и може би част от ембрион до него но това голямото не е ембрион. Съмнява се за моларна или частична моларна бременност. Аз също сравнявам снимка на предната ми бременност в 6гс6дни и това съвсем не може да се сравнява… но каза че е прекалено голямо за спрял развитието си ембрион… друго се съмнява да са били 2 и едното да е спряло да се развива или да е дефектно…. Стори ми се много объркана и каза че не знае какво е, но не ми даде никаква надежда следващия понеделник когато ме вика, да има развиващ се ембрион Пуснала съм си чхг пак, първото ми е на 20.01 чхг 98.98 а на 22.01 е било 316.8

# 1
  • София
Потърси второ мнение и следи на 2-3 дни ЧХГ и Прогестерон, защото това е важно и за лекаря.

# 2
Задължително второ мнение! Според мен не трябва да се предприемат действия без някой друг да е потвърдил. Добре, че докторката си казва, че не знае какво е защото някои доктори се правят на големи разбирачи. Наистина не прилича и на моята снимка от тази седмица.

# 3
Излезе ми чхг 21447. След като на 22.01 е било 316, днес удвоено го смятам да е 19000-20000 …

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 18:13 от elleonore1

# 4
Бременна съм в 6гс4дни и бях на първия си ехографски преглед. Докторката каза че не е виждала нещо подобно, има сак но това вътре не е ембрион. Вижда жълтъчно мехурче и може би част от ембрион до него но това голямото не е ембрион. Съмнява се за моларна или частична моларна бременност. Аз също сравнявам снимка на предната ми бременност в 6гс6дни и това съвсем не може да се сравнява… но каза че е прекалено голямо за спрял развитието си ембрион… друго се съмнява да са били 2 и едното да е спряло да се развива или да е дефектно…. Стори ми се много объркана и каза че не знае какво е, но не ми даде никаква надежда следващия понеделник когато ме вика, да има развиващ се ембрион Пуснала съм си чхг пак, първото ми е на 20.01 чхг 98.98 а на 22.01 е било 316.8

Абсолютно същото чух днес.... направих изследвания,  но нищо не разбирам от тях.

# 5
Само чхг ще покаже за моларна бременност но резултата още не е излязъл, другите нямат връзка просто ПКк

Абсолютно същото чух днес.... направих изследвания,  но нищо не разбирам от тях.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 18:42 от elleonore1

# 6
Чхг 88966? 6-7 седмица  дали наистина и моларска бременост? Много се притеснявам

# 7
Трябват 2 стойности на чхг през 48ч за да се види как се удвоява. Имате ли снимка на ехограф?

# 8
Трябват 2 стойности на чхг през 48ч за да се види как се удвоява. Имате ли снимка на ехограф?
   Не ми даде...но видях няколко като дупчици... каза, че се надява да спре да се развива отколкото да продължи в такава среда...? Озадачих се...

# 9
Намерих диагноза близо до това как изглежда при моята ехографска снимка - Chorionic bump, но няма много информация и не знам как да го преведа на бг. Иначе в 6+4 да не се чуе пулс ми е съмнително, на същия ехограф с предната бременност чух пулс в 6+6…

# 10
След установена моларна бременост с чхг 366000..., последва кюртаж на 12.02.2025г. Сега 12 дни след процедурата чхг 1450...предполага толкова бързо не може да падне до 0.
Някой знае ли при хистология добра, трябва сигурно да се изчака 1 месец чхг да стане 0 и евентуално тогава нов опит?
Някой има ли опит, мнение и н.н.

# 11
  • Sofia
Аз знам, че след моларна бременност трябва да се чака поне 6 месеца за нови опити.

# 12
Частична или пълна моларна бременност е била? За пълна ми казаха 1 година пазене. Следи се чхг всеки месец, доста бавно пада. За частична мисля, че се следи и поне 2-3 месеца трябва да минат с отрицателен резултат.

# 13
Ако е пълна се следи 6 месеца (година е в старите проучвания, добър индикатор е колко бързо спада ЧХГ). Частичната - 3 месеца.
Зорница, в коя седмица е прекъсната?

# 14
Ако е пълна се следи 6 месеца (година е в старите проучвания, добър индикатор е колко бързо спада ЧХГ). Частичната - 3 месеца.
Зорница, в коя седмица е прекъсната?

8 ма седмица, преди 12 дни.
Чхг беше 365000, а сега 1450. Колко време ли отнема да стане 0

Общи условия

Активация на акаунт