Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 275
  • 810
  •   1
Отговори
# 285
Не знам дали вреди хомеопатията, но при нас и полза няма със сигурност. Изобщо не бих давала пари за хапченца на фона на бронхит и АБ. Ако е за някой сопол, може и да пробвам.

Едното ми дете се оказа, че е боледувало от мононуклеоза (без да разберем), ако мога да помогна с нещо?

# 286
Ами...страшни неща чета за тази мононолклиоз. Искам да подсиля организма или да давам нещо и аз не знам какво точно.

# 287
Здравейте, не знам дали съм съвсем в подходящата тема, но вероятно сред вас има родители, поставили на децата си ваксината Варивакс.

Искам да ви попитам, има ли период след поставянето, в която детето не може да посещава градина. Ако нямам възможност да ги задържа повече от един ден вкъщи, има ли опасност през следващите дни да се проявят някакви реакции. Естествено, ще се консултирам и с личния лекар, но се опитвам да планирам предварително отстътвията от работа Simple Smile

# 288
Няма такова изискване, децата ходят на градина.
За хомеопатията имам много крайно мнение...там активна съставка нама, има захароза и полза от това няма. Стриктния контрол при предлагането на пазара също е силно преувеличен.

# 289
Ние бяхме по едно време при класически хомеопат и видях направо магически неща от тая хомеопатия. После всякаш спря да действа.

А сега покрай Коледа като беше със зелени сополи, еми ако искате вярвайте, ама му минаха за 10 дена с капки през устата Назо Хил + капки през устата Еуфорбиум и спрей за нос еуфорбиум ( и трите са хомеопатични). В смисъл хремата му се изсуши напълно. От тогава до вчера не беше имал хрема.

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 20:27 от toni1189

# 290
Тони, зелени сополи не значи бактерия, а и 10 дни си е нормално време да минат. На дъщеря ми без нищо минават за между 5 и 10 дни.
Хомеопатията е шарлатанство за мен. Билките, растенията във форма на чай и разни бабини методи тип ряпа с мед може и да помагат. Но нещо, разредено хиляди пъти, натъпкано в кутийка с много захар - няма как да помага. Организмът просто се справя сам, а майките биват убеждавани, че вълшебството работи.
Много се радвах на една майка в яслата как ме убеждаваше в нейната хомеопатия, колко работи, колко бързо минават болестите. И познайте - окапваха едновременно, но моята без нищо съществено като лекарства се връщаше винаги преди нейното. 😀

(ако някой ще се втурва да защитава хомеопатията, няма нужда, давайте си парите, че Боарон и Шуслерови соли все пак имат нужда от клиентела)

# 291
Аз съм на принципът колкото по-малко лекарства - толкова по-добре.
Ако ще давам АБ - давам само него+пробиотик и противоалергично. Ако има кашлица се включва инхалаторът.

Аз например като се разболея пия само АБ и нищо друго. Не бях пила близо 18 години, докато детето не тръгна на ясла. След него съм изпила 10. Grinning

# 292
Елла, може би не си ми чела драмите, но при моето дете зелени сополи без АБ капки не минават. Нито за 5, нито за 15, нито за 25 дена. Заради това се впечатлих от успешното преминаване. Никъде не съм споменала дали сополитр са били вирусни или бактериални. Споменах цвета, защото еуфорбиума е за цветна хрема. Дали ще помогнат и друг път - не знам.

Е, то кой ли иска да дава по 626227 лекарства… като се дава АБ, няма да се дава авирон или изопринозин, примерно.

# 293

Е, то кой ли иска да дава по 626227 лекарства… като се дава АБ, няма да се дава авирон или изопринозин, примерно.

Казах го, защото покрай мен (мои приятелки) дават 3-4 сиропа за кашлица + 2 сиропа за имунитет + 5 хомеопатии + 2 вида капки за нос. И това е на всяко разболяване, разликата е само дали е включен  АБ или е противовирусно. Grin

# 294
Здравейте, не знам дали съм съвсем в подходящата тема, но вероятно сред вас има родители, поставили на децата си ваксината Варивакс.

Искам да ви попитам, има ли период след поставянето, в която детето не може да посещава градина. Ако нямам възможност да ги задържа повече от един ден вкъщи, има ли опасност през следващите дни да се проявят някакви реакции. Естествено, ще се консултирам и с личния лекар, но се опитвам да планирам предварително отстътвията от работа Simple Smile

Привет,

Ето една тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1013214.480, на 33 страница е коментирано значително скоро точно за ходенето на градина. Нас не са ни ограничавали или задължавали да задържаме детето вкъщи.
За реакциите, от личини наблюдения върху моето дете и ваксинираните с Варивакс деца на познати, никое не е имало проблеми след коя да е от дозите.

# 295
Емилия, защо си пила 10 антибиотика? Супер много ми звучи.

# 296
Емилия, защо си пила 10 антибиотика? Супер много ми звучи.
На мен малко. Откак децата ми почнаха ясла/градина съм изпила сигурно 40-50. За около 10 години период. Не знам, не съм ги броила, но има зими, в които съм стигала до 5. За тази до момента 2.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 09:24 от brumm

# 297
В какви случаи пиете антибиотик? При бактерия в гърло, пневмония ангина?

# 298
Ами на мен ми се налага и при просто гърло, което минава в бронхит или синузит. Просто не се оправям и се влошавам.
Една година помня как направих ангина. Пих едно безалкохолно, газирано и направо гърлото ми "шупна". Не очаквах, даже не беше студено.

# 299
  • shumen
Мимчо,дано разберете скоро от какво са тия чести боледувавия.Моя е с 3 сливица и начална форма на астма и също боледуваше  много.Не знам израстна ли го или от ходенето в Трявна и физиотерапията там,но тази зима е една идея по добре.АБ не е пил от лятото.
Аз също съм изпила сигурно 40-50 АБ за период от 12 години откакто се е родил.Случвало се да пия по 4-5 на година.Тази зима съм пила два и то за бактерия в урината.
На хомеопатия и аз не вярвам.Давала съм Цинабсин и Коризалия,но без особен ефект.
Моя продължава да е така.Подсмърча и гърлото го дразни,но други симптоми няма.

Общи условия

Активация на акаунт