Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 266
  • 810
  •   1
Отговори
# 270
То и аз бях сигурна че има нещо, ама след всички пулмикори, вентолини и АБ, два дни беше добре и пак започна да кашли и трима лекари я слушаха и всички твърдяха че няма нищо, но явно е останало нещо и се разви отново. Сега как да съм сигурна че след поредния АБ ще се излекува, пак ли снимка?

# 271
Ще видим, дано не се е заразил. За мъжа ми става въпрос. Че и само той от четиримата не е ваксиниран. Хем му дадох маска. Не я сложил, понеже му било неудобно Angry Да има късмета да се разболее просто...

# 272
Ще видим, дано не се е заразил. За мъжа ми става въпрос. Че и само той от четиримата не е ваксиниран. Хем му дадох маска. Не я сложил, понеже му било неудобно Angry Да има късмета да се разболее просто...
Давай му да пие профилактичната доза на Тамифлу, ако се притесняваш, че се е заразил.

# 273
Според мен на 5ти ден с грип, болният на 100% е заразен. Освен ако не са минали повече от 24 часа без да е вдигал температура. Макар че сега често чувам за случаи на грип с пауза без температура и после отново вдигане.

# 274
Да се оправят бързо всички деца.

Мимчо изпращам ти много прегръдки. Бяхме в същият ад с дребното до отстраняването на третата сливица. Напълно те разбирам. Единствено мога да те посъветвам да си намериш много добър УНГ, който да пусне нужните изследвания за да се докаже дали от нея е всичко. На мен ми бяха казали, че детето ми е с астма. Добре, че си познавам детето и педиатърката и не и се вързах на тази. Изпращам ти много положителна енергия. Дано намерите правилният лекар. Освен УНГ, добър пулмолог и педиатър.

При мен детето е на АБ. С него се оправи. С алтернативното лечение се влошаваше с всеки изминал ден. Днес му е последен прием. В понеделник има рожден ден. Ден сутринта ми се разкашля, като стана, но беше за кратко. После нищо.
Иначе си ходи 3 дни на градина и на чрд го заведох, като беше здрав, без сополи, Т и кашлица. Писна ми да го ограничавам и да го държа вкъщи. Всички деца са с кашлица и сополи на градина и си пращат и си ходят, моето 3 дена, 2 седмици и едни ей такива. Аз го спирам, ама другите майки - не си спират децата. Писна ми.

# 275
Аз нямах никаква температура, нито веднъж не вдигнах - случайно го открих, след като си направих тест заради детето, което беше с грип. Имах болки в горната част на гърба само. Когато ходих за болничен ЛЛ каза, че след 5 ден не е заразно детето, но пък аз, ако не си бях направила тест, щях да си сея заразата със сигурност. Малкото и каката го държах разделени 3 дни, след това си спаха в една стая. Не се зарази голямата.

# 276
Ambrosia, явно имаш добър имунитет. Това е хубаво, приемаш ли някакви добавки?

Емилия, детето ти имаше рд или му предстои сега в понеделник? Дано тази кашлица е била еднократна.
Моето най-накрая го пуснах на ясла, 2 седмици и нещо не е ходил, заради грипа и бактерията в носа. Много се надявам да не боледува скоро.

# 277
Не, с таласемия съм и чат-пат взимам билкова кръв заради хемоглобина.

# 278
Ambrosia, явно имаш добър имунитет. Това е хубаво, приемаш ли някакви добавки?

Емилия, детето ти имаше рд или му предстои сега в понеделник? Дано тази кашлица е била еднократна.
Моето най-накрая го пуснах на ясла, 2 седмици и нещо не е ходил, заради грипа и бактерията в носа. Много се надявам да не боледува скоро.

Предстои му в понеделник. Имаме 19 деца гости.
На 11.02 бяхме ние канени на рожден ден и го заведох.

# 279
Ох много мило и МНОГО БЛАГОДАРЯ 🤗 вече незнам на кой от всички лекари във Варна да се доверя, сега се връщаме от лабораторията за алергиите и от един от всичките педиатри които посещаване. За него не е бронхит но има изменения които се виждат на снимката, каза че може да е бактериална и изписа Сумамед за 5 дни. Попитах го имам ли смисъл да правя снимка след лечението, каза не. Днес не съм правила инхалации с вентолин и детето не е кашляла изобщо. Чакам резултатите от алергиите в четвъртък и ще видим кой край да хващаме.
Сега се чудя дали да почна паралелно да давам и цинапсин с АБ или след него, че в понеделник ни предстоят и други изследвания от вената

Да се оправят бързо всички деца.

Мимчо изпращам ти много прегръдки. Бяхме в същият ад с дребното до отстраняването на третата сливица. Напълно те разбирам. Единствено мога да те посъветвам да си намериш много добър УНГ, който да пусне нужните изследвания за да се докаже дали от нея е всичко. На мен ми бяха казали, че детето ми е с астма. Добре, че си познавам детето и педиатърката и не и се вързах на тази. Изпращам ти много положителна енергия. Дано намерите правилният лекар. Освен УНГ, добър пулмолог и педиатър.

