Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 228
  • 810
  •   1
Отговори
# 240
Ох момичета, какви са тези вируси не знам. Тази година е просто някакъв ад. След всяко разболяване следва усложнения. Вече се чувствам некадърна като майка, че не правя всичко добре. Наистина ми се смаза психиката.
Сега да ви попитам сплувало ли ви се е суе да е станало 100 в период на лечение ( 3 ден, с максимална висока доза) с антибиотик, и тромбоцитите да са се увеличили леко над нормата.
Педиатъра казва, да гледам детето, бил весел, има апетит, не е отпаднал.
Но аз съм кълбо от нерви.

СУЕ 100 изобщо не е добър резултат. Моя приятелка лежа с детето си в болница 14 дни заради такова СУЕ. Докато не спадна не ги изписаха.

# 241
Може да се повтори изследването за Суе. При нас веднъж резултатът беше 200 или 300, не помня вече, но след повторно изследване, си беше нормален.

# 242
Относно СУЕ-то. Утре ще пускаме контрола.
Даже ако трябва да съм честна педиатъра каза, да пусна само ПКК, защто суе падало много бавно и може да е все още високо.

# 243
Дами, тези, които сте давали антибиотични капки на децата заради бактерия в носа - кога спряха да кашлят? Моето е шести ден от приема, разреди кашлицата и сопола, но още ги има...Струва ми се, че 7 дни няма да са достатъчни и не знам дали да не капя 10 дни....

# 244
Аз слагам по 10дни капките ,аз пак да задам тъп въпрос, при положение че сме на вентолин има ли смисъл от снимка сега или като го спра  да видя дали се е изчистил дроба?

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 18:25 от mim4o8411

# 245
So close при правилните капки, трябва да се има подобрение още на втори-трети ден.

# 246
Правилни са уж, избрани по антибиограма. Подобрение си има, просто не е напълно излекуван.

# 247
Аз бих слагала 10 дни, за мен 7 са малко, особено ако на шестия все още има сопол. Да не е ниска дозата? На моят син са изписвани 3х2 капки на ноздра.

# 248
Същата е дозата. Ще капя 10 дни май. Мерси.

# 249
  • shumen
Мимчо,на 11 години беше моя като правихме тестовете за алергии.
So close,10 дни бих капала аз.

# 250
АБ капките 3*2 винаги са ни изписвали капахме вече около седмица, обаче не 3*2, защото в началото не даваше, абе като цяло първата седмица 2*1, от понеделник я пуснах на у-ще добре е не кашля има останала  задна хрема, но се чувства добре, пон. и вт. капах само вечер по 2 капки.
Днес ги забравих вечерта, но то като е добре детето не се сетих.
Дано не лепне нещо ново и е здрава, защото много материал и се струпа и от у-ще мрънкаха, че не ходи.
Аз при кашлица от противоалергичните най-добре действата, сиропите за кашлица повече усложняват нещата.
Пожелавам здраве и бързо възстановяване на всички дечица!!!!!

# 251
Аз днес направих снимка и излезе бронхит, половината лекари не чуват нищо а един чу хрипове в понеделник. И от тогава е на вентолин и флудитек но резултат няма, може би е кратък периода незнам вече иначе утре сме на изследване за алергии. Звънях днес в Геника и ми казаха че щом лекаря е преценил да ги пуснем няма проблем, стига да няма костикостероид.

# 252
Какви симптоми има детето и от кога?

# 253
Започна със жълти секрети преди 2 седмици и след колко дни кашлица, секретите ги овладяхме с АБ капки а за кашлицата флудитек, тогава нищо не се чуваше на слушалка. Но кашлицата продължи, ти ставаше влажна а през вечерта суха.  След 5 дни Изписаха Бисептол който аз не дадох защото кръвната картина показа че няма нужда а може би е имало и е моя грешка нз вече. След няколко дни пак слушалка пак нищо и казах да спра флудитека и да давах Тусавит но кашлицата се усили и така през няколко дни на лекар, докато в понеделник друг лекар чу че има хрипове.
Дано сме ме разбрали че  малко хаотично го написах.

Какви симптоми има детето и от кога?

# 254
mim4o, много ви е заплетен казусът. Наистина не ти завиждам Sad  Какви капки капахте за секретите, на база антибиограма ли са? Възможно ли е да е имало бактерия, но да не е взета добре пробата,  а ти да си капала капки, които не влияят на бактерията, която детето има? Пробвала ли си курс с Бронховаксом? Чувала съм, че се отразява добре при такива състояния.

Общи условия

Активация на акаунт