Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 224
  • 810
  •   1
Отговори
# 225
Той започна с кашлица без нищо друго. Няма Т,няма болки в гърлото. Активен без никакви оплаквания. Посетихме ЛЛ,педиатър и двама УНГ + двама пулмолози. И след първия и след втория АБ нямаше никакво подобрение. Пулмолога иска тест за алергия,защото на там клони. От алергията да прави спазми. Той не кашля постоянно. През ноща няма кашлица,а когато тича или е по-активен. Водя го на прегледи при доктор Атанас Петров на когото имам доверие,защото го гледа и следи от 5 ден след като се роди. Каза да правим инхалацията 2 пъти на ден и след 7 ден пак ще го чуе.Тази вечер по време на инхалацията взе да васи секрети от нослето. Бели и много гъсти,все едно пластилин и се надявам това да е добър знак.

# 226
  • shumen
Мимчо,Поповаусмивка,спирометрия правихме за астмата.Но моя тогава беше на 11 години и успя да го направи както трябва.По малките както е казала Ейпъл не успяват.
Мимчо,тестовете за алергии бяха кожни.На тях излязоха алергиите.
Поповаусмивка,и моя беше така.През нощта не кашляше,но през деня и след тичане кашлицата се появяваше.Педи вече се чудеше какво да го прави и накрая ни изпрати на алерголог и във Варна на детски пулмолог.

# 227
За УНГ в Пловдив - обиколила съм доста "светила" като Петров и всички прехвалени според мен в Пълмед. В крайна сметка се спрях на д-р Марков. Той им извади и третите сливици. Оглежда всичко с камера през носа, ако детето позволи. Няколко пъти ги е лекувал и винаги е имало ефект. На пулмолог съм ги водила при Йосифов в Пълмед. Ако търсите друго мнение на педиатър, бих записала час при д-р Гечев, според мен е доста адекватен.

# 228
На колко години беше, че нашата лична каза след 5г възраст а моята другия месец ще направи 4г и ми казаха че инхалаторни трябва да пусна сега а догодина кожните. Съвсем се обърках, всеки казва различно

Мимчо,Поповаусмивка,спирометрия правихме за астмата.Но моя тогава беше на 11 години и успя да го направи както трябва.По малките както е казала Ейпъл не успяват.
Мимчо,тестовете за алергии бяха кожни.На тях излязоха алергиите.
Поповаусмивка,и моя беше така.През нощта не кашляше,но през деня и след тичане кашлицата се появяваше.Педи вече се чудеше какво да го прави и накрая ни изпрати на алерголог и във Варна на детски пулмолог.

# 229
Здравейте,след пореден АБ-втори поред моето момче все още има хрипове. Остава за 7 дни на пулмикорт и вентолин. Утре мисля да го водя на кръвен тест за алергия. Вчера минахме преглед при УНГ-третата сливица която беше извадена преди година се е появила пак и е цялата в гной.Мина вече месец и седмица и кашлицата не спира.Нос пълен със секрети и вече нз къде да го водя и какво да правя. Моля,ако има мама от Пловдив да ми препоръчате лекар или класически хомеопат да го заведа.Отрових го от лекарства този месец.

За третата сливица имахте ли съмнения, че е пораснала пак? Някакви симптоми…? На колко беше детето, като я извадихте?

Аз не съм от Пловдив, но много хвалят доктор Мелек Ракаджиева - УНГ.

# 230
Бяхме преди малко в лаборатория Геника и ни върнаха,защото е на инхалация с вентолин. Не можело да го тестват. Да сме чакали поне 5 дни след него.
Третата сливица е махната точно преди една година. Имаше лош дъх и историята с нея започна точно по същия начин с кашлица. Вече съм много объркана какво му е и всеки казва различно. Вече нз какво да правя и къде да го водя.

# 231
Инхалаторни ли щяхте да пускате? Че и ние сме на вентолин, поне да знам да не се разхождам до там

Бяхме преди малко в лаборатория Геника и ни върнаха,защото е на инхалация с вентолин. Не можело да го тестват. Да сме чакали поне 5 дни след него.
Третата сливица е махната точно преди една година. Имаше лош дъх и историята с нея започна точно по същия начин с кашлица. Вече съм много объркана какво му е и всеки казва различно. Вече нз какво да правя и къде да го водя.

# 232
да,инхалаторни

# 233
Правилно ли разбирам - след инхалации с пулмикорт или Вентолин не може да се пуска поне 5 дни секрет? Никой не ми беше казвал.

# 234
Знам, че сте коментирали рестив, но пак искам да попитам какъв ви е опита с него?

# 235
Аз съм го давала, направих 2 курса с него и ефект нямаше на втория курс. Ако ще го давате за бактерии в носа.

Знам, че сте коментирали рестив, но пак искам да попитам какъв ви е опита с него?

# 236

Давах 2 месеца, 2 пъти сополи и кашлица няколко дни след започване. 3ти път не посмях. С Бронховаксом нямах такъв опит.

# 237
Правилно ли разбирам - след инхалации с пулмикорт или Вентолин не може да се пуска поне 5 дни секрет? Никой не ми беше казвал.
Става дума за тестове за алергии, не за секрети.

# 238
Здравейте, при някой Пулмикорт да е отприщвал хрема?

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 15:20 от aliance_

# 239
alliance, не, по-скоро е втечнявал кашлицата, от суха става влажна, но може би това предполага и секрет от носа.

Общи условия

Активация на акаунт