Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 230
  • 810
  •   1
Отговори
# 255
За жалост е така, не бяха по антибиограма, но седмица след като приключихме с тях пуснах да видя дали се е изчистила и всичко беше чисто. За бронховаксома съм чувала че не се отразява добре при някой деца и ме достраша и не съм пробвала с него. Утре ще пускам педиатричен панел за алергии и някой непоносимости и ще видим какво ще излезе и какво ще правим. Че и с третата сливица имаме проблем.

mim4o, много ви е заплетен казусът. Наистина не ти завиждам Sad  Какви капки капахте за секретите, на база антибиограма ли са? Възможно ли е да е имало бактерия, но да не е взета добре пробата,  а ти да си капала капки, които не влияят на бактерията, която детето има? Пробвала ли си курс с Бронховаксом? Чувала съм, че се отразява добре при такива състояния.

# 256
Здравейте. Нахлувам в темата, защото от вчера дъщеря ми (7г) е с пол тест грип Б.
Беше болна с кашлица и температура около 27ми януари, бързо мина всичко и явно или не е доизлекувана или я повтаря(тест предния път не е правен)
Сега й изписаха Тамифлу таблетки 45 мг. За 1ви път го пие това лекарство. Пи го днес сутринта в 10ч(след храна) и към 14 ч повърна.След още 1 час още един път :/ Чудя се от лекарството ли е? Или е свързано с грипа? Още преди лекарството се оплаква от болки в корема..
Има постоянно температура. Едвам я свалям до 37.5
Не се храни. А и малкото го върна :/
Какво мога да й давам болките в коремчето, как мислите от грипа ли е или от Тамифлуто..
Пп:никога не е била толкова болна.. :/

# 257
Може да повтаря, но може и с А да е била предходния път, щом не е правен тест. За мен е от лекарството, моето го понасяше добре, но аз съм възрастен човек и не си сдържах гаденето, повръщах го. С храна, по време на храна - все връщах.

# 258
Може да повтаря, но може и с А да е била предходния път, щом не е правен тест. За мен е от лекарството, моето го понасяше добре, но аз съм възрастен човек и не си сдържах гаденето, повръщах го. С храна, по време на храна - все връщах.
Всъщност сте права, така предположи и педиатърката. Предният път А, сега за "разкош" Б.
Но това гадене и болки в корема ме притесняват :/Днес й е едва 1вия прием на лекарството, а чувам и други хора се оплакват от повръщане по време на грип

# 259
Така действа при някои, аз буквално едва стигах до банята. По препоръка го пих само три дни, защото, за да е възможно най-красива картинката, направих и тромбоцитопения (1:1000 случаи на странични реакции според листовката) и посинях. Ако повръща след 2-3 прием се чуйте с педиатър и го обсъдете. Ако е само повръщане - аз бих го давала, просто го давайте след като се е нахранила добре.

# 260
На нас от утре ни изписаха Сумамед за 5 дни, чета че е доста силен и не много хубави неща. Няма още и месец от както спрях Клацида и от утре на нов АБ. Единия лекар каза само инхалации с вентолин, другия АБ ще полудея накрая

# 261
Момичета, има ли риск от заразяване при среща със семейство изкарало грип, като последният заразен е с първи симптоми (темп) от неделя? Ще са на закрито за 15-20 минути.

# 262
Четох, че 5 дена след първите симптоми човек още е заразен с грип. Дали е така - не знам.

# 263
Всъщност сте права, така предположи и педиатърката. Предният път А, сега за "разкош" Б.
Но това гадене и болки в корема ме притесняват :/Днес й е едва 1вия прием на лекарството, а чувам и други хора се оплакват от повръщане по време на грип
В съседната група беше избухнал грип Б и много деца повръщаха. Толкова, че бяха лепнали бележка, че има и чревен. Обаче не е чревен, а от грипа повръщаха. Сигурна съм, че нито едно дете не е пило Тамифлу защото тук не го изписват. По вероятно е и при твоето дете да е от грипа, нищо че в листовката пише повръщане като странична реакция.

# 264
Момичета отдавна не бях писала, чета Ви но не често. При нас вчера падна грипната епидемия и минахме уж добре, до тази вечер. Голямата е с температура от нищото. Няма сопол,няма кашлица само Т. Може ли да ми кажете набързо как минава грипа при малките.

# 265
Барбалена, днес е пети ден, според мен има шанс от заразяване. Ако е наложителна среща, измийте ръцете след срещата и почистете носа....и очите. Дано нищо  не се случи.

Kamache, тегаво минава най-често. Температура, отпадналост, липса на апетит, болка в главата и др. Ако сте сигурни, че е грип, пийте Тамифлу. Моето се оправи за 14 дни, хем пи Тамифлу. Активизира се бактерия в носа след боледуването.

# 266
При моето дете грип А премина само с температура и първия ден болки в корема - нямаше нито сополи, нито кашлица.
Мъжа ми се спука да кашля пък…

# 267
  • shumen
Мимчо,може и да е била недоизлекувана от предния път.Знаех си аз,че има нещо.
Камъче,да се оправя скоро каката.
Барбалена,щом е 5 ден може още да са заразни.

# 268
Благодаря.
Не мисля,че ще има  успех с тамифлу. Пробвала съм да давам авирон и го върна. От панадола и нирофена пак и се повдига. 
Попринцип от седмица и малко им давам инфлуцид всяка сутрин ,надявам се да мине леко.

# 269
Относно детето с повръщане. Не гледах назад грипа доказан ли е с тест? При нас грипа се оказа мононуклеоза и теглихме големи ядове. Без да го е боляло гърлото, висока температура и повръщане 3 или 4 пъти ( основно след даден сироп за температура).

Общи условия

Активация на акаунт