При мен детето е на АБ. С него се оправи. С алтернативното лечение се влошаваше с всеки изминал ден. Днес му е последен прием. В понеделник има рожден ден. Ден сутринта ми се разкашля, като стана, но беше за кратко. После нищо.
Иначе си ходи 3 дни на градина и на чрд го заведох, като беше здрав, без сополи, Т и кашлица. Писна ми да го ограничавам и да го държа вкъщи. Всички деца са с кашлица и сополи на градина и си пращат и си ходят, моето 3 дена, 2 седмици и едни ей такива. Аз го спирам, ама другите майки - не си спират децата. Писна ми.

# 280
Аз лично приключих с хомеопатията след онзи пост на химик, че таблетките има повече от допустимото живак и хром при дневна доза. Търсих го, но не мога да го намеря. Аз съм давала на моите деца и до 8 таблетки на ден. Говоря за Коризалия. Публикацията на химика беше за Цинабсин сякаш, но и при Коризалията на първо четене имаше съставки като в Цинабсина. Остава само да разчистя аптечката, тъкмо ще си освободя място. Но повече хомеопатия - не...

# 281
Барбалена, знам за този пост, четох, че това е спекулация и че реално хомеопатията и малките дози работят по съвсем различен начин. Ще опитам да намеря друг източник, който го обяснява добре. Не се поддавай на провокации, без да стигнеш до детайла Simple Smile

# 282
Ами след този пост имаше още един пост с отговор на директорката на фирмата вносител. Не съм задълбала да чета, че нямах време, но сякаш не е била убедителна в отговорите си според коментарите. Но да, всеки си решава с какво да се лекува. Аз бях дотук, предпочитам да не рискувам. До детайла действително не съм стигнала, но сигурно човек, занимаващ се с химия има повече от моите познания Simple Smile

Ако някой знае профила на химика, да го даде.

# 283
Ето цитат от д-р Юрукова по въпроса:

Хомеопатията днес с д-р Юрукова  · Последване
27 януари в 16:47  ·
Преди няколко дни във Фейсбук беше публикуван пост за хомеопатичния препарат Цинабсин, отлично познат на всички вас. В поста се коментираше, че той съдържа опасни за здравето съставки. Много от вас ме помолиха да кажа своето мнение дали Цинабсин е безопасен или не.
Цинабсин е комбиниран хомеопатичен препарат, който съдържа няколко съставки в десетични разреждания. Има отличен ефект при хреми и остри или хронични възпаления на синусите. Почти две десетилетия редовно съм го изписвала  на много деца и възрастни с чудесно повлияване на техните проблеми.
Хомеопатичните препарати като Цинабсин са лекарствени средства, които преминават през много строг контрол на регистрация (за разлика от хранителните добавки!). За да получат своите разрешителни за употреба, е необходимо представяне на голям брой документи и провеждане на клинични изпитания, които да докажат безвредността и ефикасността на продукта.                                                                                                                                           Цинабсин е одобрен за употреба в Германия от 46 години, а в България от 20 години.
Тъй като постът във Фейсбук съдържаше съмнение, че ниските десетични разреждания биха могли да съдържат токсични съставки, ето ясните разяснения от Немския хомеопатичен съюз, производител на Цинабсин.
„Една от най-активните съставки в Цинабсин е червен живачен сулфид или цинабарис – минерал в природата. Въпреки че в химичната му формула се съдържа живак, минералът е физиологично неразтворим и не е опасен за хората и животните по отношение на живака.
За всички хомеопатични съставки има приети най-ниски разреждания, които са безопасни за ежедневен прием. Нивата на безопасната дневна доза на цинабарис позволяват 50-килограмов човек да приема 40 таблетки Цинабсин на ден през целия живот, при едно дете на 2 години това биха били 12 таблетки. Хомеопатичното разреждане на Цинабарис лекува гнойни възпаления на синусите с главоболие и е напълно безопасен в разреждането, в което е в състава на Цинабсин.
Същото се отнася и за още едно важно съединение в състава на Цинабсин – калиев бихромат. То дава ценна информация на организма да подобри функциите на лигавиците, за да се освобождава бързо и ефективно от жилави, вискозни секрети, характерни за хремата и синузита. В хомеопатичното си разреждане калиевият бихромат е безопасен. Дори да приема по 28 таблетки всеки ден през живота си, 50-килограмовият възрастен ще остане в зоната на безопасност по отношение нивата на хром. Това биха били 8 и 1/2 таблетки дневно при 2-годишното дете.
Към тези важни съставки в комплекса Цинабсин се добавя и изразеният противовъзпалителен ефект на хомеопатичното разреждане на хидрастис, и имуностимулиращото действие на ехинация.
Цинабсин е регистриран като лекарство в Германия през 1978 г. от Немската Агенция по лекарствата ( Bundesinstitut für Arzneimittel und Medizinprodukte), а през 2004 г. - от Изпълнителната Агенция по лекарствата в България.
Данните за ефективност и безопасност са обогатени с много клинични изследвания в Германия и Нидерландия.
Цинабсин се препоръчва като средство на избор от Европейското ринологично общество за природно подкрепящо лечение на острите риносинуити, особено в случаите при деца, където безопасността на лечението е ключова.“

# 284
Момичета, има ли тема за деца, преболедували мононоклеоза?

Общи условия

Активация на акаунт